Cezary Morawski

Acteur

Cezary Morawski is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Dziecinne pytania

1981 | Drama

Polen 1981. Drama van Janusz Zaorski. Met o.a. Adam Ferency, Gustaw Holoubek, Mirosław Konarowski, Agnieszka Mandat Gr[KA10]abka en Cezary Morawski.

Studenten bouwkunde, nog onder de invloed van 1968, ontdekken dat hun vernieuwende ideeën voor stadsplanning op papier mogen bestaan, maar in de praktijk slechts met veel compromissen zijn uit te voeren. Deze wat naïeve film zal het Nederlandse publiek nauwelijks aanspreken.

Da un paese lontano (Giovanni Paolo II)

1981 | Biografie, Drama

Polen/Italië/Verenigd Koninkrijk 1981. Biografie van Krzysztof Zanussi en Krysztof Zanussi. Met o.a. Cezary Morawski, Sam Neill, Christopher Cazenova, Warren Clarke en Lisa Harrow.

Levensverhaal van Karol Wojtyla, de Pool die paus werd. We volgen Wojtyla (Morawsky) van 1926 tot het moment dat hij in het Vaticaan tot paus werd gekroond. Daarna zien we nog zijn historische bezoek aan zijn geboorteland. Een goed gemaakte film, die tot nadenken stemt. De première viel bij toeval samen met de Poolse crisis van december 1981.

Constans

1980 | Drama

Polen 1980. Drama van Krzysztof Zanussi. Met o.a. Tadeusz Bradecki, Zofia Mrozowska, Małgorzata Zaj[KA10]aczkowska, Cezary Morawski en Witold Pyrkosz.

Een minder interessante film van de bekende regisseur Zanussi. Evenals in zijn vele vorige films staat de gewetensstrijd van de hoofdfiguur (Bradecki) centraal. In dit geval wordt deze geconfronteerd met oneerlijke manipulaties binnen het bedrijf waar hij werkt. Zijn uiteindelijke standpunt brengt hem in een isolement. Hoewel het steeds terugkerende thema en het conventioneel in beeld brengen ervan nauwelijks vernieuwend is, is de spelregie opmerkelijk. Zanussi werd daarvoor bekroond met de juryprijs op het Festival in Cannes 1980. Het scenario is van regisseur Zanussi. Het camerawerk is van Slawomir Idziak. Eastmancolor, Mono.

Akcja pod Arsenałem

1978 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Polen 1978. Actiefilm van Jan Łomnicki. Met o.a. Cezary Morawski, Mirosław Konarowski, Ryszard Gajewski, Magda Wołłejko en Jan Englert.

Eén van de vele oorlogsfilms die jaarlijks nog worden geproduceerd in Polen. De helden zijn leden van een padvindersgroep die verzetsdaden pleegt. Hun eerste wapenfeit, het onderwerp van de film, is het bevrijden van gearresteerde verzetsmensen tijdens een transport. Een solide film met veel actie die zorgt voor veel kijkgenot.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cezary Morawski op televisie komt.

Reageer