José María Rodero is acteur.
Er zijn 15 films gevonden.

La Espada negra

1976 | Avonturenfilm, Historische film

Spanje 1976. Avonturenfilm van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Juan Ribó, Maribel Martín, José María Rodero en Carlos Ballesteros.

De intriges rondom het huwelijk van Isabella van Castilië en Ferdinand van Aragon. Een groteske, bloederige demystificatie van het traditionele beeld van het katholieke koningspaar.

Una Mujer de cabaret

1975 | Drama, Musical

Spanje 1975. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Carmen Sevilla, José María Rodero, Armando Calvo en Agata Lys.

Een wat oudere zangerers wordt verliefd op haar corrupte manager. Werkelijk een film waarbij het schaamrood je op de kaken komt.

Proceso a Jesús

1973 | Drama

Spanje 1973. Drama van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. José María Rodero, Mónica Randall, Julia Gutiérrez Caba, Andrés Mejuto en Diana Lorys.

Een groep sefardische joden organiseert enkele voorstellingen van het 'Proces tegen Jezus' met als doel om op te helderen of de veroordeling van Jezus Christus gerechtvaardigd was krachtens de wetten van zijn tijd. Opgeblazen, schijnheilig en doorspekt met theatrale ophef.

El Inocente

1960 | Misdaad

Spanje 1960. Misdaad van José María Forn. Met o.a. Antonio Vilar, José María Rodero, Nadia Gray en Félix de Pomés.

Na de dood van een eenzame weduwe, beginnen de naspeuringen van de politie...Een interessante en zeer achtenswaardige detective-film, waarin de zo uiteenlopende invloeden als die van Dostojewski en Orson Welles zijn te bespeuren.

Viva lo imposible!

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Paquita Rico, Manolo Morán, José María Rodero en Gila.

Een arbeidersfamilie besluit haar monotone bestaan te doorbreken. Een verhaal van Manuel Mihura, net zo reactionair als al zijn andere verhalen.

Mañana

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van José María Nunes. Met o.a. José María Rodero, Manuel Díaz González, Carlos Otero en José Sazatornil.

Parallel aan het leven van verschillende mislukkelingen wordt ook dat van een zegevierend echtpaar verteld. Een pretentieuze film en bovendien slecht gerealiseerd.

La Frontera del miedo

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Analía Gadé, Rubén Rojo, José María Rodero, Elvira Quintillá en José Maria Rodero.

Ten gevolge van een vliegtuigongeval ontdekken de passagiers elkaars ware aard. Alledaags en ouderwets, zeer paternalistisch.

Novio a la vista

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Josette Arnó, Jorge Vico, José María Rodero en Antonio Vico.

Aan het begin van deze eeuw gaat een jong meisje in gezelschap van haar ouders naar een mondain strand om een geschikte verloofde te vinden. Een van de eerste en meest sarcastische films van Berlanga, geschreven naar aanleiding van een thema van de grote Edgar Neville.

La Patrulla

1954 | Drama, Oorlogsfilm

Spanje 1954. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Conrado San Martín, José María Rodero, Julio Peña en Tomás Blanco.

Vijf soldaten uit het leger van Franco spreken af om tien jaar later weer bijeen te komen op de plaats waar zij een groepsfoto lieten maken. Geen absoluut slechte film.

Aventuras del barbero de Sevilla

1954 | Avonturenfilm

Spanje 1954. Avonturenfilm van Ladislao Vajda. Met o.a. Luis Mariano, Lolita Sevilla, Danielle Godet en José María Rodero.

Een aaneenschakeling van duizend-en-één verwikkelingen rondom een schaamteloze barbier uit Sevilla aan het eind van de achttiende eeuw zorgt voor een aanvaardbare film, schitterend gespeeld door Luis Mariano.

Juzgado permanente

1953 | Misdaad

Spanje 1953. Misdaad van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Marisa de Leza, José María Rodero, Rafael Romero Marchent en Elvira Quintillá.

De dader van een in Valencia gepleegde moord moet worden ontdekt. Een goede film waarmee Joaquín Luis Romero Marchent zijn regiedebuut maakte.

Don Juan Tenorio

1952 | Avonturenfilm

Spanje 1952. Avonturenfilm van Alejandro Perla. Met o.a. Enrique A. Diosdado, Mari Carmen Díez de Mendoza, José María Rodero, Rafael Alonso en Adolfo Marsillach.

Een zeer slappe herverfilming van de DON JUAN van 1950.

Concierto mágico

1952 | Drama

Spanje 1952. Drama van Rafael Salvia. Met o.a. José María Rodero, Elvira Quintillá, Rafael Luis Calvo en Mercedes Monterrey.

De musicus Andrés componeert een fatale melodie die ongeluk lijkt aan te trekken. Een domme, vervelende film.

Ronda española

1951 | Komedie

Spanje 1951. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. José Suárez, Elena Salvador, Manolo Morán en José María Rodero.

Driehonderd balletdanseressen vertrekken naar Amerika. Een ondraaglijke film over de verheerlijking van Spanje.

Angustia

1947 | Misdaad

Spanje 1947. Misdaad van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Adriano Rimoldi, Amparo Rivelles, María Francés en José María Rodero.

Een pensiongast hoort van een wetenschapper diens dromen van misdaden. Het blijft niet bij verhalen in deze zeer interessante suspensefilm, een zeldzame produktie voor de Spaanse film van de jaren veertig.