Monique Bertho

Acteur

Monique Bertho is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Tempo di Roma

1962 | Komedie

Frankrijk/Italië 1962. Komedie van Denys de La Patellière. Met o.a. Charles Aznavour, Arletty, Serena Vergano, Marisa Merlini en Gregor von Rezzori.

Een naïeve jonge Fransman probeert zonder veel succes in Rome carrière te maken, maar hij wordt de protegé van een excentrieke lord en van een kardinaal, zodat hij toch met zijn aanbedene kan trouwen ondanks het verzet van haar moeder. Aznavour is jong noch aantrekkelijk genoeg voor zijn onweerstaanbare personage en de combinatie van Franse en Italiaanse satirische humor resulteert in weinig meer dan nat vuurwerk. Er is een leuke rol van Arletty als een in de Romeinse aristocratie getrouwde fabrieksarbeidster.

Pourquoi Paris?

1962 | Komedie

Italië/Frankrijk 1962. Komedie van Denys de La Patellière. Met o.a. Monique Bertho, Maurice Biraud, Charles Aznavour, Bernard Blier en Danielle Darrieux.

Een Belgische schilderes hoopt op erkenning in Parijs, maar ze moet haar brood verdienen als fotomodel en wordt ook in de liefde teleurgesteld. Vlak voor haar terugkeer naar Luik neemt haar minnaar weer contact met haar op. Een zouteloze episodische komedie door hoofdrol Bertho bedacht als vehikel voor zichzelf. De avonturen zijn gebruikt om zoveel mogelijk toeristische attracties te laten zien en de film biedt een aantal rolletjes voor gaststerren, van wie alleen Darrieux als kleurrijk pratende prostituée enige indruk maakt.

Léon Morin, prêtre

1961 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk 1961. Oorlogsfilm van Jean-Pierre Melville. Met o.a. Emmanuelle Riva, Jean-Paul Belmondo, Nicole Mirel, Gisèle Grimm en Monique Bertho.

De echtgenoot van een vrouw is tijdens de bezetting in krijgsgevangenschap. Ze wendt zich tot de jonge pastoor in een provincieplaats om haar afkeer van religie in de biechtstoel te uiten. Zijn laconieke begrip brengt haar terug tot het geloof, hoewel ze ook verliefd op hem wordt. Dit hachelijke onderwerp kreeg door de sobere regie, en aandacht voor details een boeiende overtuigingskracht met psychologisch raak getekende hoofdrollen. De priesterrol van Belmondo is nu verrassender dan destijds, toen hij zich nog als veelzijdig acteur in uiteenlopende rollen bewees. Scenario van de regisseur naar de roman van B[KA1]eatrice Beck (Prix Goncourt 1952).

Le Bois des amants

1960 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk/Italië 1960. Drama van Claude Autant-Lara. Met o.a. Laurent Terzieff, Erika Remberg, Françoise Rosay, Horst Frank en Gert Fröbe.

De vrouw van een Duitse officier die tijdens WOII haar man in Brest wil bezoeken, vindt onderdak bij een Franse verzetsstrijder. Hun liefde van één nacht resulteert in haar dood. Dit geforceerde melodrama krijgt van het scenario en de regie geringe overtuigingskracht en geeft de acteurs ook weinig kansen. Voor alle betrokkenen teleurstellend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Monique Bertho op televisie komt.

Reageer