Calvin Tuteao

Acteur

Calvin Tuteao is acteur.
Er zijn 1 film en 1 serie gevonden.

Top of the Lake

2013 | Mysterie, Drama, Thriller, Misdaad, Televisieserie

Australië/Nieuw-Zeeland/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2013. Mysterie van Jane Campion en Gerard Lee. Met o.a. Elisabeth Moss, Thomas M. Wright, Peter Mullan, David Wenham en Skye Wansey.

Zesdelige miniserie van Jane Campion is gegoten in de vorm van een whodunnit, maar veel meer dan een genre-oefening. In een afgelegen dorpje in Nieuw-Zeeland is een twaalfjarig meisje verdwenen, dat vijf maanden zwanger was. Politievrouw Robin (Moss), die in het dorp is opgegroeid, onderzoekt de zaak. Zo krijgt ze te maken met akelige drugsbaas Matt (Mullan) en stoïcijnse goeroe GJ (Hunter), leidster van een plaatselijke vrouwencommune. Meer dan om de op te lossen misdaad, draait Top of the Lake om het desolate landschap en de eigenzinnige dorpsbewoners. En, zoals vaker bij Campion, om thema’s als machtsmisbruik, feminisme en seksueel geweld. Gelukkig is de intense, naargeestig-sprookjesachtige sfeer gelardeerd met absurde humor. Regie, scenario en acteurs zijn voortreffelijk. Geproduceerd door het Sundance Channel en de BBC.

Lawless

1999 | Misdaad, Mysterie

Nieuw-Zeeland 1999. Misdaad van Chris Martin-Jones. Met o.a. Angela Marie Dotchin, Ross Duncan, Joel Tobeck, Calvin Tuteao en Tahei Simpson.

LAWLESS is ge[KA3]inspireerd op een gelijknamige tv-serie met dezelfde hoofdpersonage, John Lawless (Smith), die voor zijn beroep als detective er twee identiteiten in twee steden met twee verschillende levens op na houdt - een soort aardse superman dus. Hierdoor kan hij zich gemakkelijk in dubieuze kringen bewegen. Het gevolg is, dat als hij juist aan zijn `laatste` grote zaak werkt, verdacht wordt van een overval. Zijn vrouw Marla (Brady) wil niks meer van hem weten, en zijn 'grote' zaak wordt dus het bewijzen van zijn eigen onschuld. John kon zich dus niet terugtrekken zoals hij dat wenste. Er kwam dus een vervolg op deze film, getiteld LAWLESS: DEAD EVIDENCE, waarin John opnieuw probeert te kappen met zijn oude bestaan. Het scenario van Gavin Strawhan was natuurlijk niet bedoeld voor één film en men hoopte meerdere tv-films te kunnen maken, toen de tv-serie het moest laten afweten. Niets meer, maar ook niet minder dan andere films van dit kaliber.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Calvin Tuteao op televisie komt.

Reageer