Michel Korb

Componist

Michel Korb is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Ve'Lakhta Lehe Isha

2004 | Drama

Frankrijk/Israël 2004. Drama van Ronit Elkabetz en Shlomi Elkabetz. Met o.a. Ronit Elkabetz, Simon Abkarian, Gilbert Melki en Sulika Kadosh.

Haifa, eind jaren zeventig. Viviane (coscenarist en -regisseur Ronit Elkabetz) is getrouwd met Eliahou, een diep religieuze man die haar niet slaat, niet drinkt, meehelpt in het huishouden en veel aanzien geniet in de synagoge - zo helpen haar broers en ooms haar herinneren als de film begint. Waarom wil ze dan van hem af? De terugkeer van een oude vlam heeft er iets mee te maken, maar de problemen lijken dieper te liggen. De onvermijdelijke ondergang van dit huwelijk levert een pijnlijke film op, die voorzichtig balanceert op de rand van sociaal-realisme en melodrama. Winnaar van de publieksprijs in Venetië.

Vodka Lemon

2003 | Komedie, Drama

Armenië/Frankrijk/Zwitserland/Italië 2003. Komedie van Hiner Saleem. Met o.a. Romen Avinian, Lala Sarkissian, Ivan Franek en Armen Marutyan.

De mooiste dingen groeien op de gruwelijkste plekken, wil scenarist/regisseur Saleem maar zeggen. Zo'n plek is het steenkoude kerkhof in het straatarme Armeens-Koerdische plaatsje waar de verweerde Hamo (Avinian) iedere dag naartoe gaat voor zijn overleden vrouw. En juist daar bloeit de liefde, tussen hem en de weduwe Nina (Sarkissian). Verhaaltechnisch stelt Vodka Lemon niet veel voor, maar de landschappen, types en het absurdisme zijn krachtig als wodka. Er wordt een postcommunistisch beeld geschapen dat vraagtekens stelt bij de zegeningen van de huidige situatie. 'We hadden geen vrijheid,' zegt een dorpsbewoner, 'maar we hadden voor de rest alles. Nu hebben we alleen vrijheid.'

Les 4 saisons d'Espigoule

1999 | Documentaire, Drama

Frankrijk 1999. Documentaire van Christian Philibert. Met o.a. Fernande Beraud, Alain Passet, Jacques Bastide, Roger Lanfranchi en Jean-Marc Ravera.

Filmmaker Philibert keerde terug naar het dorpje in de Provence waar hij opgroeide en volgde aan de hand van een ruw script de bewoners gedurende een jaar. Het resultaat is een charmante schets van jaarlijkse evenementen als de geitenshow en een bingo en de kleine besognes van oa de cafébaas, de schilder en de burgemeester. (VM/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michel Korb op televisie komt.

Reageer