Götz Schulte

Acteur

Götz Schulte is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Nemesis

2010 | Drama

Duitsland/Italië 2010. Drama van Nicole Mosleh. Met o.a. Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Janina Sachau, Götz Schulte en Gesine Cukrowski.

In het tweede huis van het Duitse echtpaar Robert en Claire, aan het Italiaanse Lago di Turano, wordt het lijk van Claires jongere zus Nina gevonden. De moord zet het huwelijk verder onder druk: Claire wist van de affaire tussen haar echtgenoot en zus. Regiedebuut van Mosleh, een in 2006 opgenomen mengeling van relatiedrama en misdaadfilm, werd net geen film maudit. Steracteur Mühe (Das Leben der Anderen) overleed in 2007, waarop diens wederhelft Lothar vertoning van de film blokkeerde. In 2010 beleefde Nemesis alsnog zijn festivalpremière.

Tatort - Tod im Jaguar

1996 | Mysterie

Duitsland 1996. Mysterie van Jens Becker. Met o.a. Winfried Glatzeder, Robinson Reichel, Ivan Desny, Stefan Gossler en Brigitte Kamer.

De bekende Russisch-Franse acteur Desny speelt een steen- en invloedrijke joodse industrieel. Zijn Jaguar vliegt in de lucht en zijn chauffeur komt daarbij om het leven. Desny blijkt heel wat vijanden te hebben. Hij kreeg anonieme doodsbedreigingen en zijn dochter Kaufmann onterfde hij omdat zij een relatie had met de ambitieuze architect Schulte. Dit is de eerste TATORT-zaak voor de losjes-intuïtieve chef van de moordcommissie in centraal-Berlijn Roiter, gespeeld door Glatzeder, die zorgt voor wat meer nonchalance en tempo dan gebruikelijk in TATORT- verhalen. Voor een interessant debuut zorgt ook Reichnel als Roiter's assistent 'Zorro' Zorowski, in Moskou opgeleid tot een soort Rambo en met een Russische paspoort! De regie van de jonge Becker is erg vlot, maar hij werd niet gediend door het overladen scenario van Raimund Kusserow en Peter Sandmaeyer over de Oost- Europese mafia, de geheime diensten en seksaffaires. Verwarrende toestanden in Boomtown Berlijn, passagegewijs spannend, maar Glatzeder verdient een beter script. Camerawerk van Dieter Chill.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Götz Schulte op televisie komt.

Reageer