Gerald Rinaldi is acteur en componist.
Er zijn 8 films gevonden.

Mis en bouteille au château

2004 | Komedie

Frankrijk 2004. Komedie van Marion Sarraut. Met o.a. Roland Magdane, Michel Creton en Gerald Rinaldi.

Le pays des enfants perdus

2004 |

Frankrijk 2004. Francis Girod. Met o.a. Mélissa Loties, Mathieu Cham en Gerald Rinaldi.

Ambre a disparu

2003 | Thriller

Frankrijk 2003. Thriller van Denys Granier-Deferre. Met o.a. Laure Marsac, Miou-Miou, Gerald Rinaldi, Adama Niane en Gérard Rinaldi.

Un weekend pour le dire

2002 |

Frankrijk 2002. Jean-Pierre Vergne. Met o.a. Béatrice Agenin, Carole Richert en Gerald Rinaldi.

Le vieil ours et l'enfant

2001 | Drama

Frankrijk 2001. Drama van Maurice Bunio. Met o.a. Marie-Christine Barrault, Jacques Dufilho en Gerald Rinaldi.

R.S.V.P.

1992 | Romantiek, Komedie

Frankrijk/Verenigde Staten/België/Canada 1992. Romantiek van Paolo Barzman. Met o.a. Patrick Dempsey, Kelly Lynch, Gérard Rinardi, Catherine Alcove en Paul Bandey.

De internationaal befaamde Amerikaanse advocaat Dempsey zal in Parijs in het huwelijk treden met de mooie kunstschilderes Lynch, van adellijke afkomst. Hij rekent er dan ook op dat de kardinaal hun huwelijk zal willen inzegenen en hoopt dat de paus die juist op bezoek is in Frankrijk, de plechtigheid zal willen bijwonen. Het kan de toeschouwer geen bal schelen of kardinaal en paus toeschietelijk zijn of niet. De meesten zullen trouwens al lang afgehaakt hebben voor het zover is, want zoveel banaliteiten in [KA1]e[KA1]en film kom je niet zo gauw tegen. Bedoeld voor de bioscoop verdween de film dan ook binnen de week uit de zalen in Parijs om (vruchteloos) naar liefhebbers te zoeken op video of tv. Deze onzin werd geschreven door Tony Gilroy en in beeld gezet door Yves Dahan. Hoe Dempsey en Lynch hun faam voor dit onding op het spel hebben gezet is een onbeantwoorde vraag. Ook bekend als FOR BETTER AND FOR WORSE.

Le retour des Charlots

1991 | Komedie

Frankrijk 1991. Komedie van Jean Sarrus. Met o.a. Les Charlots, Luis Rego, Jézabelle Amato, Gérard Filipelli en Richard Bonnot.

Rego, een der Charlots van Portugese afkomst, is met zijn mollige bruid Amato teruggegaan naar Lissabon. Ze betrapt hem op overspel met de aantrekkelijke bovenbuurvrouw. Ze geeft hem een klap op z`n kop, waardoor hij zijn geheugen kwijtraakt. Alleen gebeurtenissen uit het verleden kunnen hem er weer bovenop helpen. U raadt het al: de overige Charlots komen naar de Portugese hoofdstad en halen allerlei (versleten) grappen en grollen uit om hem te genezen. Superflauwe Jan Klazen-klucht, die één week na de première in de Parijse bioscopen al uit de roulatie werd gehaald. De waardering van één ster is voor de dikke Amato, die tenminste nog ergens op lijkt en d'r best doet. De rest hangt er suf bij en het flinterdunne scenario van regisseur Sarrus slaat na bovengenoemde klap volledig op hol. Claude Becogné was de cameraman van dienst.

Cycle Claude Brasseur: Descente aux enfers

1986 | Drama

Frankrijk 1986. Drama van Francis Girod. Met o.a. Claude Brasseur, Betsy Blair, Sophie Marceau en Gerald Rinaldi.

Tijdens een vakantie in Haïti doodt auteur Alan Kolber onder invloed van alcohol een straatrover. Tot zijn verbazing reageert zijn jonge en ontrouwe vrouw uiterst koel en werkt zij zelfs bewijs weg. Als er iemand anders beschuldigd wordt van de moord en Kolber zichzelf aangeeft bij de politie wordt er vreemd genoeg weinig geloof aan zijn verhaal gehecht. Als Kolber op onderzoek uitgaat stuit hij op een serie duistere zaken