Jana Straulino

Acteur

Jana Straulino is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Die Ritterinnen

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Barbara Teufel. Met o.a. Jana Straulino, Ulla Renneke, Katja Danowski, Mieke Schymura en Bärbel Schwarz.

In haar scenario en op het scherm laat debuterende regisseuse Teufel een rel herleven tussen de politie en de inwoners van de roerige, multiculturele Berlijnse woonwijk Kreuzberg, die plaatsvond in de nacht van de eerste mei 1987. De mobiele eenheid blies indertijd de aftocht nadat een supermarkt in vlammen was opgegaan. Teufel analyseert de oorzaken en vraagt zich af waarom Turken, buurtbewoners van alle leeftijden en brave burgers samen met vrouwelijke leden van de kraakbeweging uit de Ritterstraße, zij aan zij stonden. Er werd gedemonstreerd tegen de komst van de conservatieve Amerikaanse president Reagan en een bijeenkomst van het IMF. Achteraf gezien is de links- extremistische politieke kant van de gebeurtenissen merkwaardig, want Reagan en Gorbatsjev zijn de geschiedenis ingegaan als de mannen die een eind maakten aan de Koude Oorlog, waarop twee jaar later de Muur van Berlijn viel. Teufels film is interessant voor kijkers die meer over de politieke achtergrond van Kreuzberg toentertijd willen weten. Ze schotelt de kijkers een dramatische vertelling met journaalbeelden voor en heeft jonge de vrouwen een beetje geïdealiseerd, maar is nagegaan wat er nadien met haar heldinnen gebeurd is. Het camerawerk is van Ralph Netzer.

Das Psycho-Girl

2000 | Drama, Familiefilm

Duitsland 2000. Drama van Martin Weinhart. Met o.a. Florian Fitz, Florian Fischer, Susanne Schnapp, Jana Straulino en Camilla Renschke.

Kit Hopkins schreef voor de commerci[KA3]ele omroep RTL een ongenuanceerd scenario over onaangename en onwerkelijke eindexamenklassers. De achttien-jarige Kevin (Fitz) ontbreekt het aan niets, hij heeft een rijke pa, een coole vriend Danny, op school gaat het niet slecht en hij is de populaire knul van de klas. Slechts een ding lijkt onbereikbaar: Andrea (Straulino) het leukste meisje van zijn leerjaar. Ze is verliefd op J[KA3]org (Luding), een eerstejaars-rechten. Kevin weet niet dat de dikke Biene (Schnapp), het lelijkste meisje uit de groep, idolaat van hem is. Op hun laatste schoolreisje halen Kevin en Danny een stomme streek uit: ze vermengen voor de grap (leuk is anders!) een drankje van hun begeleidende leraar met een dodelijke dosis LSD. Wat zij niet weten is dat de camcorder nog aanstond en hun wandaad op de cassette is vastgelegd, maar vette Biene haalt nog voordat iemand de gelegenheid krijgt, de registratie uit de recorder. Nu ziet Biene haar kans schoon om Kevin te veroveren en naar haar pijpen te laten dansen. Aanvankelijk gaat Kevin hier op in, maar het wordt hem tenslotte te gek, zodat hij Biene overhaalt om in een berghut van zijn vader een dol weekendje door te brengen en met de hulp van Danny een dodelijke val te zetten. Biene vermoedt niets, maar de jongens onderschatten haar drang om te overleven schromelijk, want ze stribbelt behoorlijk tegen en blijkt sterk als een beer. Een onplezierige film, die de jeugd in een veel te kwalijk daglicht stelt. Hoewel er best wel hele nare jongens en meisjes (Biene saboteert Jörgs auto, waardoor hij in het ziekenhuis belandt) zullen bestaan, zijn er maar weinig die hun leraar per ongeluk doden en vervolgens elkaar naar het leven staan. Hopkins' scenario zit vol goedkope sensatie en bevat grotendeels een bedenkelijke strekking. Niet slecht gespeeld en geregisseerd, maar toch niet de moeite.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jana Straulino op televisie komt.

Reageer