Minco Eggersman

Componist

Minco Eggersman is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Regained Memory

2018 | Drama

Nederland/Bosnië en Herzegovina 2018. Drama van Stijn Bouma. Met o.a. Salih Palo, Maja Izetbegovic, Amna Bajric, Izudin Bajrovic en Sanin Milavic.

Na het plotselinge overlijden van zijn vrouw werpt een koektrommel een Bosnische man terug naar zijn jeugd. Zonder te melden wat er precies is gebeurd, laat Nederlands filmtalent Stijn Bouma, opgeleid in Sarajevo, de kijker nadenken over hoe verleden en heden zich tot elkaar - en de dood van de vrouw - verhouden. Bouma filmt tussen de regels door, met beeldpoëzie die de contouren schetst van een leven tussen herinnering, troost, onmacht en vergetelheid. Warm, donker en bijna tijdloos, dankzij lange, bedachtzame, soms iets te nadrukkelijk georkestreerde takes.

In Blue

2017 | Drama, Romantiek

Nederland/Roemenië 2017. Drama van Jaap van Heusden. Met o.a. Maria Kraakman, Bogdan Iancu, Ellis van den Brink en Maria Rainea.

De Nederlandse stewardess Lin (Kraakman) moet in het vliegtuig helpen bij een bevalling, wat onverwerkte emoties losmaakt. Wanneer ze kort daarop in Boekarest een aanrijding heeft met een Roemeense straatjongen (Iancu), gaat ze een eigenaardige relatie met hem aan. De plot van deze derde speelfilm van Jaap van Heusden (Win/win, De nieuwe wereld) voelt een beetje geconstrueerd, maar wie erin kan meegaan wordt beloond met een spannende, ongemakkelijke, meeslepende filmervaring, afwisselend rauw en teder. Camerawerk, muziek en hoofdrolspelers zijn voortreffelijk.

De nieuwe wereld

2013 | Drama

Nederland 2013. Drama van Jaap van Heusden. Met o.a. Bianca Krijgsman, Issaka Sawadogo, Teun Stokkel en Annemarie Prins.

Alleenstaande moeder Mirte (Krijgsman) werkt als schoonmaker op Schiphol. Haar werkterrein is het aanmeldcentrum, een niemandsland waar asielzoekers wachten op de beslissing of ze Nederland binnen mogen, of niet. Mirte maakt het echt helemaal niks uit of ze worden toegelaten of afgewezen. Maar dan weet de West-Afrikaanse Luc (Sawadogo) tot haar door te dringen, met een oogverblindende glimlach, een mooie baritonstem en een charmant gevoel voor humor. Sterke telefilm over de mensonvriendelijke asielprocedure, effectief in beeld gebracht met kille, kale shots. Krijgsman kreeg een Emmy voor haar fraaie hoofdrol.

Ooit

2008 | Korte film, Drama

Nederland 2008. Korte film van Jaap van Heusden. Met o.a. Barry Atsma, Leny Breederveld en Kuno Bakker.

34-jarige verstandelijk gehandicapte jongen leeft bij zijn moeder, en is in alles van haar afhankelijk. Hij leeft volgens een vast stramien, dat voorgoed verdwijnt als zijn moeder plotseling overlijdt. Barry Atsma overtuigt als de zwakbegaafde Jos, die letterlijk uit een boekje leeft (opstaan, plassen, handen wassen, tanden poetsen etc.). Maar wat wil de film nog meer? Nu is het toch vooral een een-op-een vertelling over een gehandicapte jongen en zijn moeder. Bij kortefilmonline.nps.nl/page/content/onenightstand zijn de (ook eerdere) One Night Stand afleveringen online te bekijken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Minco Eggersman op televisie komt.

Reageer