Gianfranco Baldanello is regisseur.
Er zijn 10 films gevonden.

A chi tocca tocca!

1978 | Thriller

Duitsland/Italië/Israël 1978. Thriller van Menahem Golan en Gianfranco Baldanello. Met o.a. Fabio Testi, Assaf Dayan en Janet Agren.

Twee Israëlische geheim agenten worden er door hun regering op uit gestuurd om een internationale bende te elimineren die verrijkt uranium levert aan Arabische staten. Spanning en angstige momenten genoeg, goede actiescènes, maar het verhaal heeft veel weg van een broddellap.

Che dottoressa, ragazzi!

1976 | Komedie, Erotiek

Italië 1976. Komedie van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Maria Pia Conti, Femi Benussi, Francesco Parisi, Lucio Como en Mariangela Giordano.

Plompe seksklucht waarin Sicilianen nog maar eens worden afgeschilderd als een lui, dom volk dat alleen in actie komt bij het zien van een rok. Die rok wordt in dit geval gevuld door een dokteres uit het noorden die in een klein Siciliaans dorpje een praktijk wil beginnen. Succes verzekerd natuurlijk en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een hysterische, platvloerse en lompe pikante komedie, zij het dan allesbehalve pikant en nog veel minder komisch.

Il richiamo del lupo

1975 | Avonturenfilm

Italië 1975. Avonturenfilm van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Jack Palance, Joan Collins en Manuel de Blas.

Gebaseerd op het verhaal van Jack London over een broer en een zuster, die wees worden en het op moeten nemen tegen een machtige en invloedrijke man, die de krant wil opheffen, die hun overleden vader achterliet. Gelukkig beschikken zij over een intelligente en moedige hond, genaamd Buck, om ze bij te staan. Een middelmatige film voor liefhebbers van Jack London.

Una Colt in mano al diavolo

1974 | Western, Misdaad

Italië 1974. Western van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Robert Wood, William Berger, George Wang, Fiorella Mannoia en Nino Fusagni.

Een avonturier die in de gevangenis verblijft, wordt het leven gered door een medegevangene, die hierbij zelf de dood vindt. Hij voelt zich nu weer moreel verplicht het mysterie van diens schuldvraag op te lossen. Ondanks afweer en wantrouwen - ook bij de directe nabestaanden - en intimidatie van de sheriff, weet hij de onschuld van zijn weldoener alsnog te bewijzen en de ware schuldige te vinden. Deze film uit de nadagen van de spaghetti-western is dankzij een redelijk scenario en enkele goede rollen nog best onderhoudend.

II Figlio di Zorro

1973 | Avonturenfilm

Italië 1973. Avonturenfilm van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Robert Widmark, William Berger, Fernando Sancho, Elisa Ramirez en Franco Fantasia.

In Mexico, tijdens het bewind van Keizer Maximiliaan, gaat een jonge edelman, de zoon van Zorro (Widmark), bij de rebellen ter voorbereiding van de revolutie. Hij wordt verraden. Slecht geregisseerd, afschuwelijk geacteerd, maar de actiescènes zijn niet slecht.

I Lunghi giorni dell'odio

1968 | Western

Italië 1968. Western van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Guy Madison, Peter Martell, Rik Battaglia, Lucienne Bridou en Steve Merrich.

Een spaghetti-western waarin een bende illegaal handel drijft met de Indianen en een ranchersfamilie terroriseert. De oudste zoon wil de bende uitroeien. Een redelijk produkt, met behoorlijk spel van Madison.

Black Jack

1968 | Western

Italië 1968. Western van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Robert Wood, Lucienne Bridou, Rik Battaglia, Larry Dolgin en Nino Fuscagni.

Een boef neemt wraak op zijn mede-boeven, nadat die bezwaar hadden gemaakt dat hij er alleen met de poet van een gezamenlijke overval vandoor was gegaan. Aan het eind is iedereen dood. Zo ging dat in het Wilde Westen. Wie van moord en doodslag houdt komt ruimschoots aan zijn trekken. Scenario van Luigi Ambrosini en Augusto Finocchi.

Non mi dire mai good-bye

1967 | Muziek, Romantiek

Italië 1967. Muziek van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Little Tony Renis, Grazia De Marzà, Nino Terzo en Vittorio Congia.

Een jonge, succesvolle zanger ontmoet een meisje uit Sicilië en zij worden verliefd op elkaar. Haar ouders, ouderwetse provincialen, maken het het liefdespaar niet makkelijk. Niks bijzonders, deze film vol liedjes die in de zestiger jaren in Italië populair waren.

Uccidete Johnny Ringo

1966 | Western

Italië 1966. Western van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Brett Halsey, Maria Teresa Gentilini, Angelo Dessi, Nino Fuscagni en Guido Lollobrigida.

Johnny Ringo is ditmaal een ranger en geen bandiet. Halsey speelt de titelrol en krijgt opdracht een einde te maken aan de praktijken van een bende die valse dollars in omloop brengt. Dit is een oppervlakkige spaghetti-western; je krijgt heimwee als je de naam Johnny Ringo hoort noemen. Je denkt dan aan kwaliteitsprodukten uit de VS als THE GUNFIGHTER met als Ringo Gregory Peck.

Trenta Winchester per El Diabolo

1965 | Western

Italië 1965. Western van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Carl Möhner, Alessandra Panaro en Isarco Ravaioli.

In deze zeer magere spaghetti-western nemen twee revolverhelden het op tegen de bende van El Diabolo die het grensgebied tussen de VS en Mexico onveilig maakt. Er vallen genoeg doden, als je daar van houdt.