Marie-Sophie Wilson

Acteur

Marie-Sophie Wilson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Women & Men: Mara

1991 | Romantiek, Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1991. Romantiek van Mike Figgis. Met o.a. Scott Glenn, Juliette Binoche, Frederick Raphael, Lucie De La Falaise en Claudio Huidobro.

Een koude winternacht in het Parijs van midden jaren 1930. Het Poolse hoertje Mara (Binoche) tracht wat geld te verdienen, maar dat valt niet in de smaak van de andere meisjes, die geen indringers dulden in hun buurt. Ze wordt op het nippertje gered door de in Parijs wonende Amerikaanse auteur Henry (Glenn). Hij nodigt haar uit op een etentje. Schitterend geënsceneerd sfeerfilmpje dat helemaal in de lijn ligt van de beschrijvingen die Henry Miller geeft van het vooroorlogse Parijs. Veel gebeurt er niet, maar toch raak je helemaal in de ban van het gesprek tussen de twee mensen in de kunstzinnige middens van de lichtstad. Schrijver/regisseur Raphael speelt even mee als maitre d'. Figgis zelf bewerkte het hoofdstuk Mara Morigoon uit Henry Millers Quiet Days In Clichy. Knappe, sobere fotografie van Jean-François Robin.

Les symptômes de l'amour: Dante et Béatrice à Liverpool, Acte I - La peinture de l'amour, Acte II

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Liliane de Kermadec. Met o.a. Marie-Sophie Wilson en Jérôme Diamant-Berger.

Tweede film uit de reeks [KL]Les sympt[KA4]omes de l`amour[KLE]. Eeen tweeluik, dat bestaat uit twee akten die zich op twee verschillende plaatsen afspelen. In dit geval achtereenvolgens in Liverpool rond het doek van de Engelse schilder Henry Holiday (vanwaar de titel) en in Florence, waar een alleenstaande vrouw de brug bezoekt die de schilder voor de ontmoeting had uitgekozen. Een discutabel uitgangspunt, omdat de aanpak hierdoor systematisch kan worden en kan uitmonden in een gecompliceerd stramien waardoor het echte onderwerp, zijnde de schildering van de wispelturigheid van hart en geest, in de knel kan raken. De maker van deze tv-film weet zich dank zij zijn talent op het nippertje eruit te redden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marie-Sophie Wilson op televisie komt.

Reageer