Stéphane Lafleur

Regisseur, Scenarist, Editor

Stéphane Lafleur is regisseur, scenarist en editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Tu dors Nicole

2014 | Drama, Komedie

Canada 2014. Drama van Stéphane Lafleur. Met o.a. Julianne Côté, Catherine St-Laurent, Marc-André Grondin en Francis La Haye.

Fijn, geestig drama dat een scherpe en barmhartige blik werpt op de twijfels van dolende twintigers. Tijdens een warme zomer in Québec begint de 22-jarige Nicole aan slapeloosheid te lijden - een teken dat er iets moet veranderen in haar comfortabele, maar doelloze leven.Tu dors Nicole is een verfrissende, droogkomische ode aan de dolende begin twintiger. In stijlvol zwart-wit en met uitstekende komische timing vangt Lafleur een sfeer van slapeloze zomernachten, groeiende onrust en verlammende twijfel. Worstelend met haar vastgeroeste fietsslot, verlangend naar IJslandse geisers en met steeds donkerder wallen onder haar ogen vindt Nicole dapper haar weg.

Monsieur Lazhar

2011 | Drama

Canada 2011. Drama van Philippe Falardeau. Met o.a. Mohamed Fellag, Danielle Proulx, Sophie Nélisse en Émilien Néron.

Na de tragische dood van een juf krijgt de hoogste klas van een basisschool in Montréal een nieuwe meester: de Algerijnse immigrant Bachir Lazhar. Zijn methoden zijn wat ouderwets, maar op het gebied van rouwverwerking voelt hij de kinderen haarfijn aan. Subtiele, hartverwarmende film, gebaseerd op een solotheatervoorstelling, combineert veel zware thema's - asielbeleid, rouw, fysieke omgang tussen kinderen en volwassenen - zonder zwaar op de maag te liggen. Genomineerd voor een Oscar en bekroond met de publieksprijs op het IFFR.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stéphane Lafleur op televisie komt.

Reageer