Elsa Cárdenas

Acteur

Elsa Cárdenas is acteur.
Er zijn 20 films gevonden.

Santo contra la mafia del vicio

1972 | Fantasy, Misdaad

Mexico 1972. Fantasy van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Elsa Cárdenas, Patricia Ferrer en Fernando Osés.

Santo stuit op een ring van drugshandelaren. Een van de laatste en slechtste films uit de serie, zonder enig fantatsisch bestanddeel gemaakt.

Las Momias de Guanajuato

1970 | Horror

Mexico 1970. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Blue Demon, Mil Máscaras, Santo en Elsa Cárdenas.

De mummies van Guanajuato komen onvoorzien tot leven. Een samenkomst van helden van het vrij worstelen in de Mexicaanse fantastische cinema: SANTO EL ENMASCARADO DE PLATA, BLUE DEMON en MIL MÁSCARAS. Een zeer groffe film, die echter niet gespeend is van trefzekere naïeve impressies.

La ley del gavilán

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Elsa Cárdenas, Alvaro Zermeño, Andrés Soler en Jorge Russek.

Een mysterieuze gemaskerde man berooft de rijken en helpt de armen met het gestolen geld. Dan verschijnt een andere gemaskerde man, die zich voordoet als de eerste. Een van de vele avonturenfilms met gemaskerde mannen die in Mexico werden gemaakt. Niets bijzonders.

La isla de los dinosaurios

1966 | Fantasy

Verenigde Staten/Mexico 1966. Fantasy van Rafael Portillo. Met o.a. Armando Silvestre, Alma Delia Fuentes, Elsa Cárdenas en Genaro Moreno.

Om zijn theorie over het bestaan van Atlantis te staven, reist een professor met drie assistenten, waaronder twee vrouwen, naar de Bermuda-eilanden. Daar krijgen ze een ongeluk en een van de vrouwen verdwijnt. Ze komt een vreemde stam tegen en het opperhoofd maakt haar tot zijn vrouw. Een opmerkelijke low budget-film die nogal op ONE MILLION B.C. lijkt.

Río Hondo

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Rogelio A. González. Met o.a. Carlos Cortez, Elsa Cárdenas, Alfonso Mejía en Alfredo Leal.

Een voormalige revolverheld moet het opnemen tegen een vroegere kameraad uit het leger. Deze is namelijk van plan het dorp Río Hondo aan te vallen. Deze film was de eerste van een nieuw genre in de Mexicaanse film, waarin men probeert de typische 'cool' van de Amerikaanse westerns te imiteren. Het resultaat is een slechte en trage film.

Los alegres Aguilares

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Antonio Aguilar, María Duval, Elsa Cárdenas en Mary Castell.

Een jonge kaartspeler neemt op verzoek van een rijke man diens plaats in. Ze lijken veel op elkaar, waardoor allerlei misverstanden ontstaan. Gemaakt door dezelfde ploeg als JUAN COLORADO. Het is duidelijk dat de regisseur en de acteurs meer plezier hadden in deze film dan in de voorgaande.

Juan Colorado

1965 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1965. Avonturenfilm van Miguel Zacarías. Met o.a. Antonio Aguilar, María Duval, Elsa Cárdenas en Flor Silvestre.

Een van de vier 'Juans' uit de film LOS CUATRO JUANES die Zacarías nauwelijks een jaar eerder maakte, werd van zijn kameraden gescheiden en tot held gebombardeerd. De film zit vol melodramatische en 'revolutionaire' avonturen. Van een echt verhaal is nauwelijks sprake, het gaat hier om de verheerlijking van de macho.

El camino de los espantos

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Gilberto Martínez Solaris. Met o.a. 'Viruta', 'Capulina', Elsa Cárdenas en Salomé.

In deze mysterie-komedie moeten de twee hoofdrolspelers vluchten voor allerlei monsters en spoken tijdens hun verblijf in een kasteel. Redelijk grappig en een beetje gek.

Dos meseros majaderos

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. 'Viruta', 'Capulina', Luz María Aguilar en Elsa Cárdenas.

Een man die verschillende agenten vermoord heeft, wordt herkend aan het feit dat hij een vinger van zijn linkerhand mist. Hoewel er veel achtervolgingsscènes in zitten, konden de twee komieken in de hoofdrollen niet voorkomen dat het een vervelende film werd.

El Texano

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Rodolfo de Anda, Elsa Cárdenas, Carlos López Moctezuma en Emma Arvizu.

De beroemde 'Texano' arriveert in in een dorpje om zijn broer te wreken, die daar ten onrechte opgehangen is. Het eerste deel van twee films die opgedragen zijn aan de heldendaden van de revolverheld. De rolprent bestaat uit drie episodes, net als het tweede deel, dat EL PUEBLO FANTASMA heet. Beiden zijn zeer slecht.

El Pueblo fantasma

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Rodolfo de Anda, Carlos López Moctezuma, Elsa Cárdenas en Jorge Russek.

Deel Twee van de avonturen van de revolverheld 'El Texano', die zich deze keer moet meten met een vampier. De held in kwestie is zo slim om een zilveren kogel mee te nemen! Zeer slecht, net als zijn voorganger.

Un tipo a todo dar

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Javier Solís, Dacia González, Anita Blanch en Elsa Cárdenas.

Een plattelander probeert zich in de stad uit zijn proletarische staat te bevrijden met boksen en zingen. De afgezaagde onderwerpen zijn al zoveel in het Mexicaanse drama gebruikt.

Rostro infernal

1962 | Horror

Mexico 1962. Horror van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Eric del Castillo, Rosa Carmina, Jaime Fernández en Elsa Cárdenas.

Een politieinspecteur onderzoekt systematisch een aantal ontvoeringszaken, en belandt bij het huis van een eigenaardige dokter, die in zijn laboratorium een paar mooie maar wrede monsters gecreëerd heeft. Zelfs de monsters, geïnspireerd door de expressionistische filmkunst, konden deze saaie film niet verlevendigen. De drie episoden zijn: Rostro infernal, Error fatal en La trampa.

La huella macabra

1962 | Horror

Mexico 1962. Horror van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Guillermo Murray, Rosa Carmina, Jaime Fernández en Elsa Cárdenas.

Het vervolg op ROSTRO INFERNAL waarin de dood gewaande dokter terugkeert om nieuwe monsters te scheppen en doorgaat met zijn duistere experimenten. Net als zijn voorganger bestaat deze film uit drie episoden: La huella macabra, El beso de la muerte en El muriégalo fantasma. Net zo somber als de eerste film.

Besito a papá

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Lola Beltrán, Alonso de Córdova en Elsa Cárdenas.

Een jongeman vraagt aan een kennis of die zich als zijn vader voor wil doen, opdat hij dan met zijn zuster kan trouwen. Een soort vervolg van YO SOY TU PADRE die Gómez Muriel in 1947 regisseerde. Een zwakke komedie.

La Mujer que no tuvo infancia

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Pedro Armendáriz, Elsa Cárdenas en Freddy Fernández.

Door de dood van haar man keert een vrouw terug naar haar kinderfase. Een aanstellerig melodrama.

Cabaret trágico

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Columba Domínguez, Kitty de Hoyos, Carlos Baena en Elsa Cárdenas.

Een journalist vlucht een revue binnen om niet van moord verdacht te worden. Melodramatische situaties en dialogen in een bijzonder zwakke film.

La Culta dama

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Gloria Lozano, Félix González, Marilú Elizaga en Elsa Cárdenas.

Een moederloos naaistertje met een vader in de gevangenis wordt zwanger en moet naar een opvanghuis voor jonge moeders dat door een rijke dame wordt gerund. De kritiek op de hypocriete filantropie van de 'high society' ontaardt in de meest buitensporige vrouwenhaat.

El Buen ladrón

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Elmo Michel, Angélica María, Federico Curiel en Elsa Cárdenas.

De jeugdige priester Paquito wordt in een wijk geplaatst waar hij voor het zieleheil van onderwereldfiguren moet zorgen. Zeer moraliserend drama.

El Joven Juárez

1954 | Biografie

Mexico 1954. Biografie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. María Elena Marqués, Humberto Almazán, Domingo Soler en Elsa Cárdenas.

De jonge jaren van de legendarische Juárez, stijf en zonder vaart verfilmd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elsa Cárdenas op televisie komt.

Reageer