Edward Ryan

Acteur

Edward Ryan is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Breakfast in Hollywood

1946 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1946. Romantiek van Harold Schuster. Met o.a. Tom Breneman, Bonita Granville, Beulah Bondi en Edward Ryan.

Deze weinig originele film is een regelrecht aftreksel van de indertijd zo succesvolle radioserie (in de V.S.) met dezelfde titel. De romantische komedie wordt teveel overdonderd door de muziek van o.a. Spike Jones en The (Nat) King Cole Trio.

Within These Walls

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van H. Bruce Humberstone en Bruce Humberstone. Met o.a. Thomas Mitchell, Mary Anderson, Edward Ryan, Mark Stevens en B.S. Pully.

Een aardig maar voorspelbaar gevangenisdrama waarin bewaker Mitchell zijn eigen zoon als gevangene tegenkomt.

The Sullivans

1944 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van Lloyd Bacon. Met o.a. Anne Baxter, Thomas Mitchell, Selena Royle, Ward Bond en Bobby Driscoll.

Vader Mitchell heeft het niet gemakkelijk met zijn kroost, die bestaat uit vijf zonen en een dochter. Met liefde en toewijding voedt hij hen op tot intelligente jonge mensen en elke crisissituatie kan hij de baas. De jongens hebben alles over voor elkaar en zelfs als de jongste trouwt blijven ze onafscheidelijk. Dan breekt de oorlog uit. Ze geven zich op als vrijwilligers bij de marine, op voorwaarde dat ze bij elkaar kunnen blijven. Eén van de hoogtepunten van het Amerikaanse filmdrama, knap gemaakt, subliem gespeeld. Het op waar gebeurde belevenissen gebaseerde scenario van Mary McCall Jr., naar een verhaal van Edward Doherty en Jules Schermer is pakkend en ontroerend. Een onvervalst stukje Americana, een sentimentele hulde aan heldenmoed. De camera was in handen van Lucien Andriot. Cyril J. Mockridge componeerde de score, die gearrangeerd en gedirigeerd werd door Alfred Newman. Ook bekend als THE FIGHTING SULLIVANS.

Take It or Leave It

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Benjamin Stoloff. Met o.a. Phil Baker, Edward Ryan, Marjorie Massow, Stanley Prager en Roy Gordon.

Prietpraat over het leven van deelnemers aan een populair radio-spelletje. Er worden fragmenten uit oudere films gebruikt om het geheel nog wat vaart te geven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Edward Ryan op televisie komt.

Reageer