France Arbour

Acteur

France Arbour is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Agent of Influence

2002 | Drama

Canada 2002. Drama van Michel Poulette. Met o.a. Christopher Plummer, Marina Orsini, Ted Whittall, Shaun Johnston en Kurtis Sanheim.

In 1964 toen de Koude Oorlog een hoogtepunt bereikte, werd John Watkins (Plummer), de voormalige Canadese ambassadeur in Moskou, van zijn bed gelicht en meegenomen door de Royal Canadian Mounted Police om gehoord te worden. Hij werd een aantal dagen in een hotelkamer vastgehouden en ondervraagd. Hij overleed ter plaatse en de officiële lezing was dat een hartaanval hem fataal was geworden. Nu bijna veertig jaar later tracht men middels deze film te reconstrueren wat er toen precies gebeurd is. Onder andere is gebleken dat Watkins op verzoek van de CIA werd opgepakt. Wie een beetje het doen en laten van de CIA vanaf 1945 heeft gevolgd, weet dat deze organisatie grote flaters slaat, regeringen manipuleert, met de waarheid dikwijls een loopje neemt, en zich op ongeoorloofde wijze mengt in de aangelegenheden van niet-Amerikaanse regeringen. Het zakelijke scenario is van Ian Adams en Riley Adams naar een roman van Adams. Het spel is behoorlijk. De film is natuurlijk alleen maar relevant in Canada, en voor volgers van het doen en laten van de CIA. Het camerawerk is van Allen Smith.

Bach et Bottine

1986 | Familiefilm, Komedie

Canada 1986. Familiefilm van André Melançon. Met o.a. France Arbour, Andrée Palletier, Harry Marciano, Mahée Paiement en Raymond Legault.

Het 11-jarige weesmeisje Fanny komt met haar tamme stinkdiertje Broccoli terecht bij haar oom Jonathan, een Bach-fanaat van middelbare leeftijd. Op slag wordt Jonathans regelmatige leventje op stelten gezet

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer France Arbour op televisie komt.

Reageer