Théodore Sparkuhl

Cameraman

Théodore Sparkuhl is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

La chienne

1931 | Drama, Experimenteel, Film noir

Frankrijk 1931. Drama van Jean Renoir. Met o.a. Michel Simon, Janie Marèze, Georges Flamant, Magdeleine Bérubet en Jean Gehret.

Een ongelukkig getrouwde winkelbediende wordt hopeloos verliefd op een doortrapte jonge vrouw, die hem samen met haar minnaar, uitbuit en misbruikt. Noodlottig drama werd een klassieker, mede door de uitzonderlijke rol van Simon. Scenario van Jean Renoir en André Girard. Camerawerk van Théodore Sparkuhl. Opnieuw verfilmd als SCARLET STREET.

La meilleure bobonne

1930 | Komedie

Frankrijk 1930. Komedie van Marc Allégret. Met o.a. Fernandel, Madeleine Guitty, Betty Spell en Pierre Darteuil.

Net wanneer Fernandel een belangrijke zakenrelatie heeft uitgenodigd om te komen dineren, laat de meid het afweten. Geen nood: echtgenote Guitty zal haar rol overnemen. Dit zou geen enkel probleem zijn geweest als de gast zijn handen thuis had kunnen houden en niet was begonnen over dat mooie blondje waar Fernandel een oogje op zou hebben. Meer een sketch die naar een climax toe werkt dan een volwaardige film. De camera is statisch en neemt niet deel aan de actie. Wel plezierig om naar te kijken als historisch document, maar daar hebben jongere filmkijkers geen boodschap aan. Scenario werd geschreven door Mouézy & Eon en de camera werd gehanteerd door Théodore Sparkuhl.

J'ai quelque chose à vous dire

1930 | Komedie

Frankrijk 1930. Komedie van Marc Allégret. Met o.a. Fernandel, Pierre Darteuil, Colette Clauday en Paulette Dubost.

Drukke zakenman krijgt bezoek van een vreemde jonge kerel, Fernandel, die moeite heeft de reden van zijn komst duidelijk te maken. Uiteindelijk komt het er toch van: Fernandel is de minnaar van de vrouw van de zakenman. Hij vindt echter dat ze zich de laatste tijd vreemd gedraagt en heeft net ontdekt dat ze een andere minnaar heeft. Leuke farce, vooral doordat de twee rivalen gaan samenwerken om de ontrouwe echtgenote in de val te lokken. Maar het venijn (of de grap) zit in de staart. Sober gefilmd, maar het spel van Fernandel en Darteuil houdt de aandacht vast. Verfilming van een theater-sketch geschreven door Willemetz & Pujol. Statisch in beeld gebracht door Théodore Sparkuhl.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Théodore Sparkuhl op televisie komt.

Reageer