John Amplas

Acteur

John Amplas is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Day of the Dead

1985 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1985. Horror van George A. Romero. Met o.a. Lori Cardille, Terry Alexander, Joseph Pilato, Jarlath Conroy en Anthony DiLeo jr.

Na Romero's Night of the Living Dead en Dawn of the Dead volgde vanzelfsprekend dit derde deel. Hierin hebben de zombies de wereld overgenomen, op een ondergrondse bunker na waarin enkele menselijke wetenschappers en militairen zich hebben verschanst. De special effects zijn er in de loop der tijd op vooruit gegaan, maar het aantal dialogen ook. Oftewel: minder tijd voor huiveringwekkende effecten. Fans van het drieluik zweren doorgaans bij het tweede deel.

Midnight

1981 | Horror

Verenigde Staten 1981. Horror van John Russo en John Russo. Met o.a. Lawrence Tierney, Melanie Verliin, John Amplas, John Hall en Charles Jackson.

Een goedkope horrorfilm. De onfortuinlijke tiener Verliin, die van huis is verdreven door haar wellustige stiefvader Tierney, een politieman, ontmoet twee jonge dieven en vervolgens een groep godsdienstwaanzinnigen die jonge vrouwen offeren. Russo schreef het script naar een roman van hemzelf. Ook bekend als BACKWOODS MASSACRE.

Bloodeaters

1980 | Horror

Verenigde Staten 1980. Horror van Chuck McCrann en Chuck McCann. Met o.a. Charles Austin, Beverly Shapiro, Dennis Helfend, Paul Haskin en John Amplas.

De overheid sproeit plantegif op marihuana-aanplant. Plukkers van het kruid veranderen in plunderende zombies. Een zieke, misselijkmakend bloederige, low budget griezelfilm. Ook bekend als TOXIC ZOMBIES en FOREST OF FEAR.

Martin

1978 | Horror

Verenigde Staten 1978. Horror van George A. Romero. Met o.a. John Amplas, Lincoln Maazel, Christine Forrest, Elyane Nadeau en Tom Savini.

Martin (Amplas) is zeventien. Op het eerste gezicht lijkt hij een beetje getikt. In werkelijkheid is hij belust op bloed, dat hij drinkt om zijn seksuele noden te bevredigen. Een familiekwaal, waaraan zijn oom (Maazel) voor eens en voor altijd een einde wil maken. Even lijkt het erop dat een normale seksuele relatie hem kan redden, maar al gauw vervalt hij in zijn vroegere obsessie. Originele vernieuwing van de vampierenfilm. Is Martin een vampier of is hij gewoon krankzinnig? Een antwoord op deze vraag doet er eigenlijk niet toe, want Martin is een metafoor voor het beest in elke man, onschuldig op het eerste gezicht, om vervolgens genadeloos en bloedig toe te slaan. Verrassend intelligent scenario van Romero zelf, gefilmd door Michael Gornick. Grote Prijs van het Festival van de Fantastische Film te Antwerpen in 1978. Ook bekend als MARTIN THE VAMPIRE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Amplas op televisie komt.

Reageer