Anke van 't Hof: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Rit over de grens

1994 | Drama

Duitsland​/​​Nederland 1994. Drama van Rosemarie Blank. Met o.a. Christien Vroegop, Anke van 't Hof, Medi van 't Hof en Stefan Drücke.

Niet onaardig ogende Vroegop woont in een uithoek van Amsterdam in een caravan. Haar eten zoekt zij tussen het afval van de markt. Dan besluit zij met haar hond naar Duitsland te gaan, op zoek naar een oude kennis. Zij doet het koude, winterse Berlijn, Hamburg en Dresden aan en duldt slechts het gezelschap van een oude bekende en een jonge student. In een vrij optimistische einde vindt en viert zij haar onafhankelijkheid. Speelfilmdebuut van documentairemaakster Blank, meteen goed voor een Gouden Kalf 'beste regisseur' op het Nederlands Filmfestival 1994 - wat bewijst dat de Gouden Kalveren dat jaar in een kale weide graasden, want de film en het door Blank geschreven scenario herinneren wel erg sterk aan Agnès Varda's SANS TOIT NI LOI. De zwart-wit-beelden van Martin Gressmann bevatten echter compositorische hoogstandjes.

De deur van het huis

1985 | Komedie, Drama, Experimenteel

Nederland 1985. Komedie van Heddy Honigmann en Angiola Janigro. Met o.a. Titus Muizelaar, Johan Leysen, Anke van 't Hof, Catherine ten Bruggencate en Rop Poncin.

Twee mannen, Leysen en Muizelaar, wonen samen in een stedelijke nieuwbouwflat. Er zijn wat spanningen, problemen met een kat, een bovenbuurvrouw en een georganiseerde reis naar de Noordpool. Lange speelfilmdebuut van het duo Honingmann-Janigro zit volgepropt met symbolen van een 'afhankelijkheidsrelatie', door de Nederlandse pers nogal lovend onthaald met kwalificaties als 'een filosofische slapstick' of 'een post-moderne Laurel en Hardy'. Leysen en Muizelaar zetten knap de twee types neer in een benauwende sfeer, vrijwel alleen met vaste shots opgenomen.

Soldaten zonder geweren

1984 | Oorlogsfilm, Drama

Nederland 1984. Oorlogsfilm van Kees Hin. Met o.a. Elisabeth Andersen, Anke van 't Hof, Rudolf Lucieer, René Retel en Anke van 't Hof.

Een boeiende film van Hin over het verzet door de jaren heen, met de februaristaking van 1941 als uitgangspunt. Andersen speelt de weduwe van de aanzetter tot de staking die los probeert te komen van haar herinneringen.