Yvette Lebon: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

La Cavale

1980 | Drama, Biografie

Frankrijk 1980. Drama van Michel Mitrani. Met o.a. Juliet Berto, Jean-Claude Bouillon, Olga Georges-Picot, Geneviève Page en Catherine Rouvel.

Twee jonge inbrekers worden gearresteerd en trouwen met elkaar tijdens hun voorarrest. Als de man tot een twee keer zo lange straf als de vrouw wordt veroordeeld, zet deze hem tijdens de kerstdagen aan tot een gezamenlijke ontsnappingspoging, die door een goedbedoelende bewaakster mislukt. Deze film naar de autobiografische roman van Albertine Sarrazin, probeert een niet-sensationeel beeld van het dagelijkse leven in een vrouwengevangenis te geven, maar overtuigt te weinig door de reeks van al te mooie en chique actrices. Berto imponeert in de hoofdrol door zijn emotionele inzet. Miou-Miou debuteerde.

Le Vicomte règle ses comptes

1966 | Avonturenfilm, Misdaad

Italië​/​​Frankrijk​/​​Spanje 1966. Avonturenfilm van Maurice Cloche. Met o.a. Kerwin Matthews, Sylvia Sorrente, Jean Yanne, Fernando Rey en Folco Lulli.

Een inspecteur van een verzekeringsmaatschappij moet een onderzoek instellen naar een bankroof en ontdekt dat twee concurrerende bendes, ook met drugssmokkel bezig, daarbij betrokken zijn. Deze matige actiefilm verspilt de talenten van Yanne, Rey en Lulli en geeft het verhaal zelfs geen schijn van aannemelijkheid. Naar een roman van Jean Bruce.

La máscara de Scaramouche

1963 | Avonturenfilm

Spanje​/​​Frankrijk​/​​Italië 1963. Avonturenfilm van Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Gérard Barray, Michèle Girardon, Gianna Maria Canale, Alberto de Mendoza en Yvette Lebon.

De onwettige zoon van een aristocraat is de populaire ster van een komediantengezelschap. Een scharreltje met de geliefde van een corrupte markies haalt hem diens haat op de hals, maar hij weet aan alle valstrikken te ontkomen en hem te ontmaskeren. Dit cape-en-degen-avontuur haalt het niet bij de gelijknamige Hollywood-film, maar heeft vaart en ironie en een spectaculaire schermfinale.

Ulisse contro Ercole

1962 | Avonturenfilm

Italië​/​​Frankrijk 1962. Avonturenfilm van Mario Caiano. Met o.a. Michael Lane, Georges Marchal, Alessandra Panaro, Gianni Santuccio en Dominique Boschero.

Ulyssus heeft zich niet aan de wetten van de Olympus gehouden, zodat Hercules de opdracht krijgt hem gevangen te nemen en als slaaf te verkopen. Talrijke ontberingen samen doen hen echter vriendschap sluiten. Avonturen als in een stripverhaal zonder onderling verband met monsters, cyclopen, vogelmannen houden spanning en amusement gaande, ook wanneer effecten en trucages veel minder spectaculair zijn dan de makers zelf menen. Scenario van de regisseur.

Il Sepolcro dei rei

1961 | Avonturenfilm

Italië 1961. Avonturenfilm van Fernando Cerchio. Met o.a. Debra Paget, Ettore Mani, Erno Crisa, Yvette Lebon en Robert Alda.

Op zijn Italiaans worden de lotgevallen van farao Nemorat, na zijn overwinning op de Syrische legers, in beeld gebracht. Spektakelfilm uit de jaren '60 die totaal achterhaald is.

Maruzzella

1956 | Komedie, Muziek

Italië 1956. Komedie van Luigi Capuano. Met o.a. Marisa Allasio, Massimo Serato, Yvette Lebon en Renato Carosone.

Een succesvol zangeresje merkt dat de werkloze collega op wie ze verliefd is zich uit verbittering troost met een ander. Om hem te heroveren formeert ze een zanggroep waarvan ze beiden deel uitmaken. Deze simpele en vrij sentimentele komedie is vooral aanleiding tot de uitvoering van een hele reeks hits uit de jaren vijftig. Voor de liefhebbers.

Sophie et le crime

1955 | Komedie, Misdaad

Frankrijk 1955. Komedie van Pierre Gaspard-Huit. Met o.a. Marina Vlady, Peter van Eyck, Jean Gaven, Dora Doll en Pierre Dux.

Een ondernemend journaliste spant zich in om de onschuld te bewijzen van de misdadiger op wie ze verliefd is geworden. De aantrekkelijke rolbezetting en het aardige scenario van Marcel Achard gaan onder leiding van de debuterende regisseur de mist in. De suspense berust op doorzichtige effecten en de ironie gaat verloren in een uitermate zwakke spelregie.

La Castiglione

1954 | Historische film, Romantiek

Frankrijk​/​​Italië 1954. Historische film van Georges Combret. Met o.a. Yvonne De Carlo, Georges Marchal, Paul Meurisse, Rossano Brazzi en Lea Padovani.

Gravin di Castiglione is door jeugdliefde gemotiveerd geraakt door Italiaans verzet tegen Oostenrijkse bezetting. Aan het Franse hof wordt ze favoriete van Napoleon III en weet Frans-Italiaans verbond tegen Oostenrijk te bewerkstelligen. Internationale sterbezetting is vleugellam gemaakt door cliché-matig scenario en krakkemikkige regie.

Il boia di Lilla

1952 | Drama, Avonturenfilm, Actiefilm, Historische film

Frankrijk​/​​Italië 1952. Drama van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Rossano Brazzi, Yvette Lebon, Armando Francioli, Maria Grazia Francia en Jean-Roger Caussimon.

De jonge en beeldschone Anne de Breuil (Lebon) zit op het meisjespensionaat van een klooster. Op een nacht verlaat ze heimelijk de slaapzaal. Ze ontmoet een jonge luitenant die ze verleidt en vraagt haar naar Picardi[KA3]e te begeleiden. Later beschuldigt zij hem valselijk van desertie. De ongelukkige officier krijgt de doodstraf en het vonnis moet voltrokken worden door zijn broer de Beul van Lille (Caussimon), die zweert hem te wreken. Ondertussen is het Anne gelukt om de Comte de La F[KA2]ere (Brazzi) te strikken en ze wordt zijn echtgenote. Ze gaat kardinaal de Richelieu helpen bij zijn intriges tegen de Franse koning onder de schuilnaam Milady. Ze hoopt een valstrik te zetten voor de beul, maar ze loopt er zelf in en betaalt met haar leven. Een getrouwe bewerking tot scenario door regisseur Cottafavi, Giorgio Capitani en Siro Angeli van de roman van Alexandre Dumas père. Het tempo is vlot, maar de film is getekend door de tijd waarin hij gemaakt werd, ondanks de uitstekende rol van Lebon als een door en door verrotte vrouw. Het camerawerk is van Vincento Seratrice.

Monsieur Grégoire s'évade

1946 | Historische film, Misdaad

Frankrijk 1946. Historische film van Jacques Daniel-Norman. Met o.a. Yvette Lebon, Gaby Andreu, Elisa Ruis, Anne Mayen en Bernard Blier.

Een verlegen ambtenaar, monsieur Grégoire, stort zich moedig in een met voetangels en klemmen bezaaid avontuur. Tevens laat hij zien hoe opmerkelijk onverantwoordelijk hij is, want een gevaarlijk persoon heeft zijn papieren gestolen. Een lachwekkende politiekomedie dankzij Blier en Berry. Ook echter dankzij de vakbekwaamheid van een onterecht in de vergetelheid geraakte regisseur van wie dit, dat is waar, een van de beste films is.

Paméla

1943 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Frankrijk 1943. Avonturenfilm van Pierre de Hérain. Met o.a. Fernand Gravey, Renée Saint-Cyr, Georges Marchal, Yvette Lebon en Gisèle Casadesus.

Het komplot van de almachtige politicus Barras om de jonge koning Lodewijk XVII uit de Temple-gevangenis te laten ontsnappen resulteert in tegen-intriges en romances. Dit fictieve verhaal rond het nooit geverifieerde 'raadsel van de Temple' biedt onderhoudende, avontuurlijke romantiek, hoewel de politieke corruptie in de bezettingstijd angstvallig naar de achtergrond is geschoven.

Abus de confiance

1937 | Romantiek, Drama

Frankrijk 1937. Romantiek van Henri Decoin. Met o.a. Danielle Darrieux, Charles Vanel, Valentine Tessier, Yvette Lebon en Gilbert Gil.

Berooid weesmeisje schept tegenover haar medestudentes op dat ze de bastaarddochter van een beroemde schrijver is. De auteur hoort ervan en is zeer gelukkig met zijn 'hervonden kind' dat zelf gewetensproblemen krijgt, maar zich door de echtgenote van de schrijver laat overhalen hem niet teleur te stellen. Dit simpele verhaal krijgt warmte en overtuigingskracht door de charme van de jeugdige Darrieux en soberheid van Vanel. Opmerkelijke fotografie van L.H. Burel. Let op Jean Marais in een figurantenrol.

Marinella

1936 | Musical, Muziek

Frankrijk 1936. Musical van Pierre Caron. Met o.a. Tino Rossi, Yvette Lebon, Cinda Glenn, Albert Duvaleix en Pierre Juvenet.

Een luchtig scenario dat als voorwendsel dient om de stem van Tino Rossi te kunnen laten horen, wiens eerste film dit was. Pierre Caron had als regisseur verder weinig inbreng. Een spektakelstuk dat alleen draaglijk zal zijn voor de Tino Rossi-fans die, zo vrezen we, echter steeds meer in aantal afnemen.

Les Mariages de Melle Levy

1936 | Komedie

Frankrijk 1936. Komedie van André Hugon. Met o.a. Léon Bélières, Charles Lamy, Yvette Lebon, Pierre Mingand en André Burgère.

Een van de slechtste onder de 'joodse kluchten', waarin André Hugon gespecialiseerd was. Net zo subtiel als Belgenmoppen. Daarbij kan men zich afvragen of het maken van zulke films, midden in de tijd dat het antisemitisme hoogtij vierde en het fascisme opkwam, wel zo slim was.

Divine

1935 | Komedie

Frankrijk 1935. Komedie van Max Ophüls. Met o.a. Simone Berriau, Catherine Fonteney, Yvette Lebon, Georges Rigaud en Marcel Vallée.

Bewerking van de roman [KL]L`envers du music-hall[KLE] van Colette (1913), die grotendeels autobiografisch is en waarvan de titel de toon aangeeft: het gaat hier om een grimmige ontluistering van het genoemde wereldje. Een Pandora van het toneel, een fakir van de operette, de sfeer van een slavenmarkt en een wrede strijd tussen de seksen. Meer een kroniek met een dosis nogal sarcastische humor dan een excuusscenario voor een beschrijving van een specifiek milieu. Het geheel eindigt met een huwelijk dat wat weg heeft van gevangenschap in een kooi met wilde dieren. Op het eerste gezicht kunnen de personages en de situaties karikaturaal overkomen, maar bij nader inzien beschrijft Ophuls de imbeciliteit en de lafhartigheid van de mensheid (en dan vooral van het mannelijke soort) op een manier die ons doet denken aan Flaubert in [KLE]Bouvard et P[KA1]ecuchet[KLE]. Het camerawerk (Roger Hubert) en de decors (Jacques Gotko en Robert Gys) getuigen van echte originaliteit.

Zouzou

1934 | Drama, Musical

Frankrijk 1934. Drama van Marc Allégret. Met o.a. Josephine Baker, Jean Gabin, Pierre Larquey, Yvette Lebon en Illa Meery.

Zouzou is een mulatto die in hetzelfde pleeggezin is opgegroeid als een weesjongen op wie ze, eenmaal volwassen, verliefd wordt. Hij wordt ten onrechte van moord beschuldigd, maar Zouzou slaagt erin zijn onschuld te bewijzen. Om een advocaat te kunnen betalen, gaat ze in een revue optreden. Ze wordt een ster, maar de pleegbroer kiest een blanke vrouw boven haar. Deze smartlap staat een gekleurde vrouw geen liefde van een blanke man toe, maar draait wel steeds om dat hete hangijzer heen. De revuescènes met Baker zijn een curieus document, maar ze blijkt niet te kunnen acteren. Ook Gabin barst af en toe in gezang uit.