Jorge Martínez de Hoyos is acteur.
Er zijn 23 films gevonden.

Una Moneda en el aire

1989 | Thriller

Mexico 1989. Thriller van Ariel Zuñiga. Met o.a. Arturo Beristáin, Isabel Benet, Andrea Ferrari en Jorge Martínez de Hoyos.

Een stel avonturiers komt tegenover elkaar te staan naar aanleiding van een belangrijke, geheime microfilm. Deze opzettelijk anachronistische actiefilm slingert heen en weer tussen de B-films in Amerikaanse stijl en een pretentieus eerbewijs aan dit zelfde type film. Een curiositeit.

Murieron a Mitad del Rio

1987 | Drama

Mexico 1987. Drama van José Nieto Ramírez. Met o.a. Héctor Suárez, Jorge Luke, Tony Bravo en Jorge Martínez de Hoyos.

Drie Mexicanen wagen het om op illegale wijze de grens met de V.S. over te steken in de hoop op een beter bestaan. Wanneer dit niet het geval is, besluiten ze naar hun vaderland terug te keren, maar een van hen sterft op de terugweg. De zoveelste bijdrage aan een sleets thema waar de Latijnsamerikaanse cinema door geobsedeerd wordt.

La manzana de la discordia

1968 | Drama

Mexico 1968. Drama van Felipe Cazals. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Ramón Menéndez en Sergio Ramos.

In een armoedige gemeenschap op het Mexicaanse platteland, spreken drie bedelaars af om een buitenlandse ondernemer te vermoorden. Deze bijna amateuristische debuutfilm van Felipe Casals is zowel pover aan middelen als aan ideeën en anticipeert in niets op toekomstige en belangrijke films van deze regisseur.

Tiempo de morir

1965 | Actiefilm, Western

Mexico 1965. Actiefilm van Arturo Ripstein. Met o.a. Marga López, Jorge Martínez de Hoyos, Enrique Rocha, Alfredo Leal en Bianca Sanchez.

Nadat hij een straf van achttien jaar heeft uitgezeten, keert een man naar huis terug, van plan om rustig oud te worden, maar de zoons van de bandiet die hij gedood heeft, hebben gezworen de dood van hun vader te wreken. Prachtig script van Gabriel García Márquez en Carlos Fuentes. De regisseur is erin geslaagd de complexe karakters goed neer te zetten. Een uitstekende western, de debuutfilm van de toen 21-jarige Ripstein. In 1985 nog eens verfilmd door Jorge Ali Triana.

Cinco asesinos esperan

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Chano Urueta. Met o.a. Carlos Cortez, Jorge Martínez de Hoyos, Noé Murayama en Sonia Infante.

Twee politieagenten arresteren twee leden van een bende bankrovers. Ze blijken de zoons te zijn van een moordenaar die pas is ontsnapt uit de gevangenis. Een redelijke film, maar de poging om een 'wrede western' te maken, zoals in die tijd in Hollywood in de mode, is mislukt.

Cien gritos de terror

1964 | Horror

Mexico 1964. Horror van Ramón Obón. Met o.a. Joaquín Cordero, Ariadna Welter, Ofelia Montesco en Jorge Martínez de Hoyos.

Een film bestaande uit twee episoden. Pánico, over twee geliefden die plannen maken om zich van de echtgenote van de man te ontdoen, en Miedo supremo, waarin een man in een crypte wordt opgesloten samen met een vrouw die schijndood is. Bepaald niet buitengewoon, maar toch de moeite waard. Het regiedebuut van de scenarioschrijver Obón.

Qué hacer con mis hijos...

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Alberto Mariscal. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Norma Angélica, Miguel Manzano en Sonia Infante.

De problemen waar ouders mee te maken krijgen als hun familie aan lager wal raakt terwijl de kinderen meerderjarig worden. Zeer slecht en demagogisch; zelfs een beetje reactionair.

Un día de diciembre

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Beatriz Aguirre, Luis Aragón en Jacqueline Andere.

Een jongetje ziet zijn fantasiën in een keer bewaarheid als zijn ouders met een aantal problemen te kampen krijgen. Goede opnamen en geluid, maar erg sentimenteel.

Tlayucan

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. Julio Aldama, Norma Angélica, Jorge Martínez de Hoyos en Andrés Soler.

Het leven in een Mexicaans gehucht waar suikerriet geteeld wordt, met zijn kleine mis[KA2]eres en liefdesperikelen. Een van de belangrijkste films van Alcoriza. De invloed van Bu[KA6]nuel (met wie hij meer dan eens samenwerkte) is duidelijk waarneembaar.

Mañana serán hombres

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Alfonso Mejía, Silvia Fournier en María Eugenia San Martín.

Een jonge regisseur haalt tijdens het opnemen van een film over opstandelingen zijn eigen ervaringen met de acteurs en de fictie van de film door elkaar. Een zeldzaam knoeierig en grotesk melodrama over de jeugd, die hier als idioot (de opstandelingen) of als fantastisch (de brave studenten en gezagsgetrouwen) bestempeld wordt. Het geheel is een moralistisch betoog.

Las Recién casadas

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Luz María Aguilar, Olivia Michel, Mona Bell en Jorge Martínez de Hoyos.

Het huwelijksleven van drie paren uit verschillende sociale klassen. De moraal was zeer vermakelijk, hypocriet en reactionair: de minste actie die de vrouw buiten het huis ondernam, vormde een zonde, die op de meest wrede manier bestraft moest worden.

Las Rosas del milagro

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Julián Soler. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Armando Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

Twee Aztekenstammen raken in conflict als zij ontdekken dat de dochter en de zoon van de stamhoofden een verhouding met elkaar hebben. Beiden worden geofferd. De uitzonderlijk amateuristisch gefilmde gevechten zijn nog vermakelijk, evenals de voortdurende verschijningen van de Maagd Maria.

Sábado negro

1958 | Thriller

Mexico 1958. Thriller van Miguel M. Delgado. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Malú Gatica, Carlos Riquelme en Rosenda Monteros.

Als zijn vrouw en kinderen op vakantie zijn, raakt een man verwikkeld in een moordzaak door toedoen van een mooie vrouw op wie hij verliefd wordt. Een film met meer dan een punt van gelijkenis met THE WOMAN IN THE WINDOW, zonder die kwaliteit te halen natuurlijk, maar zeker niet onverdienstelijk, hoewel het verhaal een ietwat slordige en onsamenhangende indruk maakt.

Paraiso escondido

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Raphael J. Sevilla. Met o.a. María Elena Marqués, Jorge Martínez de Hoyos, Luis Osorno Barona jr. en Claudia Becker.

De avonturen van twee kinderen die achtervolgd worden door een bende bandieten die zij hebben ontdekt in het oerwoud van Yucatán. De wonderschone beelden kunnen de zwakte van het script niet verhullen.

La Reina del Cielo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Lilia Prado, Jorge Martínez de Hoyos, Rita Macedo en Jaime Fernández.

In Peru, bij een ver van de beschaving levende stam, zien op een dag het stamhoofd en zijn vrouw een vrouw op het water lopen, die hen vertelt dat ze zich bij de blanken moeten aansluiten, en zich moeten laten dopen om zo naar de hemel te kunnen gaan. Een reactionair en moralistisch melodrama; niet te harden.

Café Colón

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. María Félix, Pedro Armendáriz, Jorge Martínez de Hoyos en Francisco Jambrina.

Twee van de populairste sterren aller tijden van de Mexicaanse film vertolken de hoofdrollen in deze komedie die zich afspeelt tijdens de legendarische revolutie van Juárez. Veel liedjes. Een sympathieke film.

Una Golfa

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Sergio Bustameante, Jorge Martínez de Hoyos en Carlos López Moctezuma.

De liefdesgeschiedenis tussen een trompettist en een hoertje, die beiden verwikkeld raken in een drugszaak. Uitstekende rol van Silvia Pinal; voorts weinig opmerkelijks.

La Sonrisa de la Virgen

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Gracia, Jorge Martínez de Hoyos, Prudencia Grifell en Miguel Manzano.

Een meisje dat altijd dichtbij de natuur heeft geleefd, ziet zich eensklaps opgesloten tussen de muren van een internaat. Zij smeekt de Maagd Maria om een wonder. De grenzen van minderwaardigheid en stupiditeit worden wederom verlegd.

La Mafia del crimen

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Laura Hidalgo, Julián Soler, Jorge Martínez de Hoyos en Elvira Quintana.

Uit liefde voor een vrouw wordt een beroemd arts lid van de mafia. Een zwakke en moraliserende film.

Los Amantes

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Yolanda Varela, Carlos Baena, Amanda del Llano en Jorge Martínez de Hoyos.

Twee studievrienden worden verliefd op twee hoertjes. De film werd in zijn tijd te realistisch bevonden, met als gevolg dat de censuur erin knipte. Slecht gespeeld.

Dios no lo quiera

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Jorge Martínez de Hoyos, Raúl Ramírez en Raúl Farell.

Een jongeman maakt misbruik van een dronken meisje, als gevolg waarvan zij zwanger wordt. Uitermate slecht geslaagde verfilming van het werk van Samuel Eichelbaums Un tal Servando Gómez, dat dezelfde regisseur al eerder en met heel wat meer succes, in zijn geboorteland Argentinië had verfilmd.

Donde el círculo termina

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Sara Montiel, Raúl Ramírez, Nadia Haro en Jorge Martínez de Hoyos.

Een getrouwde zakenman gaat moreel en economisch te gronde door de valsheid van zijn mooie en perverse minnares. De Spaanse ster Montiel speelt de hoofdrol. De film behoort tot het in Mexico zo geliefde sentimentele genre.

Sombra verde

1954 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1954. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Ricardo Montalbán, Ariadna Welter, Víctor Parra en Jorge Martínez de Hoyos.

Een ingenieur, uitgezonden op een wetenschappelijk- commerciële missie, verdwaalt in het oerwoud alwaar een jonge Indiaanse, die samen met haar vader in het ongerepte oerwoud woont, hem vindt. Ondanks zekere regie-technische tekortkomingen één van de meest opvallende Mexicaanse produkties van dat jaar, met een goed script en Buñuel- achtige trekjes.