Charles Force

Acteur

Charles Force is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Lone Rider

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Denver (Victor) Dixon (Adamson). Met o.a. Denver Dixon, Alma Rayford, Edward Heim, Charles Force en Clyde McClary.

Dixon, een cowboy, komt op een ranch werken na de voorman flink tegen de schenen getrapt te hebben toen deze een paard mishandelde. Al spoedig probeert men hem van veediefstal te beschuldigen; dan verandert hij in de Lone Rider en maakt hij een einde aan de praktijken van de bende. Weer zo'n goedkoop gevalletje van Dixon, door hemzelf en Fred Caldwell geschreven, met Gordon MacLean als cameraman.

Cupid's Brand

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Rowland V. Lee. Met o.a. Jack Hoxie, Wilbur McGaugh, Charles Force, Mignon Anderson en William Dyer.

Origineel thema in deze western, waarin de held Jack Hoxie samen gaat werken met Wilbur McGaugh en Charles Force om een overval te plegen. De sheriff wil delen en hen dan dekken, maar daar voelen de drie niets voor. Ze weten de buit te krijgen en de sheriff en zijn mannen te ontvluchten. Bijna een psychologische western, want om het kwaad in dit geval toch de sympathie te geven bij het publiek, moest eerst de sheriff van zijn voetstuk gehaald worden.

The Square Shooter

1920 | Western

Verenigde Staten 1920. Western van Paul Cazeneuve. Met o.a. Buck Jones, Patsy De Forrest, Charles K. French, Al Fremont en Frederick Starr.

Jones krijgt het niet al te hard te verduren in deze redelijke western, maar het geheel is toch niet erg spannend. Jones ontving in deze periode van Fox een weekloon van 150 dollar; toen hij in 1928 deze maatschappij verliet, was dat opgelopen tot 3500 dollar! (Waarmee hij één van de best betaalde acteurs van Hollywood was.) Denison Clift schreef de film en cameraman was Vernon Walker.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charles Force op televisie komt.

Reageer