Marianne Löfgren: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Ballongen

1961 | Komedie

Zweden 1961. Komedie van Nils Poppe. Met o.a. Nils Poppe, Marianne Löfgren en Inga Landgrebe.

Een man die sterft, wacht ergens tussen twee werelden onder de vorm van een ballon op zijn reïncarnatie. Ondertussen toont men hem in flash-backs zijn vorige leven. Soms tactvol, maar de grappen zijn meestal smakeloos.

Trots

1952 | Drama

Zweden 1952. Drama van Gustaf Molander. Met o.a. Per Oscarsson, Harriet Andersson, Anders Henrikson, Eva Dahlbeck en Jarl Kulle.

De angst voor zijn autoritaire vader is er de oorzaak van dat een jongeman het meisje dat hij stiekem mee naar huis heeft genomen, verloochent. Ondanks haar zwangerschap weigert ze gekrenkt verder alle contact, tot de bekentenis dat de jongeman zèlf een buitenechtelijk kind is de relatie met zijn vader opklaart. Wat de problematiek betreft een gedateerd psychologisch drama - het scenario is van Vilgot Sjöman - met een gedegen spelregie van veteraan Molander, die de personages overtuigend wist te maken.

Tull-Bom

1951 | Komedie, Avonturenfilm

Zweden 1951. Komedie van Lars Eric Kjellgren. Met o.a. Nils Poppe, Inga Landgré, Gunnar Björnstrand, Jan Molander en Marianne Löfgren.

Een dienstklopperige douane-ambtenaar vaart per ongeluk mee uit op een smokkelschip en beleeft daar uitbundige avonturen met dranksmokkelaars. Deze zoveelste klucht rond Fabian Boem bevat aardige satirische scènes over de bureaucratie, maar voor de rest worden er voorspelbare en nogal onsamenhangende grappen gemaakt.

Gatan

1951 | Drama

Zweden 1951. Drama van Gösta Werner. Met o.a. Maj-Britt Nilsson, Peter Lindgren, Keve Hjelm, Marianne Löfgren en Stig Järrel.

Een plattelandsmeisje is in Stockholm prostituée geworden, maar trouwt na arrestatie van haar pooier met een eerzame man. Na de vrijlating van de pooier kan ze niet aan de verleiding weerstaan, waarna de echtgenoot zich van haar afkeert en zij in wanhoop verongelukt. De onverdunde zwartgalligheid op z'n Zweeds en de nadrukkelijke visuele symboliek maken dit zelfkant-drama al te geconstrueerd, ondanks de goede spelprestaties.

Tvȧ kvinnor

1950 | Drama

Zweden 1950. Drama van Arnold Sjöstrand. Met o.a. Eva Dahlbeck, Cecilia Osbahr, Gunnar Björnstrand, Georg Rydeberg en Marianne Löfgren.

Een ex-gedetineerde wordt na haar huwelijk gechanteerd door de verloofde van haar vroegere celgenote. Deze laatste vermoedt echter een verhouding en schiet de heldin uit jaloezie neer. De Zweedse verfilming van het Franse melodrama PRISON DE FEMMES wordt door sterke spelprestaties boven de amechtige regie uitgetild.

Flicka och hyacinter

1950 | Drama

Zweden 1950. Drama van Hasse Eckman. Met o.a. Eva Henning, Ulf Palme, Birgit Tengroth, Anders Ek en Keve Hjelm.

De zelfmoord van zijn jonge buurvrouw zet een schrijver aan tot onderzoek naar de motieven van haar daad. Uit gesprekken met haar ex-echtgenoot en haar vroegere minnaars vormt zich uiteindelijk het beeld van een gefrustreerde lesbienne die na een ontmoeting met haar ex-vriendin niet verder wilde leven. Een van de films die de Zweedse cinema destijds de reputatie van 'gewaagdheid' gaven, niet eens door de uitbeelding alswel door de keuze van het onderwerp. Dat is inmiddels achterhaald en hoewel de presentatie en het goede spel vrij zijn van sensationalisme is de strekking nogal moralistisch.

Fängelse

1949 | Drama, Experimenteel

Zweden 1949. Drama van Ingmar Bergman. Met o.a. Doris Svedkund, Birger Mamsten, Eva Henning, Hasse Ekman en Stig Olin.

Een journalist wordt door bevriende regisseur in contact gebracht met een prostituée over wie hij scenario zou moeten schrijven. Hij heeft een zelfmoordpoging achter de rug, zij heeft haar baby verdronken en die voorgeschiedenis maakt hun liefde zowel praktisch als psychisch. Vroege film van Bergman toont op hem op zijn zwartgalligst, maar laat ook zien dat hij nog op zoek is naar een eigen filmvorm door de afwisseling van stijlen, de expressionistische fotografie en de surrealistische droomscènes. Deze frappante beelden leiden de aandacht van het drama en van de personages af.

Kvinna utan ansikte

1947 | Drama

Zweden 1947. Drama van Gustaf Molander. Met o.a. Alf Kjellin, Gunn Wållgren, Anita Björk, Stig Olin en Olof Winnerstrand.

Een man probeert een vriend na diens zelfmoordpoging over zijn depressie heen te helpen door met hem herinneringen op te halen. Als getrouwde student is hij verliefd geworden op een jonge vrouw die door een jeugdtrauma - ze is als kind verleid door de minnaar van haar moeder - zich niet aan hem kan binden en tenslotte definitief met hem breekt. De student keert terug naar gezin en burgerlijke conventies. Dit door Ingmar Bergman geschreven zwartgallig psychologisch drama krijgt door de bekwame regie van ervaren Molander meer overtuigingskracht dan zijn eigen films uit de jaren veertig.

Kris

1945 | Drama

Zweden 1945. Drama van Ingmar Bergman. Met o.a. Marianne Löfgren, Inga Landgré, Dagny Lind, Stig Olin en Allan Bohlin.

Een door haar pleegmoeder opgevoede jonge vrouw wordt teruggeëist door haar eigen moeder, die een nieuwe minnaar heeft. De man verleidt het meisje, maar pleegt na te zijn betrapt door de moeder zelfmoord. Bergmans debuutfilm contrasteert een onvoldoende aannemelijk gemaakte sombere intrige met het idyllisch getekend leven in een provinciestad. Cynisme en zelfmedelijden van de mannenrol zijn niet uitgediept, maar de vrouwen worden in hun onderlinge relatie en rivaliteit nu reeds opmerkelijk getekend. Claustrofobische fotografie en erg nadrukkelijke sfeermuziek maken de film nogal ouderwets.