Jenny Jugo: cast.
Er zijn 20 films gevonden.

Träum' nicht, Annette

1949 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1949. Komedie van Eberhard Klagemann. Met o.a. Jenny Jugo, Max Exckardt, Karl Schönböck, Helmuth Rudolph en Gustl Waldau.

Een lerares Frans kan niet kiezen tussen een gezant en een ingenieur, totdat zij verliefd wordt op een arme pianist. De film zou een echte naoorlogse komedie zijn, als er niet die originele droomscène aan het eind zou zijn geweest: de hoofdrolspeelster ziet in de droom haar toekomst en baseert daarop haar beslissing.

Köningskinder

1949 | Drama

Duitsland 1949. Drama van Helmut Käutner. Met o.a. Jenny Jugo, Peter van Eyck, Friedrich Schönfelder en Hedwig Wangel.

Een verarmde prinses (Jugo) verzorgt samen met een op haar verliefde burgerjongen (Van Eyck) rondleidingen voor Amerikanen door haar oude kasteel om aan de kost te komen.

Die Gattin

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Jenny Jugo, Willy Fritsch, Hilde von Stolz en Hans Brausewetter.

Puck weet haar man, een begaafde maar berooide binnenhuisarchitect, een mooi contract te bezorgen. Het succes stijgt hem dan zó naar het hoofd, dat hij haar verwaarloost. Een op maar liefst twee toneelstukken gebaseerde komedie die nergens haar afkomst verloochent, maar Jugo is leuk om naar te kijken.

Unser Fräulein Doktor

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Jenny Jugo, Albert Matterstock, Heinz Salfner, Hans Schwarz jr. en Hans Richter.

Juffrouw Hansen, een jonge lerares (Jugo), heeft het niet makkelijk. Haar mannelijke kollega's, met name de heer Klinger zien haar niet voor vol aan, omdat ze een vrouw is. Pas als Klinger een been breekt en juf Hansen zijn klas meer dan voortreffelijk weet op te vangen en voor te bereiden op het komende eindexamen, keert het tij. Ze heeft dan wel de harten van de leerlingen gestolen, wat Klinger jaloers maakt. Tijdens een schoolreisje wordt de strijdbijl echter begraven en bloeit er zelfs een romance op tussen de voormalige rivalen. Wederom heeft regisseur Engel met zijn favoriete hoofdrolspeelster Jugo een vermakelijke komedie met diepgang geproduceerd. Matterstock bewijst zich een gelijkwaardige tegenspeler, die de strijd aanbindt met Jugo middels heerlijke dialogen. Scenario van Fritz Schwiefert. Camerawerk van Massimo Terzano.

Nanette

1939 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1939. Komedie van Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Jenny Jugo, Hans Söhnker, Albrecht Schoenhals, Hans Schwarz jr. en Siegfried Breuer.

De succesvolle schrijver Alexander (S[KA3]ohnker) doet zich voor als arme dichter om succes te hebben bij Nanette (Jugo) op wie hij ontzettend verliefd is. Wanneer Nanette erachter komt, is ze diep teleurgesteld. Het lukt Alexander door middel van een trucje echter toch om haar van zijn liefde te overtuigen. Een aardige komedie met veel leuke vondsten, door regisseur Engel geënsceneerd. Jugo, zijn oude vertrouwde hoofdrolspeelster, is weer geweldig. Helaas is Söhnker geen gelijkwaardige partner. Hij speelt, zoals altijd, alleen zichzelf, de onverschrokken minnaar. Ook Schoenhals als zijn rivaal is in het gunstigste geval een middelmatige acteur. Desondanks een tamelijk goede komedie. Scenario van Jochen Huth. Camerawerk van Reimar Kuntze.

Ein hoffnungsloser Fall

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Hannes Stelzer, Karl Ludwig Diehl, Hans Richter en Heinz Salfner.

Weer is het het succesvolle duo Engel-Jugo dat garant staat voor een uitermate goed geslaagde, plezierige komedie. Jugo speelt zeer geloofwaardig de rol van een rijk, verwend meisje, dat slechts uit koppigheid tegenover haar vader medicijnen gaat studeren en verandert in een serieus meisje met verantwoordelijkheidsbesef. Ze moet ook nog kiezen tussen twee mannen, student Hans (Stelzer) en een professor (Diehl). Een film die het aanzien waard is en die ook vandaag nog goed amusement biedt. Scenario van Jochen Huth. Camerawerk van Fritz Arno Wagner.

Es leuchten die Sterne

1938 | Musical

Duitsland 1938. Musical van Hans H. Zerlett. Met o.a. Ernst Fritz Fürbringer, Vera Bergman, Carla Rust, La Jana en Fridtjof Mjoen.

Een film voor La Jana-fans want deze actrice spant de kroon in enkele schitterend uitgevoerde nummers. Het verhaal van het secretaresje dat filmster wil worden is omspoeld door schlagers als 'Das ist Berlin, Berlin', 'Es leuchten die Sterne' en 'Du muszt die Wahrheit recht verstehen'. Meer dan vijftig persoonlijkheden uit de film- en sportwereld hebben korte bijrolletjes of een gastoptreden.

Die kleine und die große Liebe

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Josef von Báky en Ulrich Bettac. Met o.a. Jenny Jugo, Gustav Fröhlich, Rudi Godden, Walter Lieck en Maria Koppenhöfer.

Erika, stewardess (Jugo) bij Lufthansa, wordt verliefd op Prins Alexander (Fröhlich), die incognito reist. Ze brengt een paar heerlijke weken met hem door aan de Middellandse Zee, tot ze bij toeval ontdekt wie haar geliefde is. Teleurgesteld keert ze zich van hem af. Wanneer de affaire bekend wordt, probeert de koninklijke familie Erika zwart te maken, met als enig resultaat dat Alexander afstand doet van de troon en trouwt met zijn stewardess. Een prachtige film, die de vergelijking met de latere ROMAN HOLIDAY glansrijk kan doorstaan. Jenny Jugo overtuigt ook in serieuze scènes. De gelijkenis met de geschiedenis van de troonsafstand van Engelse koning Edward VIII vanwege zijn geliefde Wallis Simpson, werd de film noodlottig. Na WO II werd de film, onder druk van de Engelsen, verboden door de geallieerden. Nu is hij alweer lange tijd vrijgegeven.

Gefährliches Spiel

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Harry Liedtke, Karl Martell, Theo Lingen en Otto Treßler.

De fantastische samenwerking tussen regisseur Erich Engel en zijn hoofdrolspeelster Jenny Jugo (samen maakten ze elf films) is ook hier aan af te zien. De jonge Rosy (Jugo) en haar vader (Liedtke) zijn plotseling arm geworden. Ze doen voor elkaar net of er niets gebeurd is. Ze gaan stiekem werken - Rosy in een fabriek en vader als kelner. De hardvochtige grootvader (Tre[KL29]ler) weigert hen te helpen. Dankzij een verliefde, rijke jongeman (Martell) komt alles toch nog op zijn pootjes terecht. Jenny Jugo bewijst hier dat ze ook in serieuze en dramatische scènes het publiek kan overtuigen. Een goede film, die na meer dan een halve eeuw nog weinig van zijn glans verloren heeft.

Mädchenjahre einer Königin

1936 | Historische film

Duitsland 1936. Historische film van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Otto Tressler, Renée Stobrawa, Paul Henckels en Herbert Hübner.

Een van die aardige Jenny Jugo-komedies van Erich Engel uit de jaren 1930-1940. De jonge koningin Victoria van Engeland ontmoet de Duitse prins Albert en vindt in hem haar toekomstige gemaal. Scenarioschrijver Ernst Marischka filmde dit verhaal zelf zo'n twintig jaar later opnieuw in kleur.

Die Nacht mit dem Kaiser

1936 | Romantiek

Duitsland 1936. Romantiek van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Friedrich Benfer, Richard Romanowsky en Hans Zesch-Ballot.

Napoleon, die gewend is op alle fronten te overwinnen, lijdt een nederlaag tegenover een actrice die haar vriend komt bevrijden. Een amusante film met Jenny Jugo.

Allotria

1936 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1936. Komedie van Willi Forst. Met o.a. Renate Müller, Heinz Rühmann, Jenny Jugo, Adolf Wohlbrück en Hilde Hildebrand.

Het lukt maar niet om tot het altaar te geraken met de paartjes Müller-Wohlbrück en Jugo-Rühmann. Schitterende rolletjes van met name Jugo en Rühmann, prachtige Art Déco-decors en een prima scenario van Jochen Huth en Willi Forst. Camerawerk van Ted Pahle en Werner Bohne.

Pygmalion

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Gustaf Gründgens, Eugen Klöpfer, Anton Edthofer en Käthe Haack.

Het bekende toneelstuk van G. B. Shaw over taalprofessor Higgins die Liza Doolittle haar vervelende dialect afleert. Ludwig Berger verfilmde twee jaar later in Nederland ook een PYGMALION-versie.

Es gibt nur eine Liebe

1933 | Muziek

Duitsland 1933. Muziek van Johannes Meyer. Met o.a. Louis Graveure, Heinz Rühmann, Ralph Arthur Roberts en Jenny Jugo.

Een zanger verovert het hart van een romantische steno-typiste. Het Duitse filmdebuut van de Engelse tenor Graveure, die enkele liederen van Künneke zingt. Rühmann zorgt op innemende wijze voor de lach.

Fünf von der Jazzband

1932 | Komedie, Muziek

Duitsland 1932. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Rolf von Goth, Karl Stepanek, Fritz Klippel en Günther Vogdt.

Per ongeluk wordt Jessie (Jenny Jugo) mee aangenomen met een viermans-jazzbandje. Zij kan geen noot lezen, maar de vier heren zijn sm[KA2]o[KA2]or op haar. Erich Engel (niet te verwarren met Erich Engels) raakte beroemd met zijn Jenny Jugo-komedies.

Eine Stadt steht Kopf

1932 | Komedie, Muziek

Duitsland 1932. Komedie van Gustaf Gründgens. Met o.a. Gustaf Gründgens, S.Z. Sakall, Jenny Jugo, Hermann Thimig en Paul Henckels.

Een verfilming van Nikolai Gogols schitterende satirische roman De revisor over een vertegenwoordiger die voor een staatsinspecteur wordt aangezien, waarna de jongeman te maken krijgt met alle denkbare kleinburgerlijke eigenschappen. Een geslaagd en uniek debuut van theaterregisseur en -acteur Gustaf Gründgens.

Wer nimmt die Liebe ernst?

1931 | Musical

Duitsland 1931. Musical van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Max Hansen, Willi Schur, Otto Wallburg en Hedwig Wangel.

Een alleraardigste Jugo-komedie over een voor de politie vluchtende hondendief die bij Jugo onderdak vindt, waarna zij een schoonheidswedstrijd wint.

Heute Nacht, eventuell

1930 | Komedie

Duitsland 1930. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Jenny Jugo, Siegfried Arno, Johannes Riemann, Fritz Schulz en Otto Wallburg.

Een man krijgt een voor zijn vrouw bestemd telegram in handen waarin ze voor 'Heute Nacht, eventuell' 2000 dollar krijgt aangeboden. 't Blijkt om een door haar in het geheim geschreven tekst van een liedje te gaan! De eerste geluidsfilm van Jenny Jugo viel door het onbenullige verhaaltje wat tegen, ondanks de vlotte regie. Robert Stolz componeerde een drietal aardige liedjes.

Die Hose

1927 | Komedie

Duitsland 1927. Komedie van Hans Behrendt. Met o.a. Jenny Jugo, Werner Krauss, Veit Harlan, Rudolf Forster en Olga Limburg.

De vrouw van een ambtenaar verliest tijdens de zondagse kerkgang haar broekje en komt in het middelpunt van de mannelijke belangstelling te staan. Deze verfilming van het gelijknamige blijspel van Carl Sternheim is een schitterende karikatuur van het leven in een kleine provinciestad.

Casanova

1927 | Drama

USSR​/​​Frankrijk 1927. Drama van Alexander Volkoff. Met o.a. Ivan Mozzhukhin, Diana Karenne, Suzanne Blanchetti, Jenny Jugo en Rina De Liguro.

De Venetiaanse hartendief uit de titel (Mosjoukine) maakt het te bont in zijn eigen stad en ziet zich gedwongen zijn toevlucht te nemen tot het Russishe hof van tsarina Catherina de Grote (Bianchetti). De film werd in 1926 gedraaid en ging in de Angelsaksische landen pas in 1931 in première nadat hij flink gecensureerd was. Dit is de gerestaureerde versie.