Aage Aaberge is producer.
Er zijn 7 films gevonden.

Pyromanen

2016 | Drama

Noorwegen 2016. Drama van Erik Skjoldbjærg. Met o.a. Trond Nilssen, Oddgeir Thune, Henrik Rafaelsen, Agnes Kittelsen en Per Frisch.

In Noorwegen wordt nog veel gebouwd met hout. Ideaal voor de vrije voeten-pyromaan, zeker in een land met een lang nachtseizoen. En u raadt het al, het is de naar aandacht smekende zoon van de lokale brandweerchef! Terwijl de kijker ziet door wie de gesloten gemeenschap wordt geteisterd, durven de dorpelingen zelf - inclusief mams - hun vermoedens niet uit te spreken. Subtiel is het niet, met een introverte zoon die het halve dorp afbrandt om in het gevlei van paps te komen, maar de film functioneert prima als instapfilm voor de doorgaans drogere dorpsdrama's uit het noorden.

Kon-Tiki

2012 | Actiefilm, Avonturenfilm, Biografie, Drama, Historische film

Noorwegen/Verenigd Koninkrijk/Denemarken/Duitsland 2012. Actiefilm van Joachim Rønning en Espen Sandberg. Met o.a. Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen, Gustaf Skarsgard en Odd Magnus Williamson.

De Noorse ontdekkingsreiziger Thor Heyerdahl maakte in 1948 een vlotreis over de Grote Oceaan om te bewijzen dat de oorspronkelijke bewoners van Polynesië uit Zuid-Amerika kwamen. Zijn documentaire over de expeditie won in 1951 een Oscar. Deze dure Noorse dramatisering van de reis (ook genomineerd voor een Oscar) moest een zo breed mogelijk publiek bereiken en werd daarom twee keer opgenomen: in het Noors en in het Engels. Weinig subtiel maar degelijk jongensboekenvermaak met prima effecten en charmante acteurs.

Pelle en de dierenrovers

2013 | Animatie

Noorwegen 2013. Animatie van Rasmus A. Sivertsen.

Animatie voor de kleintjes van Rasmus A. Sivertsen. Met nieuwe avonturen van politieauto Ploddy.

Pelle en de waterdieven (NL)

2009 | Familiefilm, Animatie, Komedie

Noorwegen 2009. Familiefilm van Rasmus A. Sivertsen.

Animatiefilm voor kinderen over de avonturen van de politie auto Pelle.

Sista kontraktet

1998 | Thriller

Zweden/Finland/Noorwegen 1998. Thriller van Kjell Sundvall. Met o.a. Mikael Persbrandt, Michael Kitchen, Pernilla August, Reine Brynolfsson en Bjørn Floberg.

Politieman Roger Nyman wil na 15 jaar gevaarlijke straatdienst een rustige baan op de administratie. Als een Engelsman onder een valse naam een visum probeert te bemachtigen, ontdekt Nyman dat het om de beroepsmoordenaar Lambert gaat en dat zijn doel ditmaal de Zweedse minister-president is

Hamilton

1998 | Thriller, Actiefilm

Zweden/Noorwegen 1998. Thriller van Harald Zwart. Met o.a. Peter Stormare, Lena Olin, Mark Hamill, Mats Lȧngbacka en Madeleine Elfstrand.

De Zweedse geheim agent Hamilton wordt door de CIA te hulp geroepen wanneer uit Moermansk een atoombom wordt gestolen. Hamilton kwijt zich van zijn taak, maar dan blijkt dat er een tweede atoombom is gestolen. Aanwijzingen voeren hem naar hoge legerofficieren in Moskou, die samenwerken met een duistere Amerikaanse fabrikant

Kon-Tiki - In The Light of Time

1997 | Documentaire, Avonturenfilm

Noorwegen 1997. Documentaire van Morten Kolstad.

Antropoloog Thor Heyerdall beweerde eind jaren 1930 dat de contintenten al in de oudheid onderling bezocht werden door mensen die per vlot over de zee[KA3]en reisden. Zo is het zijn theorie dat de eilanden van Polynesi[KA3]e oorspronkelijk bevolkt werden door mensen die uit Zuid-Amerika kwamen. De oorlog onderbrak zijn pogingen om deze theorie te staven. In 1947 besefte hij dat de enige manier om dit bewijs te leveren het zelf maken was van de reis. Samen met vijf metgezellen bouwde hij in Peru de Kon-Tiki, een vlot van balsahout, naar het voorbeeld van de inca`s en genoemd naar een Polynesische godheid. De achtduizend kilometer lange tocht die honderdeneen dagen zou duren begon. Opmerkelijke documentaire waarin Heyerdall tot in de details de moeilijkheden uit de doeken doet waarmee hij af te rekenen kreeg bij dit historisch avontuur dat een halve eeuw later (reden voor het maken van dit document) nog steeds tot de verbeelding spreekt. Regisseur/scenarist Kolstad mengt het gesprek met de antropoloog met historische opnamen van de expeditie. Het geheel werd gemonteerd door Einar Egeland. Commentaar werd ingesproken door Oliver Tobias. Fotografie van Hallgrim Ø degȧrd.