Momo

Acteur

Momo is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

La citadelle

1989 | Komedie

Algerije 1989. Komedie van Mohamed Chouikh. Met o.a. Khaled Barkat, Djillali Ain-Tedeles, Fettouma Ousliha, Fatima Belhadj en Momo.

Een rijke ambachtsman, zelf in het bezit van drie vrouwen, kan zijn achterlijke zoon maar niet aan de vrouw krijgen en biedt hem tenslotte een plastic pop aan. De jongeman, die zo de risee van het hele dorp wordt, pleegt zelfmoord. Dit ietwat lompe maar Buñuel-achtige gegeven is de aanleiding voor een meedogenloze beschrijving van de besloten Moslimsamenleving, waarin de regisseur heel wat zaken aan de orde stelt: de ongelijkheid tussen de seksen, de vernederende rituelen en de manier waarop het sociale leven is geregeld. Op den duur wordt het wat veel allemaal, omdat hij niets lijkt te hebben willen overslaan. Maar de uitstekende scènes waarin het dorp in zijn geheel wordt geschetst zitten vol wrange humor.

Arbre de Noël de Matignon à l'Opéra

1989 | Muziek, Documentaire

Frankrijk 1989. Muziek van Dirk Sanders. Met o.a. Jacques Martin, Compagnie Créole, La, Clarissions, Les, Quatre vikings, Les en Jean Madd.

Een weelderig spektakel dat Tweehonderd Jaar Franse Revolutie afsluit. Indrukwekkend, kleurrijk, vermakelijk en het soort produktie dat ervoor dient het kenmerkende imago van Frankrijk in de wereld goed naar voren te laten komen. Met medewerking van: La batterie-Fanfare de la Garde Républicaine, l'Orchestre Philarmonique de la Garde Républicaine, de dansschool van de Parijse Opera, de leerlingen van het Conservatorium van Rouen en de leerlingen van de dansschool van Annie Fratellini.

El Kalaa

1988 | Komedie

Algerije 1988. Komedie van Mohammed Chouikh. Met o.a. Khaled Barkat, Djillali Ain-Tedeles, Fettouama Ousliha, Momo en Fatima Beihadij.

Een bekroonde en tweede speelfilm van Chouikh, die op sarcastische wijze de onderdrukking van de islamitische vrouw aan de kaak probeert te stellen. Gefilmd tegen de achtergrond van 'middeleeuws' aandoend Algerijns plattelandsdorpje met als hoofdpersoon een jongen, die op Europese wijze verliefd is op een schattig meisje, maar zijn oom heeft reeds een vrouw voor hem uitgezocht.

Les bonnes familles

1972 | Drama

Algerije 1972. Drama van Djafar Damerdji. Met o.a. Hassan el Hassani, Khaled Safer, Rabah Chouiter, Djafar Damerdji en Seghir Bencheikh.

Voorloper van het hyperrealisme over de economische relaties en familiebanden die worden aangeknoopt tussen de technocratie en het grootgrondbezit om met de onafhankelijkheid kwijtgeraakte privileges terug te krijgen. Aan de andere kant staan de boeren die zich van de grond van de kolonisten hebben meester gemaakt en de industrie-arbeiders, die eveneens vastbesloten zijn hun nieuwe verworvenheden te verdedigen. Film voor ingewijden (d.w.z. voor het lokale publiek) met een aantal verkapte biografieën. Ook de problematische positie van de vrouw in de islamitische samenleving komt aan de orde. Oninteressant door de ongelijkwaardigheid van de personages, waarvan sommige de proporties krijgen van Stalinistische helden en andere worden teruggebracht tot karikaturen. Zware en onpersoonlijke regie. De film is gemaakt in opdracht van de culturele afdeling van het FLN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Momo op televisie komt.

Reageer