Philippe Fourastié

Regisseur

Philippe Fourastié is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mandrin

1990 | Biografie, Historische film

Duitsland/Italië/Frankrijk 1990. Biografie van Philippe Fourastié. Met o.a. Pierre Fabre, Reiner Rudolph, Edmond Fress, Albert Plantier en Jacky Henu.

Een biografie van de beroemde Franse `bandiet` (1724-1755), in deze film opgevoerd als een kampioen in de strijd van de Koning en het volk tegen de pachters, een volkomen simplistische voorstelling van zaken. Jammer, want de tijdsreconstructie mankeert het niet aan echtheid en intelligentie ook al heeft deze televisiefilm te lijden van langdradige en overbodige scènes. De mooie beelden laten de plekjes van de Dauphiné op hun best zien.

Anarchistes ou la bande à Bonnot

1968 | Drama, Historische film

Frankrijk 1968. Drama van Philippe Fourastié. Met o.a. Bruno Cremer, Jacques Brel, Annie Girardot, Jean-Pierre Kalfon en Dominique Maurin.

Anarchistische commune vóór WO I maakt onder invloed van Jules Bonnot de stap van theorie en geschriften naar de praktijk en begaat reeks misdaden in Frankrijk en België die resulteert in onderlinge verdeeldheid, maar dan is de politie hen al op het spoor. Scenario is ideologisch zwak uitgewerkt en mist daardoor dramatische overtuigingskracht. Visuele reconstructie in stijl van oude tijdschriftillustraties is zeer geslaagd, terwijl alle acteurs ideaal gekozen zijn. Film blijft boeiend, maar het resultaat is teleurstellend.

Un choix d'assassins

1966 | Misdaad, Thriller

Frankrijk/Italië 1966. Misdaad van Philippe Fourastié. Met o.a. Bernard Noël, Duda Cavalcanti, Mario David, Guido Alberti en Corinne Armand.

Nadat zijn vrouw bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen, vervalt een striptekenaar tot wanhoop en raakt aan de drank. Wanneer hij zo een echt menselijk wrak is geworden, is hij bereid om te doden om aan alcohol te komen. Een kleine film die met weinig middelen werd gemaakt, maar waarin de spanning vakkundig op peil wordt gehouden en die gekenmerkt wordt door zeer scherpe psychologische observaties. Noël speelt een uitstekende hoofdrol in deze film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Philippe Fourastié op televisie komt.

Reageer