José Manuel Pagán

Componist

José Manuel Pagán is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Pa Negre

2010 | Drama

Spanje 2010. Drama van Agusti Villaronga. Met o.a. Francesc Colomer, Marina Comas en Nora Navas.

Oogstrelend, soms gruwelijk portret van een getroebleerde jeugd in het Catalonië van na de Spaanse Burgeroorlog. Al te verrassend is het niet, de manier waarop Villaronga de dramatische gebeurtenissen in het leven van Andreu laat botsen op diens kinderlijke blik; maar alleen al de openingsscène, waarin een koets met paard en al tegen de rotsen te pletter slaat, is de moeite waard.

La femme et le pantin

1992 | Romantiek

Frankrijk/Zwitserland/Spanje 1992. Romantiek van Mario Camus. Met o.a. Pierre Arditi, Maribel Verdú, José Manuel Cervino, Thierry Gimenez en Antonio Flores.

In een Parijse bar vertelt Matthieu (Arditi) aan zijn ex- chauffeur het romantische avontuur dat zijn leven vernietigde. Matthieu werd naar Spanje gezonden met de opdracht een gebouw op te knappen. Tijdens een wandeling ontmoet hij Estrella (Verd[KA1]u), een jonge, sensuele vrouw met een intrigerende schoonheid. Hoewel Matthieu twintig jaar ouder is dan Estrella, gaat hij voor haar volledig door de knie[KA3]en. Zij onderwerpt hem vervolgens aan haar grillen en maakt van hem een speelbal in een bijna onverdragelijke verhouding van aantrekken en afstoten. De vijfde verfilming van dit liefdesdrama, na Jacques de Banoncelli`s erotisch geladen gelijknamige film (1928) met Conchita Montenegro en Andr[KA1]e Conti, Joseph von Sternberg`s surrealistische THE DEVIL IS A WOMAN (1935) met Marlene Dietrich en Lionel Atwill, Julien Duvivier`s gelijknamige film (1958) met Brigitte Bardot en Antonio Vilar, en Luis Bu[KA6]nuel`s CET OBSCUR OBJECT DU D[KA1]ESIR (1977) met Carole Bouquet en Fernando Rey. Evenals Buñuel weet Camus gebruik te maken van de zwoele, verdorven sfeer die schitterend verpersoonlijkt wordt door Verdú, met Arditi als het gewillige, hulpeloze slachtoffer. Het scenario is van Jean-François Goyet en Edouard Niermans naar de roman van Pierre Louÿs. Het camerawerk is Jaume Peracaula en bevat stemmige, donkere beelden.

Esa cosa con plumas

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Óscar Ladoire. Met o.a. Óscar Ladoire, Maureen Herrera, El gran Wyoming en Eulalia Ra[KA1]mon.

Een verlegen en introverte jongeman keert terug naar zijn geboortedorp waar hij toevallig een vriend uit zijn kindertijd ontmoet; een vrouw zorgt voor een verandering in zijn manier van leven. Een grote flop deze film, die de regisseur (vroeger slechts acteur) maakte met het doel zelf te schitteren. Dit heeft hij duidelijk niet bereikt; het werd een soort komedie, die niets grappigs heeft. Het scenario is van Azuncena Rodriguez, Francisco Villar en regisseur Ladoire. Het camerawerk is van José Garcia Galisto. Eastmancolor, Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José Manuel Pagán op televisie komt.

Reageer