Cathleen Nesbitt: cast.
Er zijn 22 films gevonden.

Never Never Land

1980 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1980. Drama van Paul Annett. Met o.a. Petula Clark, Cathleen Nesbitt, John Castle, Anne Seymour en Evelyn Laye.

Een aardige, weinig pretenderende film over een eenzaam kind (Miller), haar grote belangstelling voor Peter Pan en haar band met de oude Nesbitt. Vooral de kinderen zullen ervan genieten.

Old Crowd

1979 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1979. Drama van Lindsay Anderson. Met o.a. John Moffatt, Isabel Dean, Philip Stone, Frank Grimes en Peter Jeffrey.

Een stel oude vrienden komt bij elkaar als een van hen een nieuwe woning heeft betrokken. Langzamerhand merken we dat de wereld rondom op het punt staat ineen te storten. Lindsay Anderson heeft het met een lauw komisch sausje overgoten script van Alan Bennet een flinke opknapbeurt gegeven. Het feit dat de camera en de technici zo nu en dan in beeld komen geeft een onverwacht claustrofobisch effect.

Night Cries

1978 | Thriller

Verenigde Staten 1978. Thriller van Richard Lang. Met o.a. Susan Saint James, Michael Parks, Jamie Smith Jackson, William Conrad en Dolores Dorn.

Een jonge moeder wordt geplaagd door dromen waarin haar gestorven kind blijkt te leven en in groot gevaar verkeert. Een redelijk spannende vertelling.

Julia

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Fred Zinnemann. Met o.a. Jane Fonda, Vanessa Redgrave, Jason Robards, Maximilian Schell en Hal Holbrook.

Fonda speelt de schrijfster Lillian Hellman in de bewerking van haar verhaal Pentimento over haar geestdriftige, ongewone vriendin Julia en hoe deze Hellman betrok in de Europese verzetsbeweging in de jaren dertig. Een mooie verhaaltrant in een schitterend gemaakte film. Robards, scenario-schrijver Alvin Sargent en Redgrave wonnen Oscars. Debuut van Streep.

Full Circle

1976 | Thriller, Horror

Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 1976. Thriller van Richard Loncraine. Met o.a. Mia Farrow, Keir Dullea, Tom Conti, Robin Gammell en Cathleen Nesbitt.

Psycho-thriller over een jonge vrouw (Farrow) die een nieuw leven probeert te beginnen na de tragische dood van haar dochtertje die bij een medische ingreep was overleden. Ze verlaat haar man Dulea en koopt een huis in Londen dat bewoond wordt door een verdrietige geest. Ze ontmoet Conti en wordt verliefd op hem. Een sterk, maar clichématig begin, terwijl de film verder al spoedig gebruik maakt van onbevredigende kunstgrepen om de werkelijkheid met de waanzinnig geworden verbeelding te combineren, als de vrouw parallellen meent te zien tussen de gebeurtenissen uit heden en verleden, veroorzaakt door haar ex- man, en die haar lot bepalen. Gebaseerd op The Haunting of Julia van Peter Straub. Ook bekend als THE HAUNTING OF JULIA.

Family Plot

1976 | Thriller

Verenigde Staten 1976. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. Barbara Harris, Bruce Dern, Karen Black, William Devane en Ed Lauter.

Family Plot begint lekker mysterieus. Nep-medium Blanche wordt door een rijke, oude dame ingehuurd om dier ter adoptie afgestane neefje te vinden. De dame heeft gewetenswroeging gekregen en wil het verdwenen familielid opnemen in haar testament. Blanche wordt bijgestaan door haar vriendje en taxichauffeur George die in zijn vrije tijd detective speelt. Ondertussen ontvoert een ander stel met succes rijke mensen, die in ruil voor bijzondere juwelen hun vrijheid terugkrijgen. Als de paden en de verhalen van beide koppels elkaar kruisen, verdwijnt het mysterie en ontstaat een onderhoudende thriller. Hitchcocks laatste film mist echter de huiveringwekkende spanning die zo kenmerkend is voor zijn werk.

French Connection II

1975 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1975. Misdaad van John Frankenheimer. Met o.a. Gene Hackman, Fernando Rey, Bernard Fresson, Jean-Pierre Castaldi en Charles Millot.

Fascinerend kat-en-muisspel tussen inspecteur Popeye Doyle (Hackman) en drugsbaron Charnier (Rey). Geplaatst in Marseille, waar Doyle een buitenstaander is en de taal niet spreekt. Doyle wordt in gevangenschap drugsverslaafd gemaakt, waarna lange afkickscènes volgen. Minder bekend vervolg op klassieker uit '71 maakt het de kijker niet gemakkelijk maar is evenzeer de moeite waard, volgens sommigen zelfs beter dan het eerste deel. De film, naar een deprimerend scenario van Robert & Laurie Dillon, start fantastisch en eindigt met een adembenemende achtervolging. De fotografie is van Claude Renoir.

Villain

1971 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1971. Misdaad van Michael Tuchner. Met o.a. Richard Burton, Ian McShane, Nigel Davenport, Fiona Lewis en Donald Sinden.

Een vervelend, misselijkmakend zwartgallig verhaal over een Engelse onderwereldfiguur naar het boek van James Barlow [KL]The Burden of Proof[KLE]. Burton speelt een gemene, homoseksuele dief van wie alleen een moeder (Nesbitt) nog kan houden. Gebaseerd op het echte leven van Vic Dakin, een boef uit het Londense East End, die over connecties beschikte met hooggeplaatste personen, waardoor hij zijn wrede praktijken lang kon volhouden. Er was echter één politieman die vastbesloten was hem de bak in te krijgen en dat werd hem ten slotte fataal.

Staircase

1969 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1969. Drama van Stanley Donen. Met o.a. Richard Burton, Rex Harrison, Cathleen Nesbitt, Beatrix Lehmann en Stephen Lewis.

Burton en Harrison, kappers, wonen al jaren samen. Op het ogenblik dat Harrison voor de rechter moet verschijnen wegens zedendelicten, krijgt hij zijn dochter, die een tv-carrière ambiëert, op bezoek. De film beleefde destijds veel weerstand vanwege het feit dat twee topacteurs de rol van homo vertolken. Spijtig genoeg was het kwaliteitsniveau niet hoog genoeg om deze aanvallen te overleven. Charles Dyer trok een toneelstuk voor twee personen open, maar verloor hierdoor de vinnigheid van het origineel. Om begrijpelijke redenen werd deze Britse produktie in Frankrijk opgenomen, met als gevolg dat we een duidelijk nagemaakt Londen te zien krijgen. Vooral te genieten als curiosum. Gefilmd door Christopher Challis en van muziek voorzien door acteur Dudley Moore.

The Trygon Factor

1967 |

1967. Cyril Frankel. Met o.a. Susan Hampshire, Cathleen Nesbitt, Stewart Granger en Robert Morley.

Burton en Harrison, kappers, wonen al jaren samen. Op het ogenblik dat Harrison voor de rechter moet verschijnen wegens zedendelicten, krijgt hij zijn dochter, die een tv-carrière ambiëert, op bezoek. De film beleefde destijds veel weerstand vanwege het feit dat twee topacteurs de rol van homo vertolken. Spijtig genoeg was het kwaliteitsniveau niet hoog genoeg om deze aanvallen te overleven. Charles Dyer trok een toneelstuk voor twee personen open, maar verloor hierdoor de vinnigheid van het origineel. Om begrijpelijke redenen werd deze Britse produktie in Frankrijk opgenomen, met als gevolg dat we een duidelijk nagemaakt Londen te zien krijgen. Vooral te genieten als curiosum. Gefilmd door Christopher Challis en van muziek voorzien door acteur Dudley Moore.

Separate Tables

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Delbert Mann. Met o.a. Rita Hayworth, Deborah Kerr, David Niven, Wendy Hiller en Burt Lancaster.

Een geactualiseerde Grand Hotel, naar het toneelstuk van Terence Rattigan, met Oscar-winnaars Niven, als kennelijke kolonel-van-de-wereld en Hiller als Lancasters verlegen minnares. Hayworth is goed als Lancasters ex-vrouw, die hem smeekt om een tweede kans. Het scenario is van John Gay en Rattigan. Het camerawerk is van Charles Lang Jr.

An Affair to Remember

1957 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1957. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Cary Grant, Deborah Kerr, Cathleen Nesbitt, Neva Patterson en Richard Denning.

Aan boord van een cruiseschip wordt een playboy verliefd op de vriendin van een steenrijke man. Ze besluiten elkaar na de cruise in New York te ontmoeten en te trouwen. Maar op weg naar de afspraak raakt de vrouw gewond bij een ongeluk, en het huwelijk lijkt uiterst onzeker. Sprankelende komedie in de eerste helft zakt daarna wat in als het melodrama de overhand neemt.

Désirée

1954 | Historische film, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1954. Historische film van Henry Koster. Met o.a. Marlon Brando, Jean Simmons, Merle Oberon, Michael Rennie en Cameron Mitchell.

Zwaar aangelengd historisch drama met Marlon Brando als Napoleon, een man die wordt neergezet als een speelbal van zijn op hol geslagen testosteronspiegel. Opkomst en ondergang van de kleine grote veldheer liggen in handen van de bekoorlijke tiener Désirée (Jean Simmons) die hij omwille van zijn carrière verlaat en die hem jaren later overhaalt om de boel de boel te laten en te vertrekken naar St. Helena. Een visueel fraaie film gebaseerd op de roman van Annemarie Selinko.

So Long at the Fair

1950 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1950. Mysterie van Terence Fisher en Anthony Darnborough. Met o.a. Jean Simmons, Dirk Bogarde, David Tomlinson, Honor Blackman en Felix Aylmer.

Simmons en haar broer Tomlinson brengen een bezoek aan de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1889. Wanneer Simmons na een zware nacht ontwaakt, is haar broer spoorloos verdwenen. Bovendien is haar hotelkamer helemaal veranderd, terwijl het hotelpersoneel beweert dat niemand in de kamer is geweest. Op het Britse consulaat neemt men haar niet ernstig. De enige die haar wil helpen, is de Britse kunstenaar Bogarde. Sfeervol gemaakte thriller, waarin optimaal gebruik wordt gemaakt van, voor die tijd, passende decoraties (van Cedric Dawe). Uitstekend spel van de hoofdvertolkers en enkele aangename nevenrollen. De scenaristen Hugh Mills en Anthony Thorne hebben goed gekeken naar Hitchcock's THE LADY VANISHES, ondanks hun eigen inbreng. Knappe fotografie van Reginald Wyer.

The Life and Adventures of Nicholas Nickleby

1947 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1947. Drama van Alberto Cavalcanti. Met o.a. Derek Bond, Cedric Hardwicke, Sally Ann Howes, Alfred Drayton en Bernard Miles.

Terwijl Charles Dickens de laatste hand legde aan zijn al snel fameuze verhaal Oliver Twist, begon de grote Victoriaanse schrijver aan het geestverwante The Life and Adventures of Nicholas Nickleby, gepubliceerd als een feuilleton tussen 1838 en 1839. Deze eerste verfilming met sprekende acteurs laat op literair getrouwe wijze zien hoe nooddruftige titelheld Nicholas (Bond) zijn zus en verweduwde moeder onderhoudt terwijl rijke oom Ralph (Hardwicke) de boel waar mogelijk saboteert. Nicholas Nickleby mist de karakterontwikkeling van Oliver Twist ten faveure van een scherper beeld van de sociaal-maatschappelijke misstanden.

Men of Two Worlds

1946 |

Verenigd Koninkrijk 1946. Thorold Dickinson. Met o.a. Phyllis Calvert, Eric Portman, Robert Adams, Cathleen Nesbitt en Orlando Martins.

Een ongemakkelijke opeenstapeling van clichés over goedbedoelende Britse ambtenaren die proberen de zwarten in Afrika te beschermen. Ook bekend als KISENGA-MAN OF AFRICA.

Carnival

1946 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1946. Drama van Stanley Haynes. Met o.a. Sally Gray, Michael Wilding, Bernard Miles en Cathleen Nesbitt.

Een ballerina trouwt met een harde en onbuigzame landbouwer uit Cornwall. Wanneer haar gewezen minnaar haar komt opzoeken schiet de boer haar neer. Speelt rond 1900. Een zwakke verfilming van de roman van Compton Mackenzie.

The Agitator

1944 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1944. Drama van John Harlow. Met o.a. William Hartnell, Mary Morris, John Laurie, Moore Marriott en George Carney.

Een verbitterde monteur wordt een luidruchtige vakbondsman, maar door het lot en de omstandigheden belandt hij in het bestuur van het bedrijf. Knappe rol voor en door Hartnell, die men toen tot een ster wilde maken. Een redelijk boeiend verhaal over de zwakke plekken in het socialisme tijdens WO II in Engeland.

Fanny by Gaslight

1944 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1944. Drama van Anthony Asquith. Met o.a. Phyllis Calvert, James Mason, Stewart Granger, Wilfrid Lawson en Jean Kent.

Londen aan het einde van het Victoriaanse tijdperk. Fanny (Calvert) is de onwettige dochter van een eerbiedwaardige minister van Koningin Victoria. Ze wordt opgevoed door haar moeder. Kort voor haar dood bekent deze de waarheid over Fanny's oorsprong. Het berooid achterblijvende meisje vraagt haar natuurlijke vader om hulp. Hij ontvangt haar met open armen, maar zijn echtgenote, die een relatie heeft met Mason, die op zijn beurt schuldig is aan de dood van Fanny's stiefvader, bedenkt een knap chantage-plannetje om haar man uit de weg te ruimen. Huilerig sentimenteel melodrama, dat echter dankzij de schitterende sfeertekening en de knappe vertolking nog altijd goed overkomt. Wie van Boeketreeksverhalen houdt, kan zijn hart naar hartelust ophalen aan dit script van Doreen Montgomery en Aimée Stewart, naar de roman van Michael Sadleir. Arthur Crabtree was verantwoordelijk voor de fotografie. Ook bekend als MAN OF EVIL.

The Lamp Still Burns

1943 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1943. Drama van Maurice Elvey. Met o.a. Rosamund John, Stewart Granger, Godfrey Tearle, Sophie Stewart en John Laurie.

De lotgevallen van verpleegsters die stage lopen tijdens WO II. Was bedoeld als opkikker van de moraal en is nu nauwelijks meer te verdragen. Gebaseerd op de roman One Pair of Feet van Monica Dickens, die vooral naam maakte met meisjesboeken over paarden.

The Door with Seven Locks

1940 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1940. Horror van Norman Lee. Met o.a. Leslie Banks, Lilli Palmer, Romilly Lunge, Gina Malo en Richard Bird.

Goedkoopgemaakte horrorfilm komt aardig eerlijk over, met gemene Banks die van zijn huis een massa lijkenhuis maakt en lieftallige Palmer bedreigt. Gebaseerd op een verhaal van Edgar Wallace.

The Beloved Vagabond

1936 | Musical, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1936. Musical van Curtis Bernhardt. Met o.a. Maurice Chevalier, Betty Stockfeld, Margaret Lockwood, Desmond Tester en Austin Trevor.

Een Franse architect met zwerversnatuur doet afstand van een Engelse geliefde die zijn vader van celstraf kan redden door een rijk huwelijk. Met de zoon van zijn hospita maakt hij een voettocht door Frankrijk om te 'vergeten' en vormt met een dorpsmeisje een trio dat al muziek makend hun brood verdient. Net als hij het dorpsmeisje als vrouw gaat zien, duikt de Engelse weer op en moet hij kiezen tussen een bohémien-leven of society-status. Remake van de zwijgende film als muzikaal vehikel voor Chevalier, krijgt met name tijdens de omzwervingen elegante stylering, die het simpele verhaaltje op meer dan een onderhoudend niveau tilt. Simultaan werd met deels andere acteurs een Franse versie gemaakt: LE VAGABOND BIEN-AIMÉ.