Joao Botelho

Regisseur, Scenarist

Joao Botelho is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Aquí na terra

1993 | Drama

Portugal 1993. Drama van Joao Botelho. Met o.a. Pedro Hestnes, Jessica Weiss en Luis Miquel Cintra.

De levens van twee mannen zijn voorbestemd om samen te komen. Als de een na de dood van zijn vader in een depressie raakt, vermoordt de ander de minnaar van zijn vriendin.

Os quatro elementos II: O ar - No dia dos meus anos

1992 | Drama

Portugal 1992. Drama van João Botelho en Joao Botelho. Met o.a. André Costa, Jessica Weiss, João Lagarto, Madalena Rodrigues en Arthur Ramos.

Miguel (Costa) is een jongen die opgroeit in een volkswijk van Lissabon. Zijn oudere zus heeft problemen met de puberteit en ligt regelmatig overhoop met hun moeder. Hij is bijna jarig, hij wordt zeven. Als geschenk krijgt hij een boek over de hemel en de sterren. Maar de grootste verrassing is dat zijn vader, die hij nog nooit gezien heeft, vrijkomt uit de gevangenis. Een sociaal drama dat een minder fraaie kant toont van het leven in Portugal. Gezien de titel (het tweede deel uit een reeks films over de vier elementen) wordt er veel gesproken over de luchtvervuiling. Het scenario van Botelho zit vol symboliek en is niet gemakkelijk te doorgronden, waardoor de film (voor niet-Portugezen) soms moeilijk te volgen is. Sombere fotografie van Dominique Le Rigoleur.

Um adeus portugues

1985 | Historische film, Komedie

Portugal 1985. Historische film van João Botelho en Joao Botelho. Met o.a. Rui Furtado, Isabel De Castro, María Cabral, Maria Cabral en Isabel De Castro.

Twee families hebben hun zonen in de koloniale oorlog verloren. De verhalen worden apart van elkaar en in verschillende tijdvakken verteld. Sfeervol en boeiend verfilmd, met zwart-wit beelden van de soldaat tijdens de patrouille die hem het leven zou kosten. Een van de belangrijkste en succesvolste films van de weinige Portugese films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joao Botelho op televisie komt.

Reageer