Kent Cheng

Regisseur, Acteur

Kent Cheng is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Wy syu

1993 | Mysterie, Thriller, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1993. Mysterie van Billy Tang. Met o.a. Simon Yam, Kent Cheng en Danny Lee.

Op een nacht, in dronken toestand, geeft de voorbeeldige echtgenoot Chueng (Cheng) aan een professionele Vietnamese huurmoordenaar de opdracht om zijn eigen vrouw om te brengen. De opdracht wordt keurig uitgevoerd, maar de moordenaar vindt dat hij te weinig betaald werd en begint Chueng af te persen. Daar de man hem niet met rust laat zoekt Chueng in paniek de hulp van de leider (Yam) van een bende illegale Chinese immigranten die in Hong Kong verblijven. De situatie loopt echter uit de hand en Chueng, beu om nog verder opgejaagd te worden, besluit terug te slaan. Een mager verhaaltje om de gewelddadige actie- en gevechtsscènes een beetje houvast te geven. Alles wat hier getoond wordt heb je reeds vele malen in soortgelijke actiethrillers gezien en deze clichématige doorslag is echt de moeite niet waard. Tang schreef zelf het scenario en voor de fotografie deed hij beroep op Kin Fai Mui. Het soort films dat de filmindustrie van Hong Kong een slechte faam bezorgde. Dolby Stereo.

Chung on Tsou

1993 | Thriller, Misdaad, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1993. Thriller van Kirk Wong en Kirk Wong. Met o.a. Jackie Chan, Kent Cheng, K'o Shou-liang, Ng Wing-mei en Poon Ling-ling.

Inspector Eddie Chan (Chan) moet een steenrijke projectontwikkelaar beschermen, omdat hij bedreigd wordt met ontvoering door een triade. Ondanks Jackie`s aanwezigheid lukt het de gangsters om de miljonair te kidnappen en ze eisen zestig miljoen dollar losgeld. Eddie probeert de boosdoeners te pakken te krijgen en ontdekt dat een van zijn bazen, Hung (Cheng), het brein is achter deze misdaad. In tegenstelling tot vorige films heeft de inmiddels 39-jarige Chan geprobeerd wat meer drama in deze actiefilm te leggen, maar de toon is even agressief als in de eerste film van een aantal jaren geleden. De actie, met name de auto-achtervolging die volgt op de kidnapping, is goed en de stunts zijn sterk. De speciale effecten met o.a. het brandende gebouw tegen het einde van de film, zijn geloofwaardig. De fans van Chan mogen beslist tevreden zijn, ondanks het feit dat er wat minder humor is dan gebruikelijk. Het scenario is van Chan Man- Keung, Cheung Lai-Ling, Cheun Tin Nam, Cheung Tsi-sing en Chan Tak-sam. Het camerawerk is van Leu Wai-keung, Lam Kok-wa, Poon Hang-seng, Arthur Wong en Joe Chan. Chan bemoeide zich intensief met de regie. De titel betekent letterlijk vertaald: de brigade voor zware misdaadbestrijding. Ook bekend als SERIOUS CRIME SQUAD, HARD TO DIE, NEW POLICE STORY, POLICE DRAGON, POLICE STORY IV en ZHONG AN ZU.

Once Upon a Time in China

1991 | Actiefilm, Historische film

Hongkong SAR van China 1991. Actiefilm van Tsui Hark. Met o.a. Jet Li, Yuen Biao, Rosamund Kwan, Jacky Cheung en Kent Cheng.

Aan het einde van de 19de eeuw wil de jonge kung fu meester Wong Fei Hung China uit de handen van de machtige koloniale overheersers redden.

Heartbeat 100

1987 | Mysterie, Drama

Hongkong SAR van China 1987. Mysterie van Kent Cheng en Lo Kin. Met o.a. Lui Fong, Maggie Cheung, Bonnie Law en Mark Cheng.

Een thriller over een romanschrijfster die, op zoek naar inspiratie en nieuw materiaal, plegers van verjaarde misdaden probeert op te sporen en samen met enkele metgezellen prooi wordt in een moorddadige klopjacht. Er is gepoogd spanning te creëren, maar de karakters zijn niet genoeg ontwikkeld. Het toch al simpele en weinig originele verhaal blijft door slecht spel in de grondverf steken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kent Cheng op televisie komt.

Reageer