Elzbieta Czyzewska is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

OK Garage

1998 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1998. Romantiek van Brandon Cole. Met o.a. John Turturro, Lili Taylor, Will Patton, Gemma Jones en Joe Maher.

Een suikerzoete naïeve lerares (Taylor), haar platonische aanbidder met hagedissen in zijn zak (Patton) en een extreem verlegen lasser die zijn cheques niet durft te innen omdat hij verliefd is op de bankcaissière (de immer geniale Turturro). Allen figuranten in een wonderlijk verhaal rond een garagist die geen auto's repareert maar zijn klanten wel laat betalen en als het even kan ook nog ontdoet van hun mobiel. Regisseur Cole zakte nog eens lekker onderuit en liet zijn acteurs de vrije hand in deze charmante karakterstudie over onbeantwoorde liefde en onkunde. (VM/VPRO Gids)

I Love You, I Love You Not

1996 | Romantisch drama

Verenigde Staten/Duitsland/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1996. Romantisch drama van Billy Hopkins. Met o.a. Jeanne Moreau, Claire Danes, Jude Law, James Van Der Beek en Kris Park.

Daisy is dol op poëzie en op haar grootmoeder. Het feit dat ze joods is verbergt ze maar liever voor haar klasgenoten van een sjieke New Yorkse school. In dit tamelijk brave, sentimentele drama wordt Daisy met zichzelf geconfronteerd wanneer ze verliefd raakt op Ethan: mooi en charmant, maar benauwd voor het commentaar van zijn 'vrienden'. Moreau heeft een wat geforceerde rol als de begripvolle oma die haar kampverleden met haar kleindochter bespreekt om het meisje bij haar groeipijnen te helpen.

Charms Zwischenfälle

1996 | Experimenteel, Komedie

Duitsland/Oostenrijk 1996. Experimenteel van Michael Kreihsl. Met o.a. Johannes Silberschneider, Ela Piplits, Ulrich Tukur, Wolfgang Hübsch en Elzbieta Czyzewska.

Een eigenzinnige interpretatie van de gedichten en verhalen van de vergeten Russische avantgarde dichter Daniil Charms, die tot een dadaïstische kunstenaarsgroep behoorde en in 1942 in een gevangenis is overleden. Pas in de jaren zeventig werden zijn teksten herontdekt. Uit verschillende fragmenten van zijn werk heeft de Oostenrijkse regisseur Michael Kreihsl een portret vol absurde en macabere humor gecomponeerd. Charms Zwischenfälle bestaat uit een serie surrealistische gebeurtenissen rond de arme schrijver Daniil Juvacev (de echte naam van Charms). De schrijver Juvacev heeft bijna geen geld meer. Voor zijn woningdeur op de gang slaapt sinds enige tijd een dakloze. Juvacev gooit heet water over zijn gezicht en gooit hem de deur uit. De huismeester stopt boter in zijn mond en gaat haar verkopen. De vrouw van de professor lokt Juvacev in haar woning en laat hem haar kousen zien. De professor geeft op school een lezing over een vis, eigenlijk over de mens Patrulev, preciezer: over diens dochter. Twee van de Heilige Drie Koningen doorzoeken Juvacevs kamer en nemen geschriften mee. De professor wordt voor een proef door de vrouwelijke arts vergiftigd - Juvacev door ambtenaren in elkaar geslagen - de echtgenote van de professor krijgt een pakje met de urn van haar man bezorgd. De dakloze trekt in Juvacevs kamer. Uit Op het Filmfestival Berlijn 1996 werd de film bekroond met de 'Caligari Filmprijs'.

Misplaced

1991 | Drama

Polen/Verenigde Staten 1991. Drama van Louis Yansen. Met o.a. John Cameron Mitchell, Viveca Lindfors, El[KA1]zbieta Czy[KA1]zewska, Drew Snyder en Deidre O'Connell.

In 1981 ontvlucht Czy[KA1]zewska, samen met haar zoon Mitchell, het woelige Polen om zich in Washington te vestigen bij haar reeds lang ge[KA3]emigreerde moeder, Lindfors. Het integratieproces verloopt voor beiden zeer moeilijk, mede door het feit dat ze het Engels slechts gebrekkig beheersen. Terwijl het leven voor Czy[KA1]zewska er weer iets rooskleuriger uitziet (ze heeft een interessante baan en een nieuwe vriend gevonden), verlangt haar moeder terug naar het geboorteland. Ook Mitchell wordt geplaagd door heimwee, zeker nadat hij vernomen heeft dat zijn vader overleden is in Polen. Een gevoelig en nog steeds zeer actueel portret van mensen die zich in een nieuwe omgeving, totaal verschillend van de hunne, trachten overeind te houden. Knappe prestaties van de acteurs en een uitstekende sfeertekening. Scenario van Yansen en Thomas De Wolfe. De fotografie was in handen van Igor Sunera. Geproduceerd in 1989.

Kocham kino...

1988 | Komedie

Polen 1988. Komedie van Piotr Lazarkiewicz. Met o.a. Marek Probosz, Elzbieta Czyzewska, Henryk Bista, Joanna Kreft en Jerzy Trela.

De titel, die 'ik houd van film' betekent, is een hartekreet. Als waar filmliefhebber wijdde regisseur Piotr Lazarkiewicz zijn debuut aan diegenen wier leven beheerst wordt door de cinema. Maria, manager van de laatste bioscoop in een klein stadje, vindt haar verloren zoon terug dankzij een bioscoopjournaal en sterft bij het vertonen van de oude film waarin zij speelde. Het verhaal, dat gebracht wordt als een film in een film, is een ironisch eerbewijs aan kitscherig melodrama.

Odwet

1982 | Drama

Polen 1982. Drama van Tomasz Zygadlo. Met o.a. Roman Wilhelmi, Leon Niemczyk, Elzbieta Czyzewska, Ewa Wisniewska en Adam Ferency.

Deze zeer persoonlijke film van Zygadlo is een bittere satire op het conformisme dat op middelbare leeftijd toeslaat. De losjes gestructureerde film zet het matte heden van twee vrienden die op vakantie zijn in de bergen tegenover de poëtische beelden van hun wilde jeugd. De zwarte humor en surrealistische fantasie maken deze grillige film bij vlagen tot een fascinerende ervaring.

Limuzyna Daimler-Benz

1982 | Drama

Polen 1982. Drama van Filip Bajon. Met o.a. Michal Bajor, Piotr Bajor, Vadim Glowna, Maja Komowska en Tadeusz Lomnicki.

De psychologische tekening van twee broers enkele maanden voor het uitbreken van WO II. In deze gespannen tijd voelt Andrzej zich aangetrokken tot de Nazi-ideologie en hij begint samen te werken met de Duitse geheime dienst. Michal stort zich volledig op de kunst. Een beheerste en elegante film van de veelbelovende regisseur Bajon.

Wszystko na sprzedaz

1969 | Documentaire, Biografie, Drama

Polen 1969. Documentaire van Andrzej Wajda. Met o.a. Beata Tyszkiewicz, Elzbieta Czy[KA9]zewska, Andrzej Lapicki, Witold Holtz en Potocka Małgorzata.

Een film in memoriam Zbigniew Cybulski, die op tragische wijze om het leven kwam, en een openhartige getuigenis van Wajda over de zin en de moraal van zijn filmkunst. De meeste acteurs spelen zichzelf, spreken hun eigen teksten en treden onder hun eigen naam op. De titel slaat op hen, die er hun beroep van hebben gemaakt 'alles te koop' aan te bieden, zichzelf, hun eigen gedachten, gevoelens en ervaringen. Daarom is de film een gewetensonderzoek, hier en daar zelfs een soort vivisectie, wreed soms, maar steeds oprecht. Enigszins te vergelijken met Fellini's OTTO E MEZZO.

Walkower

1965 | Drama, Sportfilm

Polen 1965. Drama van Jerzy Skolimowski. Met o.a. Jerzy Skolimowski, Aleksandra Zawieruszanka, Krzysztof Chamiec en Elzbieta Czyzewska.

Is in feite de voortzetting van zijn vorige film Rysopis. De hoofdfiguur is inmiddels dertig jaar oud en heeft zich op het boksen toegelegd. Hij verdient zijn brood met prijsvechten. De film bevat een aantal autobiografische elementen en geeft daarnaast kritiek op het toenmalige Polen. Het non-conformisme van de hoofdfiguur (hoewel uit persoonlijke motieven ontstaan) kan namelijk worden gezien als kritiek op het bestaande sociale gedrag.

Rysopis

1965 | Drama

Polen 1965. Drama van Jerzy Skolimowski. Met o.a. Jerzy Skolimowski, Elzbieta Czyzewska, Tadeusz Mins, Jacek Szczek en Andrzej Zarnecki.

Een opmerkelijk debuut van de tot dan toe als scenario-schrijver en acteur bekende Skolimowski. Het laat een halve dag zien uit het leven van Andrzej Leszczyc, de periode waarin hij moet beslissen of hij in militaire dienst gaat. De film vertelt geen anecdotes en is ook geen aaneenrijging van op zichzelf staande feiten, maar wil laten zien in wat voor geestestoestand de hoofdpersoon (Skolimowski) verkeert. Door de eigentijdse thematiek werd Skolimowski (samen met Polanski) als een vernieuwer beschouwd in een tijd dat het oorlogsthema nog volop in de belangstelling stond.