Peter Brand

Acteur, Cameraman

Peter Brand is acteur en cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Die Braut

1999 | Romantiek, Historische film, Drama

Duitsland 1999. Romantiek van Egon Günther. Met o.a. Veronica Ferres, Herbert Knaup, Sibylle Canonica, Friedrich Wilhem Junge en Rüdiger Vogler.

Als kousenmaakster Christiane Vulpius (Ferres) Goethe (Knaup) een petitie aanbiedt, waarin zij om werk smeekt voor haar broer, is het liefde op het eerste gezicht. Uit vrees voor het standsverschil is haar familie tegen, maar de verliefde Christiane laat zich niet tegenhouden en Goethe installeert haar in het riante tuinpaviljoen. Goethe`s minnares Charlotte von Stein (Canonica) is stinkend jaloers, maar Christiane weet van geen wijken, ook niet als zij merkt dat Wolfgang haar weghoudt vanwege haar lage komaf bij bijzondere gelegenheden en ontmoetingen in het openbaar. Ze bevalt meerdere keren van babies, maar die sterven allen kort na de geboorte of in de wieg. Nadat Napoleon bij Jena verslagen is en Charlotte's bezit geplunderd is, besluit Goethe met Christiane te trouwen - inmiddels zijn er achttien jaren verstreken. Het is slechts een schijnoverwinning, want Christiane en Goethe zijn steeds vaker van elkaar verwijderd om de meest uiteenlopende redenen. Zo merkt Wolfgang de achteruitgang van haar gezondheid niet op. Als zij komt te overlijden, is Goethe weliswaar in huis, maar hij komt niet naar haar sterfbed omdat hij de dood schuwt. Deze film, die ter gelegenheid van het 250ste geboortejaar van de grote Duitse dichter-schrijver is gedraaid, is een lust voor oog en oor voor een Goethe-liefhebber. Het scenario is van Goethe filmer- regisseur Günther. Het camerawerk is van Peter Brand.

Ich und Christine

1993 | Drama

Duitsland 1993. Drama van Peter Stripp. Met o.a. Götz George, Christiane Paul, Peter Fitz, Jutta Speidel en Maximilian Wigger.

Vrachtwagenchauffeur Bruno is rond de 50. Door een verkeersongevalletje leert hij radioverslaggeefster van een Berlijns popstation, Christine kennen; ze is rond de 30. Bruno wil niks van haar weten, vooral niet als ze een reportage over hem wil maken.

Schwester Agnes

1975 | Komedie

DDDE 1975. Komedie van Otto Holub. Met o.a. Agnes Kraus, Jochen Thomas, Micaela Kreißler, Edgar Külow en Fred Delmar.

De niet op haar mondje gevallen verpleegster Agnes (Kraus) is afkomstig uit Oost-Berlijn. Ze is de zuster van burgemeester Patschek (Thomas) in de kleine gemeente. Zij staat hem ongevraagd met raad en daad bij. Ook verleent zij de helpende hand als een verlegen landbouwkundig ingenieur verliefd wordt. Haar werk heeft meer met zielzorg te maken dan de verpleging van het menselijke lichaam. Het scenario van regisseur Holub en Hermann Rodigast is bedoeld als onschadelijke verstrooiing in het paradijs van arbeiders en boeren van vadertje Honecker zonder op iemands tenen te gaan staan. Van nul en generlei waarde. Het camerawerk is van Peter Brand.

Der Fliegende Holländer

1964 | Drama, Historische film, Romantiek, Fantasy

DDDE 1964. Drama van Joachim Herz. Met o.a. Anna Prucnal, Gerd Ehlers en Fred Düren.

Het verhaal van deze film is gebaseerd op de gelijknamige opera van Wagner uit 1841. Meisje Senta (Prucnal), de dochter van een reder, fantaseert dat ze de vrouw is van de Vliegende Hollander (Düren) en hem helpt de vloek op te heffen die hem dwingt eeuwig over de zeeën te zwalken. De spelprestaties zijn goed en de beelden zien er mooi uit, maar de film mist dynamiek. Het scenario is van Harald Horn en regisseur Herz. Het camerawerk is van Peter Brand, Erich Gusko en Karl Neugebauer.

Die Bremer Stadtmusikanten

1959 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1959. Familiefilm van Rainer Geis. Met o.a. Peter Thorn, Max Bössel, Christa Welzmüller, Toni Mang en Peter Brand.

Een wat statische verfilming over de weggelopen ezel, hond, kat en de haan, die gezamenlijk de vrolijke muzikanten van de stad Bremen worden. De in speciale dierenkostuums gestoken acteurs temidden van decors zullen met deze toneelmatige aanpak niet alle kinderen aanspreken, hoewel de spelers krampachtig hun best doen het zo levendig mogelijk te maken. Scenario van Hubert Schonger. Camerawerk van Peter Puluj.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Brand op televisie komt.

Reageer