Lothar Warneke

Regisseur

Lothar Warneke is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Einer trage des anderen Last

1987 | Komedie

DDDE 1987. Komedie van Lothar Warneke. Met o.a. Jörg Pose, Manfred Möck, Susanne Lüning, Karin Gregorek en Heinz-Dieter Knaup.

Wij schrijven 1950. De DDR bestaat [KA1]e[KA1]en jaar. In een sanatorium delen Josef Heiliger (Pose), een luitenant van de Vopo en pastor Hubertus Koschenz (M[KA3]ock) samen een kamer. De twee mannen zijn buitengewoon verschillend van karakter en opvatting. Ze zitten elkaar daarover als Don Camillo en Peppone regelmatig in de haren. Zo verwisselt de pastor tot grote ergernis van de politieman de foto van Stalin op de kamer met een afbeelding van Christus. Toch groeien ze geleidelijk naar elkaar toe en als een jonge pati[KA3]ente overlijdt, wordt het duo aanvankelijk zwaar op de proef gesteld, maar vindt elkaar. Pleidooi voor een dialoog tussen de kerk en de socialistische-Marxistische staat in het voorlaatste jaar van de DDR die in 1990 definitief zou verdwijnen. Op het filmfestival van Berlijn in 1988 wellicht wat pregnant bekroond met een Zilveren Beer (voor het spel van de hoofdrollen), terwijl de film toch de vergetelheid is ingegaan vanwege zijn achterhaalde thema. Het scenario is van Wolfgang Held en Peter Ziesche stond achter de camera.

Blonder Tango

1986 | Drama

DDDE 1986. Drama van Lothar Warneke. Met o.a. Alejandro Quintana Contreras, Johanna Schall en Karin Düwel.

Een Chileense banneling verblijft al jaren in de DDR, heeft daar werk gevonden, maar is niet gelukkig. In brieven aan zijn moeder in Chili, schept hij een droomwereld die hij steeds meer gaat verwarren met de werkelijkheid.

Eine Sonderbare Liebe

1984 | Drama

DDDE 1984. Drama van Lothar Warneke. Met o.a. Christine Schorn, Jörg Gudzuhn en Mike Gregor.

Twee dertigers, beiden alleenstaand, ontmoeten elkaar op een feest. Ondanks dat ze elkaar nauwelijks kennen, besluiten ze het samen te proberen.

Unser Kurzes Leben

1981 | Drama

DDDE 1981. Drama van Lothar Warneke. Met o.a. Simone Frost, Gottfried Richter, Christian Steyer, Hermann Beyer en Barbara Dittus.

Een jonge architekte heeft een rijke fantasie, bedenkt de prachtigste plannen die echter nooit uitgevoerd kunnen worden. Haar frustraties daarover werken door in haar persoonlijk leven.

Die Beunruhigung

1981 | Drama

DDDE 1981. Drama van Lothar Warneke. Met o.a. Christine Schorn, Hermann Beyer, Cox Habbema, Wilfried Pucher en Traute Sense.

Inge probeert door het ontmoeten van vrienden haar ziekte, borstkanker, te verwerken. Een oude vriend steunt haar door haar als volwaardige levenspartner te accepteren. De poging om de gevoelens van deze vrouw weer te geven is slechts ten dele geslaagd door de te oppervlakkige gesprekken.

Addio, Piccola mia

1978 | Biografie, Historische film

DDDE 1978. Biografie van Lothar Warneke. Met o.a. Hilmar Eichhorn, Christine Schorn en Ute Lubosch.

Enige episoden uit de laatste jaren van de jong overleden negentiende-eeuwse Duitse schrijver en dichter Büchner die zich ook met politiek bezig hield.

Es ist eine alte Geschichte

1972 | Romantiek

DDDE 1972. Romantiek van Lothar Warneke. Met o.a. Katharina Thalbach, Benjamen Besson, Christian Steyer en Cox Habbema.

Twee studenten zijn op hetzelfde meisje verliefd. De titel is even origineel als de film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lothar Warneke op televisie komt.

Reageer