Al Hoxie

Acteur

Al Hoxie is acteur.
Er zijn 18 films gevonden.

Throwing Lead

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Robert J. Horner.

De start van de derde westernserie met Jacks broer Al Hoxie in de hoofdrol. Ditmaal voor producent William M. Pizor en met Horner, het manneke dat nimmer de middelmaat heeft kunnen bereiken, als regisseur. L.V. Jefferson schreef het scenario en Lauren Draper was de cameraman. Over diverse produkties die hierna volgden, bestaat grote twijfel of ze ooit gemaakt zijn of gewoon zijn samengesteld uit oudere films. Waarschijnlijk zijn er acht met Horner gemaakt. Naast deze zouden dat dan geweest zijn: HIS LAST BULLET, BATTLING BURKE, OUTLAWED, TWO GUN MURPHY, BATTLING THRU, THE RANGERS'S OATH en RIP ROARING LOGAN. Daarna kwamen er nog een paar vreemde produkten uit, zoals ROARING GUNS en THE FIGHTING COWBOY, alle onduidelijk van herkomst. Al maakte zijn carrière spoedig af en stierf op 6 april 1982, door de westernfans niet vergeten.

The Range Raiders

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Paul Hurst. Met o.a. Al Hoxie, Ione Reed, Alfred Hewston, Cliff Lyons en Paul Hurst.

Reed en haar ranch worden bedreigd. Hoxie grijpt in en weet de vent over de grens te jagen.

Smoking Guns

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Paul Hurst. Met o.a. Al Hoxie, Ione Reed, Alfred Hewston, Cliff Lyons en Paul Hurst.

De achtste van de serie en dus de laatste western die Hoxie voor producent Bud Barsky maakte, niet beter en niet slechter dan zijn voorgangers. Minder dan doorsnee, maar de films brachten hun geld op, de naam Hoxie trok mensen en ook als was Al niet broer Jack, men had interesse.

Rider of the Law

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Paul Hurst. Met o.a. Al Hoxie, Ione Reed, Alfred Hewston, Cliff Lyons en Paul Hurst.

Reed is in gevaar in deze western. Hoxie komt haar te hulp gesneld en weet een ontvoering door outlaws te voorkomen. Door de situatie zoals geschetst bij BLUE STREAK O'NEIL speelden in alle acht westerns dezelfde personen mee!

Outlaw's Paradise

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Paul Hurst. Met o.a. Al Hoxie, Ione Reed, Alfred Hewston, Cliff Lyons en Paul Hurst.

Opnieuw moet Al Hoxie in het geweer komen als outlaws zijn rust verstoren en zijn bezit en liefde bedreigen. Een western van het meest eenvoudige soort.

Unseen Enemies

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van J.P. McGowan.

Hoxie tegen een aantal bandieten die het op hem gemunt hebben. De filmcarrière van Hoxie duurde niet lang: hij maakte drie westernseries van acht stuks elk. In het begin jaren dertig speelde hij nog een paar rolletjes, daarna verdween hij. Hij belandde bij de politie en bij de veiligheidsdienst in een ziekenhuis. In 1968 kreeg hij uit handen van Ronald Reagan, toen gouverneur van Californië, The California Medal of Honor voor zijn dapper ingrijpen bij een tweevoudige moord en het doen vrijlaten van een aantal gijzelaars.

The Texas Terror

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van J.P. McGowan. Met o.a. Al Hoxie, Ione Reed, Ed Burns, George Williams en Louise Gallagher.

Het bekende verhaal over een bandiet die de omgeving onveilig maakt, tot held Hoxie komt en in korte tijd de orde herstelt.

The Lost Trail

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van J.P. McGowan. Met o.a. Al Hoxie, Alma Rayford, Leon Kent, Frank Ellis en Charles Whitaker.

Al Hoxie neemt het in zijn eentje op tegen een bende bandieten en redt het meisje en haar vader. Charles Saxton was de scenarist voor producent Morris R. Schlank.

The Fighting Ranger

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Paul Hurst. Met o.a. Al Hoxie, Ione Reed, Alfred Hewston, Cliff Lyons en Paul Hurst.

Na acht westerns met producent Morris R. Schlank gemaakt te hebben, startte Al Hoxie met een nieuwe serie van acht, nu voor producent Bud Barsky. In deze eersteling erft hij een ranch van een oom, maar hij is niet welkom. Een bende veedieven blijkt tegen te werken, maar daar draaien Al en paard Pardner de hand en de hoeven niet voor om. Frank Cotner was de cameraman van de acht westerns, die net iets beter waren dan de vorige acht door een iets ruimer budget, maar vooral door Paul Hurst in plaats van J.P. McGowan.

The Ace Of Clubs

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van J.P. McGowan. Met o.a. Al Hoxie, Peggy Montgomery, Andrew Waldron, Jules Cowles en Minna Ferry Redman.

Al Hoxie's broer Jack had niet alleen een paard maar vaak ook een hond. In deze western heeft Al naast zijn trouwe viervoeter Partner ook een hond, Mutt, met wie hij het gespuis te lijf gaat dat scenarist G.A. Durlam organiseerde en dat door McGowan slapend in elkaar werd gefrutseld.

Son Of A Gun

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Paul Hurst. Met o.a. Al Hoxie, Ione Reed, Alfred Hewston, Cliff Lyons en Paul Hurst.

Hoxie wordt door een bandiet gedwongen met hem van kleren te wisselen. De sheriff ziet Hoxie daarna voor de bandiet aan en dus moet hij de man te pakken krijgen om zijn onschuld te kunnen bewijzen. Wie de scenarist van deze serie westerns met Hoxie was, is onbekend. Alleen cameraman Frank Cotner is bekend als medewerker aan deze produkties van Bud Barsky.

Riding Romance

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van J.P. McGowan. Met o.a. Al Hoxie, Marjorie Bonner, Arthur Morrison en Steve Clemento.

Hoxie weet de ranch voor Bonner te behouden en de bandiet af te straffen alsmede Bonners broer uit de gevangenis te krijgen voor een misdaad die hij nimmer beging. G.A. Durlam bewerkte het verhaal van William Lester en Walter Griffin was de cameraman van waarschijnlijk de beste van de acht westerns die Hoxie maakte voor producent Morris R. Schlank en zijn Anchor Films.

Red Blood

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van J.P. McGowan. Met o.a. Al Hoxie, Marjorie Warfield, Lew Meehan, Eddie Barry en J.P. McGowan.

G.A. Durlam was de scenario-schrijver en Robert Cline de cameraman voor de laatste van een serie van acht westerns die Al Hoxie, broer van Jack, maakte voor Anchor Films en producent Morris R. Schlank. Minder dan gemiddeld waren ze alle. Hoxie stapte nu over naar producent Bud Barsky.

Buried Gold

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van J.P. McGowan. Met o.a. Al Hoxie, Ione Reed, Lew Meehan en Andrew Waldron.

Al Hoxie werd geboren in 1901. Hij was een broer van de befaamde Jack Hoxie en door hem kreeg hij in 1920 zijn eerste rol in de serie THUNDERBOLT JACK, met zijn broer in de hoofdrol. Hij werd Jacks dubbel, maar de markt schreeuwde om westerns en een handige producent, Anchor Films, wilde de naam Hoxie graag verder uitbuiten en zo kreeg Al zijn eigen westernserie. De eerste acht voor Anchor waren slecht en alle door McGowan geregisseerd. In deze eerste komt hij een rancher te hulp om diens gestolen goud terug te vinden. Morris R. Schlank was de producent.

Blue Streak O'Neil

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Paul Hurst. Met o.a. Al Hoxie, Ione Reed, Alfred Hewston, Cliff Lyons en Paul Hurst.

Al Hoxie neemt het op tegen veedieven, wint daarmee de helft van de ranch van Ione Reed maar krijgt ook haar hand. De acht westerns die Al maakte met Hurst, werden alle door elkaar opgenomen. Al zei dan ook in een interview, dat het grootste probleem voor hem was: de kleding. Want welke kleding draag je in welke film? Van het verhaal van iedere film begreep hij hierdoor al helemaal niets. Op deze wijze werd er erg goedkoop gewerkt - als je kon overzien waarmee je bezig was.

Battling Kid

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Paul Hurst. Met o.a. Al Hoxie, Ione Reed, Alfred Hewston, Cliff Lyons en Paul Hurst.

Een rancher probeert de ranch van zijn buurman in te pikken. Als Al Hoxie erachter komt, heeft de man een vijand gemaakt tegen wie hij niet op kan. Paul Hurst (1888-1953) was veel bekender als acteur dan als regisseur. Maar in de jaren tien en twintig regisseerde hij vele westerns en series (ook LIGHTNING BRYCE, met Als broer Jack). Als acteur was hij sinds 1915 actief. Hij werd later de vaste komische tegenspeler van Monte Hale in diens westerns bij Republic. Zijn laatste filmrol was in het jaar van zijn dood in THE SUN SHINES BRIGHT van John Ford.

Ridin' Thunder

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Clifford S. Smith. Met o.a. Jack Hoxie, Katherine Grant, Jack Pratt, Francis Ford en George Connors.

Het was de gouden tijd van de western: één op de drie films die in Amerika werden geproduceerd, was een western. Hoxie was een van haar populairste vertegenwoordigers door de vele goede actie-westerns zoals deze, waarin hij de zoon is van Ford, die ervan beschuldigd wordt Grants vader, Connors, doodgeschoten te hebben. Het scenario van Carl Krusada en Isadore Bernstein was gebaseerd op Jean Of The Lazy A van B.M. Bower. Het gaf zelfs ruimte aan Jacks trouwe viervoeter Scout om te bewijzen wat hij kon. Harry Neumann deed het camerawerk.

Thunderbolt Jack

1920 | Western

Verenigde Staten 1920. Western van Francis Ford en Murdock MacQuarrie. Met o.a. Jack Hoxie, Marin Sais, Chris Frank, Steve Clemente en Al Hoxie.

Serial in tien hoofdstukken. Een razend populaire westernserial waarin Jack zijn carrière als westernidool opstootte. Met groot enthousiasme bevecht hij de outlaws; hij wordt daarbij dapper terzijde gestaan door Sais. Een jaar later zouden ze in het huwelijk treden. Al Hoxie is een broer van Jack, en hij zou in 1926 een eigen westernserie krijgen, zonder ooit de populariteit van Jack te bereiken. Hugh Hoffman en Webster Cullison schreven deze serial voor Arrow - voor een serial was de duur erg kort.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Al Hoxie op televisie komt.

Reageer