Fernando Guillén

Acteur

Fernando Guillén is acteur.
Er zijn 20 films gevonden.

Accion Mutante

1992 | Sciencefiction, Actiefilm

Spanje/Frankrijk 1992. Sciencefiction van Alejandro De La Iglesia. Met o.a. Antonio Resines, Enrique San Francisco, Alejandro Angula, Frédérique Feder en Juan Viadas.

Madrid in de toekomst. De wereld wordt geregeerd door de modekoningen. Slechts de terroristengroep Accion Mutante biedt weerstand en eist het recht op lelijkheid. Om hun eisen kracht bij te zetten, ontvoeren ze de dochter van de Fast Food-koning en brengen haar naar een planeet, bewoond door mijnwerkers die in geen twintig jaar een vrouw gezien hebben. Een plezierige satire op het gore-genre en op de internationale politiek, geproduceerd door Pedro Almodovar. Sprankelend vuurwerk dat geweld en slechte smaak combineert. Halverwege zakt de film even diep in, maar tegen de finale is hij weer vol vaart. Het originele scenario is van De La Iglesia en Jorge Guarricaechevarria. Carlos Gusi stond achter de camera en de speciale effecten zijn van de Franse ploeg, die ook verantwoordelijk was voor dat werk bij DELICATESSEN.

La otra historia Rosendo Juárez

1991 | Drama

Spanje 1991. Drama van Gerardo Vera. Met o.a. Antonio Banderas, Fernando Guillén en Pastora Vega.

Leegloper Banderas doodt zijn rivaal in een eerlijk tweegevecht, maar er komt een 'prijs' op zijn kop. Als hij door de Guardia Civil gepakt wordt, stelt men hem voor de keuze: handlanger te worden van Don Guillén en af en toe een gewapend klusje doen, of de bak in. Gesitueerd in Spanje rond 1935. Helaas is de film nogal fragmentarisch door het niet al te sterke script van Fernando Fernán Lopez en regisseur Vera, maar de fraaie fotografie van José Luis López Linares maakt heel veel goed. Deel uit de zesdelige serie naar de verhalen van Jorge Luis Borges en samen met EL EVANGELIO SEGUN SAN MARCOS geïncorporeerd in CUENTOS DE BORGES I.

La Telaraña

1990 |

Spanje 1990. Antoni Verdaguer. Met o.a. Fernando Guillén, Amparo Soler Leal, Sergi Mateu en Patxi Bisquert.

Het verhaal speelt zich af in 1909 in een industriestad in de buurt van Barcelona waar zich, als gevolg van de oorlog tussen Spanje en Marokko, een aantal intriges rond een textielfabriek afspelen. Het is veel te beschouwelijk en te lokaal van karakter, maar technisch goed met verdienstelijke spelers. De tweede film van deze regisseur.

Doblones de a ocho

1990 | Drama

Spanje 1990. Drama van Andrés Linares. Met o.a. Omero Antonutti, Fernando Guillén, Emma Penella en Mario Pardo.

Een jongen die van school is gestuurd, gaat naar het mijnwerkersdorp in het noorden van Spanje waar zijn vader commandant van de rijkspolitie is. Hij voelt zich al snel onweerstaanbaar aangetrokken door de zee en het avontuur. Een vage en weinig geslaagde film, de tweede film van Andrés Linares.

La puñalada

1989 | Avonturenfilm

Spanje 1989. Avonturenfilm van Jorge Grau. Met o.a. Luis Fernando Alves, Christian Vadim, Sophie Renoir, Fernando Guillén en Fermí Reixach.

Halverwege de 19e eeuw leven de kleine dorpjes in de Pyreneeën in voortdurende angst voor de gewapende groepen struikrovers. Een van deze bendes is de bende van Ibo die dezelfde vrouw begeert als Albert. Deze bescheiden sociaal- politiek getinte avonturenfilm, is het werk van een regisseur die al enkele goede films heeft gemaakt.

La Luna negra

1989 | Fantasy, Horror

Spanje 1989. Fantasy van Imanol Uribe. Met o.a. Lydia Bosch, Fernando Guillén, Emma Suárez, José Coronado en Fernando Sancho.

In een tijdsbestek van 48 uur krijgt Eva een kind, verliest haar echtgenoot en ontmoet een mysterieuze vrouw. Om de gevolgen van deze gebeurtenissen in te kunnen schatten, zal ze negen jaar moeten wachten, maar dan is het te laat. Deze herschepping van de mythe van Lilith is belachelijk door de onbeholpenheid van de uitvoering en de middelmatigheid van de vertolkers.

Continental

1989 | Thriller

Spanje 1989. Thriller van Javier Villaverde. Met o.a. Eusebio Poncela, Jorge sanz, Cristina Marcos, Féodor Atkine en Marisa Paredes.

Rond 1950 in een oude stad in Galicië: een leider van de georganiseerde misdaad viert dat de rivaliserende bendes zijn uitgeschakeld. Vijftien jaar later wordt hij vermoord. Mislukte en belachelijke poging om op abstracte en tegelijkertijd ironische wijze eer te bewijzen aan de klassieke Amerikaanse film noir.

Mujeres al borde de un ataque de nervios

1988 | Drama

Spanje 1988. Drama van Pedro Almodóvar. Met o.a. Carmen Maura, Antonio Banderas, Julieta Serrano, María Barranco en Rossy de Palma.

De Spaanse cineast Almodóvar (Volver, Hable con ella) werd bekend met fantastische drama's over kleurrijke zelfkant-types, van drugsverslaafde nonnen tot giftige reality-tv presentatrices. 'Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking' is ook zo'n film. Madrileense penthousebewoner Pepa (Maura) is ten einde raad als haar minnaar Iván per antwoordapparaat afscheid neemt. Vriendin Candela verergert de stress als ze bij Pepa onderduikt vanwege contact met een sjiitische terrorist. De komst van Iváns psychisch zieke ex-vrouw Lucía (Serrano) maakt de waanzin compleet. Iváns zoon Carlos (een opmerkelijke rol van twintiger Banderas) probeert ondertussen de onvermijdelijke schade te beperken. Intelligente hilariteit.

La noche oscura

1988 | Biografie, Experimenteel

Frankrijk/Spanje 1988. Biografie van Carlos Saura. Met o.a. Juan Diego, Julie Delpy, Fernando Guillén, Manuel de Blas en Fermi Reixach.

Saura,die zelf het senario schreef, schept een beeld hoe in de verschrikkelijke winter van 1577 de Karmelieten San Juan de la Cruz halfnaakt op de rug van een muilezel naar Toledo brengen om hem daar voor een kerkelijk tribunaal te slepen. Immers, in de tijd van scheuringen en inquisitie grensde het kiezen voor een leven als een arme, ongeschoeide kloosterling in vertrouwelijke dialoog met God aan ketterij, zo niet erger. Een mystieke en morbide sfeer, gehuld in weinig licht. Nacht en dood zijn als een obsessie voortdurend aanwezig in deze reis op de grenzen van de waanzin. Saura kon dit thema niet efficiënt ontwikkelen; daarnaast is er nog het slechte spel van de hoofdrolspeler. Een nieuwe mislukking van de regisseur na EL DORADO, maar met indrukwekkende beelden van Téo Escamilla.

El Amor es extraño

1988 | Misdaad

Spanje 1988. Misdaad van Carlos Balagué en Carles Balague. Met o.a. Mario Gas, Eulalia Ramón, Fernando Guillén, Constantino Romero en Pep Munne.

Een jongeman wordt waanzinnig verliefd op een mysterieuze vrouw. Een politiefilm met goede bedoelingen, maar met een ontoereikend budget. Balagué was eerder filmcriticus.

Redondela

1987 | Thriller

Spanje 1987. Thriller van Pedro Costa. Met o.a. Patrick Newell, Carlos Velat, Fernando Guillén, Carlos Larrañaga en Fernando Guillen.

In 1972 probeert een advocaat in de stad Vigo een geval van bedrijfscorruptie uit te zoeken. De weinige getuigen waarover hij beschikt sterven op verdachte wijze. Gebaseerd op enkele werkelijke gebeurtenissen. De film werd niet meer dan een soort historisch document, degelijk gemaakt, maar uitermate pamfletachtig. Het scenario is van Manolo Marinero. Het camerawerk is van Juan Amorós.

La Rusa

1987 | Thriller

Spanje/Zweden 1987. Thriller van Mario Camus. Met o.a. Angeli Maria Van Os, Didier Flamand, Eusebio Lázaro, Fernando Guillén en Jesus Ruyman.

Een adviseur van de Spaanse regering wordt verliefd op een jonge vrouw met militante, links-extremistische sympathieën, die ervan wordt beschuldigd lid te zijn van de KGB. Hij moet onderhandelingen voeren met de terroristische beweging ETA. Een mislukt soort thriller en een uitermate trage en pretentieuze film. Het scenario is van de regisseur en Juan Luis Cebrian naar zijn roman. Het camerawerk is van Hans Burmann.

Barcelona Connection

1987 | Misdaad

Spanje 1987. Misdaad van Miguel Iglesias Bonns. Met o.a. Sergi Mateu, Fernando Guillén, Claudia Gravi, Maribel Verdú en Pep Ferrer.

Een politieman krijgt de opdracht om een moordzaak in de Modelogevangenis van Barcelona te onderzoeken. Het wordt algauw duidelijk dat iedereen corrupt is, zelfs de mensen van wie hij dacht dat ze eerlijk waren. Middelmatige politiefilm, maar toch redelijk gemaakt in een door Spaanse regisseurs nauwelijks gekozen genre. Scenario van Andreu Martin. Camerawerk van Hans Bürmann en Xavier Gil.

Adela

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Carlos Balague en Carles Balague. Met o.a. Fernando Guillén, Jani Forner, Alfred Lucchetti, Juan Viñallonga en Yani Forner.

De crisis van een politie-agent die gebukt gaat onder de druk van het corps, en bovendien een relatie heeft met een travestiet. Een zeer middelmatige film over de veronderstelde drama's in het leven van politie-agenten. Enigszins verward.

El Pico 2

1984 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Spanje 1984. Familiefilm van Eloy De la Iglesia. Met o.a. José Luís Manzano, Fernando Guillén, Jaume Valls, Laly Espinet en Rafaela Aparicio.

Beschuldigd van de moord op een paartje dat in heroïne handelt, wordt een jongeman gevangen genomen. Dit is het vervolg op EL PICO, eveneens een productie van Eloy de la Iglesia. Hij gaat in deze film door met het verfilmen van onheilspellende en opportunistische draaiboeken over zaken van nationaal belang. Hij belicht ze zonder fantasie en kan rekenen op een aantal weinig overtuigende acteurs.

El Caso Almería

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van Pedro Costa. Met o.a. Agustín González, Fernando Guillén, Antonio Banderas, Manuel Alexandre en Margarita Calahorra.

Drie jongelui op weg naar Almeria worden door de plaatselijke Guardia Civil voor terroristen aangezien, en dat heeft tragische gevolgen. Het is de eerste bioscoopfilm van deze regisseur. Hij roert een waar gebeurd voorval aan dat kort vóór de opnamen plaatsvond en dat veel maatschappelijke beroering teweeg heeft gebracht.

Un Millón por tu historia

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Francisco Morán, Paca Gabaldón, Mary Santpere en Fernando Guillén.

Een misdadiger uit de hogere kringen gaat naar de gevangenis. Zo'n slechte film dat het niet om aan te zien is. Ook bekend als EN LA CÁRCEL, CAFÉ, COPA Y PURA.

El Adúltero

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Analía Gadé, María Luisa Merlo en Fernando Guillén.

Als een vrouw bemerkt dat haar man haar ontrouw is, laat zij hem opnemen in een kliniek. Dan neemt ze de leiding van het familiebedrijf over. Eén van de in die tijd populaire, maar zeer slechte Spaanse 'macho'-komedies.

La Decente

1970 | Komedie, Misdaad

Spanje 1970. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Conchita Velasco, Alfredo Landa, José Luis Lopéz Vázquez, Fernando Guillén en Julia Caba Alba.

Een getrouwde vrouw weigert haar echtgenoot met haar ware liefde te bedriegen. Een thriller geïnspireerd op het toneelstuk van Miguel Mihura die op goede acteurs kan bogen, vooral de ervaren Caba Alba.

Vida de familia

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van José Luis Font. Met o.a. Ana María Noé, Montserrat Carulla, Fernando Guillén en Antonio Casas.

Een jong echtpaar, dat behoort tot een gegoede familie uit Barcelona die verdeeld is door een erfeniskwestie, wil de het oude zomerhuis van de familie gebruiken, maar moet daarvoor eerst een rijke tante ompraten. De eerste film van deze regisseur toont een duidelijke, hoewel onnauwkeurig kritische houding.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fernando Guillén op televisie komt.

Reageer