Alejandro Parodi

Acteur

Alejandro Parodi is acteur.
Er zijn 15 films gevonden.

El misterio del Trinidad

2003 | Drama

Mexico 2003. Drama van Jose Luis Garcia Agraz. Met o.a. Guillermo Gil, Alejandro Parodi en Regina Blandon.

La mujer del puerto

1991 | Drama

Mexico 1991. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Patricia Reyes Spindola, Alejandro Parodi, Evangelina Sosa, Damián Alcázar en Ernest Yañez.

Het schip van Marro (Alcazar) ligt in een Mexicaanse haven. De gele quarantainevlag is gehesen en niemand mag van boord. Marro houdt het niet meer uit en springt over de railing. Hij verstopt zich in een bordeel in de stad, waar hij de mooie Perla (Sosa) ziet. Haar moeder Tomasa (Spindola) laat haar dansen en zich prostitueren. Marro wordt op slag verliefd op Perla, maar Tomasa probeert ze uit elkaar te houden en wil voorkomen dat ze elkaar gaan beminnen. Ze heeft hiervoor een goede reden: Marro en Perla zijn broer en zus, maar weten dit niet. Ondanks al haar pogingen kunnen Perla en Marro ontsnappen met hulp van de oude pianist Carmelo (Parodi), die op zijn beurt weer een amoureuze relatie onderhoudt met Tomasa. Paz Alicia Garciadiego die het scenario schreef, maakte een vrije bewerking van het korte verhaal Le port van Guy de Maupassant. Regisseur Ripstein vertelt de geschiedenis, waarschijnlijk geïnspireerd door Akira Kurosawa, drie keer, telkens vanuit een ander gezichtspunt. Helaas heeft Ripstein de kwaliteiten van de Grote Meester niet. Zowel het spel als het camerawerk van Angel Gode laten zeer te wensen over, waardoor deze tamelijk levenloze film zich beperkt tot het kringetje van Ripstein- aanhangers.

Va de nuez

1987 | Komedie

Mexico 1987. Komedie van Alfredo Gurrola. Met o.a. Rafael Sánchez Navarro, Patricia Reyes Spíndola en Alejandro Parodi.

In een land met een hoog geboortencijfer blijkt een gehuwd stel onvruchtbaar te zijn. Beiden geven ze zichzelf de schuld en dit probleem tast hun professionele relaties aan. Correcte regie en goede fotografie van Miguel Garzón in een tamelijk middelmatige film.

Días difíciles

1987 | Drama, Misdaad

Mexico 1987. Drama van Alejandro Pelayo. Met o.a. Alejandro Parodi, Edmundo Castelar, Blanca Guerra, Fernando Balzaretti en Enrique Hernández.

In een denkbeeldige stad in noordelijk Mexico, staat de familie Castelar aan het hoofd van het machtigste industrieconcern uit de streek. De ontvoering van één van de familieleden verscherpt de spanningen die veroorzaakt worden door de economische crisis, waarin het land zich bevindt en de problemen verweven zich. Niet erg gelukkige parabel op het Mexico uit die tijd. Het scenario is van Rascón Banda en regisseur Pelayo naar de roman van Victor Hugo. Het camerawerk is van Arturo De la Rosa.

Lo que importa es vivir

1986 | Drama

Mexico 1986. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. Ernesto Gómez Cruz, Gonzalo Vega, María Rojo en Alejandro Parodi.

De relatie tussen een vrouw die een saai en onderworpen leven leidt en een jongen die naar haar huis komt op zoek naar werk, toont de sociale conventies en de valsheid van de kleinburgerlijke moraal die in een Mexicaans dorp heersen. Deze film betekent het begin van het einde van de voordien interessante Alcoriza.

El imperio de la fortuna

1986 | Drama

Mexico 1986. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Ernesto Gómez Cruz, Blanca Guerra, Alejandro Parodi en Zaide Silvia Gutiérrez.

Een miserabele straatomroeper uit een Mexicaans dorp verandert dankzij een buitenkansje in een harde en hoogmoedige valsspeler. Een echte moderne klassieker van de Mexicaanse film uit de jaren 1980-1990. Goed geregisseerd en gespeeld.

Viaje al paraiso

1985 | Drama

Mexico 1985. Drama van Ignacio Retes. Met o.a. José Carlos Ruiz, Alejandro Parodi, Ernesto Gómez Cruz en María Rojo.

Een familie uit de lage middenklasse gaat op reis tijdens de vakantie. Drie dagen na hun thuiskomst blijken veel dingen in hun leven veranderd. Deze film belicht de tegenstelling tussen de industriële ontwikkeling enerzijds en de onderontwikkeling en de onwetendheid anderzijds.

Alsino y el Condor

1982 | Drama, Avonturenfilm

Cuba/Costa Rica/Mexico/Nicaragua 1982. Drama van Miguel Littin. Met o.a. Dean Stockwell, Alan Esquivel, Carmen Bumster, Alejandro Parodi en Delia Casanova.

Een idealistische jonge boer (Esquivel) springt uit een boom in de hoop te kunnen vliegen; hij wordt mismaakt, maar leert zich te weren wanneer hij zich aansluit bij guerrilla's die ergens in Centraal Amerika strijd voeren. Deze zeker niet subtiele, maar in geen geval oninteressante allegorie werd gefilmd in Nicaragua.

Alsino And The Condor

1982 |

1982. Miguel Littin. Met o.a. Alejandro Parodi, Carmen Bunster, Alan Esquivel en Dean Stockwell.

Een idealistische jonge boer (Esquivel) springt uit een boom in de hoop te kunnen vliegen; hij wordt mismaakt, maar leert zich te weren wanneer hij zich aansluit bij guerrilla's die ergens in Centraal Amerika strijd voeren. Deze zeker niet subtiele, maar in geen geval oninteressante allegorie werd gefilmd in Nicaragua.

La Viuda de Montiel

1980 | Drama

Colombia/Mexico/YU 1980. Drama van Miguel Littin. Met o.a. Geraldine Chaplin, Nelson Villagra, Ernesto Gómez Cruz, Alejandro Parodi en Katy Jurado.

De vrouw van een corrupte dorpstiran blijft eenzaam en verlaten achter wanneer haar man sterft. Een oppervlakkige en slaapverwekkende verfilming van een verhaal van Gabriel Garcia Márquez.

El Año de la peste

1978 | Sciencefiction

Mexico 1978. Sciencefiction van Felipe Cazals. Met o.a. Alejandro Parodi, Rebeca Silva, Daniela Romo, José Carlos Ruíz en Tito Junco.

Hypothetisch beeld van wat er zou kunnen gebeuren als een stad met veertien miljoen inwoners waarvan de media, de communicatie en de technologie in dienst staan van het gezag, verwoest wordt door een pestepidemie. Een van de belangrijkste films van Cazals. Gabriel García Márquez schreef het scenario naar een roman van Daniel Defoe. De nog jonge Romo, die zich later onder andere aan de zang heeft gewijd, speelt een rol in deze film.

Volantín

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Sergio Véjar. Met o.a. Susana Alexander, Alejandro Parodi, Luis Bayardo en Carlos Riquelme.

De vreugden en ellende van een aantal mensen die met elkaar in een attractiepark leven. Een waardeloze film die, omhet nog erger te maken, ook nog pretentieus is.

Me dicen el consentido

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Carlos Toussaint. Met o.a. Julio Alemán, Adriana Roel, Alejandro Parodi en Guillermo Orea.

Een jongeman achtervolgt zijn vrouw en een andere man, die zij behandelt als een broer, met de bedoeling hen te doden. Een duf boerenmelodrama.

Servicio secreto

1959 | Thriller

Mexico 1959. Thriller van Arturo Martínez. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Daniel 'Chino' Herrera, Alejandro Parodi en Patricia Nieto.

Enige politieagenten moeten tegen een netwerk van drugshandelaren strijden. Martínez, tot dan toe acteur, debuteerde als regisseur met deze thriller. Het was geen uitzonderlijke film, maar had tenminste enig niveau.

Amor del bueno

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Rosa Elena Durgel, Alejandro Parodi en Carlos Riquelme.

Een arme jongeman wordt verliefd op een welgesteld meisje en probeert het klasseverschil te overbruggen. Armoedig melodrama dat vooral voor de arme klassen bestemd was.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alejandro Parodi op televisie komt.

Reageer