Ugo Ceseri

Acteur

Ugo Ceseri is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Un'avventura di Salvator Rosa

1940 | Avonturenfilm

Italië 1940. Avonturenfilm van Alessandro Blasetti. Met o.a. Gino Cervi, Luisa Ferida, Osvaldo Valenti, Rina Morelli en Paolo Stoppa.

Salvator Rosa (Cervi) steelt de show als schilder die een dubbelrol speelt. Onder de naam Formica neemt hij het zwaard op tegen de onderkoning van Napels en de verdorven Graaf Lamberto (Valenti), die het volk onderdrukken. Regisseur Blasetti levert altijd zeer verzorgde films af en hij weet zijn acteurs te bezielen. Zo ook hier, al doet deze kruising tussen Zorro en Scaramouche concessies aan de smaak van het grote publiek. Maar een genot om naar te kijken.

Vecchia guardia

1934 | Actiefilm

Italië 1934. Actiefilm van Alessandro Blasetti. Met o.a. Fosco Giachetti, Mino Doro, Franco Brambilla, Maria Puccini en Graziella Antonelli.

Een filmische reconstructie van Mussolini's mars naar Rome. Deze gezagsgetrouwe opdrachtfilm - die de realiteit dat Il Duce de reis per slaapwagen aflegde verdoezelt - gaf Blasetti de kans om het filmische realisme verder uit te bouwen, waardoor de aandacht voor de gewone man en desinteresse voor de heldenverering voor het regime tòch in het verkeerde keelgat schoten en resulteerde in censuuringrepen. Een interessante voorloper van het neo-realisme.

Seconda B

1934 | Komedie

Italië 1934. Komedie van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Maria Denis, Sergio Tofano, Dina Perbellini en Ugo Ceseri.

Een paar studenten halen kwalijke grappen en practicaljokes met hun professor uit. Aldus het thema van deze zeer gedateerde komedie. Niks bijzonders. De grappen en humor doen in deze tijd flauw en kinderachtig aan.

Palio

1932 | Komedie

Italië 1932. Komedie van Alessandro Blasetti. Met o.a. Guido Celano, Leda Gloria, Ugo Ceseri en Laura Nucci.

Een van regisseur Blasetti's vroege, minder bombastische films. Een verhaal over liefde en de strijd om succes te behalen op de renbaan. Een jockey moet vernedering en minachting van zijn tegenstanders dulden, die hem met de paardenrennen willen laten stoppen. Desondanks slaagt hij erin de race te winnen. Een matige film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ugo Ceseri op televisie komt.

Reageer