Aleksei Aigi

Componist

Aleksei Aigi is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Moloch Tropical

2009 | Drama

Haïti/Frankrijk 2009. Drama van Raoul Peck. Met o.a. Zinedine Soualem, Sonia Rolland en Mireille Metellus.

Haïti, tegenwoordige tijd. Terwijl in de boven de hoofdstad Port-au-Prince gelegen citadel Laferrière president Jean de Dieu Théogène zich met zijn coterie op een internationale staatsontvangst voorbereidt, breekt onder de straatarme bevolking de revolutiepleuris uit. Regisseur Peck, maker van zowel een docu als een biografische film over de vermoorde Congolese politicus Patrice Lumumba, is geboren Haïtiaan en was 1996/'97 Minister van Cultuur op het ongelukseiland. Deze film is zijn bijdrage aan de beeldvorming over zijn vaderland, maar ook een dissectie van het dubieuze politieke bedrijf.

L'école du pouvoir

2009 | Drama

Frankrijk 2009. Drama van Raoul Peck. Met o.a. Robinson Stévenin, Élodie Navarre, Céline Sallette en Thibault Vinçon.

Tv-film in 2 delen over vijf jonge Fransen die in de jaren tachtig van de twintigste eeuw met hooggestemde idealen de politiek in gaan. Na hun afstuderen aan de eliteschool voor topbestuurders ENA (École Nationale d'Administration) ervaren ze dat de maakbaarheid van de samenleving vooral een welluidende verkiezingsslogan is. Ook linkse politiek blijkt koehandel, alleen met meer pretenties. Het personage van Caroline (Navarre), die in de provincie ambitieus haar carrière vormgeeft, is geïnspireerd op de socialistische politica Ségolène Royal. Deel 1: Le pacte - Rang de sortie. Deel 2: L'engagement - Le pouvoir.

Sunduk predkov

2006 | Drama, Komedie

Frankrijk/Duitsland/Kirgizië/Rusland 2006. Drama van Nurbek Egen. Met o.a. Natacha Régnier, Bolot Tentimyshov, Marat Zhantelier en San Amanov.

Aidar (Tentimyshov) keert vol trots met zijn Franse geliefde Isabelle (Régnier) vanuit Parijs terug naar zijn geboortedorp in Kirgizië. Maar het bezoek is niet helemaal onbezorgd. Aidar komt in een spagaat terecht tussen het oude leven dat hij kent en het nieuwe leven dat hij inmiddels leidt. Eerste lange speelfilm van regisseur Egen, wiens korte film Sanzhyra zich ook aan het immense Ysykköl meer in het noordoosten van Kirgizië afspeelde. Régnier kreeg eind jaren negentig verschillende prijzen voor haar rol in La vie rêvée des anges.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aleksei Aigi op televisie komt.

Reageer