Jean-Pierre Lefebvre: regie.
Er zijn 3 films gevonden.

Le Jour 'S'

1984 | Drama, Komedie

Canada 1984. Drama van Jean-Pierre Lefebvre. Met o.a. Pierre Curzi, Marie Tifo, Simon Esterez en Marcel Sabourin.

Een charmante psychologische komedie met Curzi als een 40- jarige man die terugblikt op zijn leven en zijn relaties met vrouwen. De film kan gezien worden als een vervolg op het door Lefebvre in 1966 gemaakte PATRICIA ET JEAN-BAPTISTE waarin het personage van Jean-Baptiste Beauregard voor het eerst werd gebruikt. Tifo vertolkt alle vrouwenrollen en steelt regelmatig de show.

Le vieux pays où Rimbaud est mort

1977 |

Frankrijk​/​​Canada 1977. Jean-Pierre Lefebvre en Jean Pierre Lefebvre. Met o.a. Marcel Sabourin, Anouk Ferjac, Miryam Poyer, Roger Blin en Germaine Delbat.

Abel uit Quebec gaat terug naar het land van zijn voorouders, Frankrijk. Hij wil weten in hoeverre de Fransen veranderd zijn. Hij ontdekt in eerste instantie het Frankrijk van de toeristenfolders maar daarna wordt hij er, mede dankzij allerlei ontmoetingen en liefdesrelaties, getuige van hoe het echte Frankrijk leeft, lijdt en liefheeft. Hij ziet dan in hoezeer de verre verwanten in het 'Nieuwe Frankrijk' verwijderd zijn geraakt van het 'oude land'. De kijk van deze regisseur uit Quebec op de Parijse zeden is spits, vlijmscherp en soms keihard maar hij vermengt dit met onmiskenbare melancholie; zodoende een film met een geheel eigen accent. Ook bekend als CE VIEUX PAYS OÙ RIMBAUD EST MORT, RIMBAUD EST MORT en RIMBAUD EST MORT - LE VIEUX PAYS.

Les Maudits sauvages

1971 | Historische film, Biografie, Avonturenfilm

Frankrijk​/​​Canada 1971. Historische film van Jean-Pierre Lefebvre. Met o.a. Pierre Dufresne, Nicole Filion, Rachel Cailhier, Jacques Thisdale en Denise Marelle.

Een ironische bezinning over Canada met als leidraad Thomas Hébert, een historische figuur die in 1630 van een Indianenopperhoofd een vrouw cadeau kreeg in ruil voor een paar flessen alcohol. Zijn wettige vrouw kon daar niet om lachen en verliet de echtelijke woning. Regisseur Lefebvre breit zo'n aantal anecdotische feitjes aan elkaar en omvat zo 300 jaar Canadese geschiedenis. Het resultaat is soms leuk, maar vooral onsamenhangend, doelloos en vervelend.