Tania Nehme

Editor

Tania Nehme is editor.
Er zijn 6 films gevonden.

Tanna

2015 | Drama, Romantiek

Australië/Vanuatu 2015. Drama van Martin Butler en Bentley Dean. Met o.a. Marie Wawa, Mungau Dain en Marceline Rofit.

Romeo en Julia op een vulkaaneiland in de Pacific, over een verboden liefde binnen de eigen stam, waar gearrangeerde huwelijken met leden van een andere stam de regel zijn. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gedraaid met een tweemanscrew, in samenspraak met de zichzelf spelende Yakel-stam. De ontwapenende vertelling reikt verder dan de paradijselijke plaatjes, maar kampte met een Romeo (Dain) die zijn Julia (Wawa) in het openbaar nauwelijks aan durfde te raken: dat is namelijk taboe bij de Yakel. Met onbeholpen liefdesscènes tot gevolg.

Charlie's Country

2013 | Biografie, Drama

Australië 2013. Biografie van Rolf de Heer. Met o.a. David Gulpilil, Peter Djigirr en Luke Ford.

Acteur David Gulpilil werd een ster dankzij Nicolas Roegs Walkabout (1971), maar net als veel Aboriginals raakte hij aan lager wal door drankmisbruik. Na een korte celstraf besloot hij zijn leven te beteren: samen met bevriende regisseur De Heer trok hij naar zijn geboortegrond voor het semi-autobiografische Charlie's Country: een sober en teder portret van een man die maar niet kan aarden in een door blanken geregeerd Australië. Een uiterst simpele vertelling, maar onvergetelijk gemaakt door Gulpilil, die in Cannes werd bekroond met de prijs voor beste acteur. In 2015 de Australische inzending voor de Oscars.

Contact

2009 | Documentaire

Australië 2009. Documentaire van Martin Butler en Bentley Dean.

In de documentaire Contact blikken betrokkenen terug op een bijzondere gebeurtenis. Voor het testen van ruimteraketten in 1964 zocht een groep ambtenaren naar een geschikte plek waar de overblijfselen van de raketten konden neerkomen. De Great Sandy Desert in West-Australië werd uitgekozen als locatie, maar bij nadere inspectie bleek dat op die plek nog Aboriginals leefden.

Ten Canoes

2006 | Avonturenfilm, Komedie, Drama, Historische film

Australië 2006. Avonturenfilm van Rolf de Heer en Peter Djigirr. Met o.a. Peter Minygululu, Jamie Gulpilil, Crusoe Kurrdal, Johnny Buniyira en Peter Djigirr.

Een groep Aboriginals gaat per kano op jacht naar ganzeneieren. Om de tijd te doden vertelt de leider een verhaal - dat afwijkend in beeld wordt gebracht - over een man met drie heel verschillende vrouwen. Er komen vijandige stammen in voor, een moord, exotische rituelen, een tovenaar. De Nederlands/Australische regisseur De Heer pleegde intensief overleg met zijn volledig uit Aboriginals bestaande cast. Ze wilden alleen meewerken als voldoende respect zou worden betoond aan hun culturele achtergrond. Geplaagd door bloedzuigers, muggen en krokodillen creëerden cast en crew een historisch document én een fraai staaltje vertelkunst.

Alexandra's Project

2003 | Drama, Thriller

Australië 2003. Drama van Rolf de Heer. Met o.a. Gary Sweet, Helen Buday, Bogdan Koca en Samantha Knigge.

Kantoorman Steve (Sweet) heeft alles wat zijn hartje begeert: een fijne vrouw, twee fijne kindertjes, een knus huis en een goede baan. Als hij op zijn verjaardag thuiskomt van zijn werk, verwacht hij dan ook niets anders dan een gezellig feestje. Wat hij aantreft is een leeg huis en een videoband. Met een biertje in de hand speelt Steve de band af en komt tot de ontdekking dat zijn ogenschijnlijk dociele vrouw Alexandra (Buday) het slecht met hem voor heeft. Regisseur/scenarist De Heer benaderde het thema van de wrekende vrouw met een woeste horrorpastiche waarin de acties van zowel de man als de vrouw geen enkele sympathie opwekken.

The Quiet Room

1996 | Drama

Italië/Australië 1996. Drama van Rolf de Heer. Met o.a. Celine O'Leary, Paul Blackwell, Chloe Ferguson, Phoebe Ferguson en Kate Greetham.

Fascinerende, semi-experimentele film over een gestrand gezinsleven. Een zevenjarig meisje heeft besloten niet meer te praten, als verzet tegen de ruzies van haar ouders en hun dreigende scheiding. Praten veroorzaakt alleen maar problemen, denkt ze. Haar wereld bestaat uit haar goudvissen, haar barbiepoppen en de herinneringen aan vroeger. The quiet room is de derde speelfilm van de Australische, in Nederland geboren, regisseur Rolf de Heer, die in Bad Boy Buddy (1993) al blijk gaf van een onorthodox filmtalent en een voorkeur voor buitenbeentjes. Bijna alle scènes spelen zich af in de kamer van het (naamloze) kind of die van haar ouders.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tania Nehme op televisie komt.

Reageer