Ninón Sevilla is acteur.
Er zijn 19 films gevonden.

Noche de carnaval

1981 | Muziek

Mexico 1981. Muziek van Mario Hernández. Met o.a. Ninón Sevilla, Carmen Salinas, Manuel Ojeda en Rebeca Silva.

Musical over het carnaval in de deelstaat Veracruz en de corruptie in de organisatie van dit feest. Redelijk bescheiden en enigszins tegenstrijdige film.

Mujeres de fuego

1958 | Misdaad, Musical

Mexico/Brazilië 1958. Misdaad van Tito Davison. Met o.a. Ninón Sevilla, Carlos Baena, Wilson Viana en Alicia Montoya.

De vedette Lina reist naar een eiland waar haar vader onschuldig gevangen zit om hem te bevrijden. Uitstekende regie, mooie kleuren en goed spel.

Yambaó

1956 | Avonturenfilm

Cuba/Mexico 1956. Avonturenfilm van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Ninón Sevilla, Ramón Gay, Rosa Elena Durgel en Ricardo Román.

De eigenaar van een plantage wordt hopeloos verliefd op Yambaó, kleindochter van een heks, die hem door middel van bezweringen betovert. Een erotische film met rituele dansen, maar volstrekt oninteressant.

Club de señoritas

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Ninón Sevilla, Ramón Gay, Joaquín Pardavé en Oscar Pulido.

Een aantal vrouwen doet een greep naar de macht, om zich op het mannelijk deel van de natie te wreken. Deze zogenaamd feministische film is in werkelijkheid volstrekt clichématig en rolbevestigend.

Amor y pecado

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Ninón Sevilla, Ramón Gay, Octavio Arias en Rosa Elena Durgel.

Twee broers zijn verliefd op het meisje dat zij als baby van de vuilnisbelt haalden. Deze onbeholpen film was de laatste van Nin[KA1]on Sevilla in dit genre; hij kon er onbelemmerd zijn geliefde personage in laten zien (revuemeisjes met een goed hart)

Mulata

1953 | Drama

Mexico/Cuba 1953. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Pedro Armendáriz, Ninón Sevilla, René Cardona en Ricardo Román.

Na het overlijden van haar moeder wordt een halfbloed dochter opgevoed door de bazin van een pension die haar hard laat werken. De film slaagt er goed in de beklemmende atmosfeer over te brengen.

Llévame en tus brazos

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Ninón Sevilla, Andrés Soler, Carlos López Moctezuma en Armando Silvestre.

Een meisje dat al door menige man is 'genomen' wordt een filmster. Uitsluitend bedoeld om de hoofdrolspeelster te laten schitteren en verder van generlei belang.

Aventura en Rio

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Ninón Sevilla, Luis Aldás, César del Campo en Víctor Junco.

Een vrouw die haar geheugen is verloren, echtgenote van een beroemd arts, wordt van straat meegenomen door de eigenaar van een revue, die haar tot zijn minnares maakt en haar tegelijkertijd uitbuit. Melodrama zonder enige verbeeldingskracht.

No niego mi pasado

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Ninón Sevilla, Roberto Cañedo, Luis Aldás en José Baviera.

Een getrouwde vrouw doet alsof zij haar man gaat vermoorden om van zijn minnares geld los te krijgen. Uitnemend gespeeld door Ninón Sevilla.

Mujeres sacrificadas

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Ninón Sevilla, Roberto Cañedo, Víctor Junco en Anita Blanch.

Als een meisje erachter komt dat haar moeder in een revue werkt om haar studie te betalen, besluit zij er zelf te gaan werken. Ze raakt verwikkeld in een moordzaak. Ondanks alle zorg die Gout aan zijn film heeft besteed, proef je uit alles het schrikbarende verval van het Mexicaanse melodrama.

Víctimas del pecado

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Ninón Sevilla, Tito Junco, Rodolfo Acosta en Rita Montaner.

Een danseresje moet zich veel moeite getroosten om een baby, die zij op de vuilnisbelt heeft gevonden, groot te brengen. Hoewel er van tijd tot tijd een goed produkt uit zijn handen kwam, is 'Indio' Fernández hier onder de maat gebleven met een veel te simpel en weinig overtuigend melodrama.

Sensualidad

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Fernando Soler, Ninón Sevilla, Domingo Soler en Rodolfo Acosta.

Een rijpe man, tot dan toe een voorbeeld van deugdzaamheid, raakt op het slechte pad door toedoen van een lichtekooi. Hoewel gewoon één uit zovele melodrama's, werd de film indertijd luid geprezen door de Franse critici.

Perdida

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Ninón Sevilla, Agustín Lara, Domingo Soler en Antonio Velázquez.

Een meisje wordt door haar stiefvader aangerand. Zij loopt van huis weg en komt zo in contact met een man die haar in een bordeel laat werken. Dit veel te bekende thema werd gebruikt voor een uitzonderlijk slechte film.

Coqueta

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Ninón Sevilla, Agustín Lara en Víctor Junco.

Nadat een jong meisje het weeshuis heeft verlaten, gaat zij bij een cabaret werken. Zij werkt de prima ballerina eruit en die probeert haar uit jaloezie te vergiftigen. Deze dramatische film is wel zeer triest (geregisseerd)

Aventurera

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Ninón Sevilla, Tito Junco, Andrés Palma en Rubén Rojo.

Elena leidt een gelukkig leven totdat haar moeder er met een vriend vandoor gaat en haar vader zelfmoord pleegt. Zij besluit naar de grote stad te gaan om werk te zoeken, maar alle mannen willen misbruik van haar maken. Hoewel op het eerste gezicht een van de vele melodrama's, blijkt het hier te gaan om een meesterlijke film die sterk de aandacht van zowel publiek als kritici heeft getrokken.

Revancha

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alberto Gout. Met o.a. David Silva, Ninón Sevilla en Agustín Lara.

Om het herstel van zijn zieke moeder te kunnen bekostigen wordt een man inbreker. Erg serieus zal het wel niet bedoeld zijn, aangezien een derde deel van de film bestaat uit liedjes en dansnummers.

Señora tentación

1947 | Drama, Musical

Mexico 1947. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Susana Guízar, David Silva en Ninón Sevilla.

Een componist laat zijn blinde verloofde in de steek voor een zangeres. Zij krijgt echter haar gezichtsvermogen terug en wordt een groot pianiste. Alleen de muzikale nummers zijn de moeite waard.

Pecadora

1947 | Drama, Musical

Mexico 1947. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Ramón Armengod, Emilia Guiú en Ninón Sevilla.

Een cabaretière en een drugshandelaar worden verliefd op elkaar en besluiten naar de hoofdstad te gaan om een nieuw leven te beginnen. Om de aandacht van de kijker te trekken is er een behoorlijke dosis erotiek in deze film verwerkt. Hierin is men met veel moeite geslaagd, ondanks de onzinnige plot en de middelmatige acteerprestaties.

La Feria de Jalisco

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Ramón Armengod, Ninón Sevilla en Alicia Ravel.

De film beschrijft de romance tussen een knappe Cubaanse met een Mexicaan, en verder veel dansnummers, liedjes, ruzies en stoer, mannelijk gedrag.