Yolande Folliot

Acteur

Yolande Folliot is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Honorin et l'enfant prodigue

1994 | Komedie

Frankrijk 1994. Komedie van Jean Chapot. Met o.a. Michel Galabru, Yolande Folliot, Roger Carel, Franck Dubosc en Rosine Cadoret.

Het dorpje Sainte-Apolline in de Provence, begin jaren 1930. Borotra, een jong meisje dat even gewiekst is als mooi, komt naar het dorpje toe, en staat erop burgemeester Galabru te spreken. Onomwonden deelt ze hem mee dat het zeer wel mogelijk is dat hij haar vader is. Ongeveer twee weken geleden ontdekte ze dat de man bij wie ze opgroeide niet haar natuurlijke vader was. Na onderzoek kwam ze tot de conclusie dat haar moeder, ten tijde van haar conceptie, een relatie had met Galabru. Een lach en een traan liggen, zoals het spreekwoord zegt, niet ver uit elkaar. Dat wisten scenaristen Chapot en Nelly Kaplan maar al te goed en ze bouwden daar omheen een verhaal dat alle garanties biedt voor het losweken van beide emoties en daarbij gingen ze geen enkele cliché uit de weg. Alledaagse soap van de goedkoopste soort in nostalgisch-wazige beelden gehuld door Michel Carré.

Reviens dormir à l'Elysée

1991 | Komedie

Frankrijk 1991. Komedie van Jean-Paul Roland en Claude Olivier. Met o.a. Yolande Folliot, Marc Cassot, Jean-Paul Quéret, Jacques Ardouin en Jean-Claude Massoulier.

Mevrouw is presidente van Frankrijk geworden (!) en haar man, een vreedzaam en rustig personage, krijgt daarom met heel wat strubbelingen en problemen te maken en wordt daarbij ook nog verpletterd door de vreselijke persoonlijkheid van zijn echtgenote. Het scenario (?) zakt af naar het niveau van een goedkope klucht vol afgezaagde misverstanden en grappen en de nodige tijdrekkers. Povere decors voor even povere scenes en een slappe regie. Vermeldenswaardig is evenwel het feit dat dit één van de weinige tv-films is waarvan later een toneelstuk gemaakt is. Michel Roux liet zien dat het verhaal op de planken beter uit de verf komt!

Un petit paradis

1990 | Mysterie, Thriller, Horror

Frankrijk 1990. Mysterie van Michel Wyn. Met o.a. Yolande Folliot, François Chaumette en Julie Philippe.

Een bewerking van de enigszins griezelige roman van G.J.Arnaud, hier wat afgezwakt in een verpakking die hem beter geschikt voor de middag maakt. Een afschuwelijk verhaal over een huis waarin het spookt (?), terwijl ook de buren zich vreemd gedragen (?), gezien door de ogen van een jonge vrouw. Wyn heeft zichtbaar zuinig aan moeten doen en derderangs acteurs moeten nemen maar slaagt er desondanks in aardig, zij het minder interessant, vermaak voor te schotelen.

Le dindon

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Pierre Badel. Met o.a. Robert Lamoureux, Pierre Mondy, Henri Tisot, Yolande Folliot en Nicole Calfan.

Een tv-stuk naar een van de geijkte meesterwerken van Georges Feydeau (1862-1921), oftewel een leuke satire op de bourgeoisie van toen. De regie sluit aan bij die van Jean Meyer en het belang schuilt dus in de constante grapjes, onontwarbare situaties, knappe dialogen en het verrukkelijke spel.

Irina impair et passe

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Abder Isker. Met o.a. Danièle Evenou, Yolande Folliot, Jean-Christophe Lebert en Patrick Raynal.

Deze gediplomeerde verpleegster doet haar werk volgens haar superieuren al tien jaar lang op voorbeeldige wijze. In werkelijkheid is zij vooral een expert in euthanasie en, natuurlijk, komen er uiteindelijk verdenkingen tegen haar op. Een gevoelig en geen gemakkelijk onderwerp, dat een talent vereist, waarover de dienstdoende knoeier, de regisseur dus, zeker niet beschikt, die op nonchalante en banale wijze deze klus klaart. Bovendien komt de uitdagende charme van Evenou in de hoofdrol niet goed tot zijn recht in een rol die niet bij haar past.

Aldo tous risques

1990 | Misdaad, Komedie

Frankrijk 1990. Misdaad van Michel Wyn. Met o.a. Aldo Maccione, Charly Bertoni, Yolande Folliot, Michel Prud'homme en Gilles Gaston Dreyfus.

Een jet-setkoppel organiseert een luxueus diner in hun appartement, waarbij alle gasten verkleed moeten zijn als een bekend persoon. Plotseling verschijnen drie personen met een Landru-masker die met de juwelen van de gastvrouw aan de haal gaan. Maccione, expert van de verzekeringsmaatschappij, wordt met het onderzoek belast. Debiel als altijd, weet hij daarbij geen moment natuurlijk of geloofwaardig over te komen. Alleen wie zich niet stoort aan Maccione's overacting zal de film uitzitten zonder kwaad te worden. Het scenario van Christian François en Corinne Elizondo stelt al evenmin iets voor. Martial Thury stond achter de camera. Ook bekend als MASCARADE.

Le Retour d'Arsène Lupin : Lenormand, chef de la Sûreté

1989 | Misdaad, Avonturenfilm, Komedie

Frankrijk 1989. Misdaad van Michel Wyn. Met o.a. François Dunoyer, Yolande Folliot, Eric Franklin, Paul Le Person en Bertrand Beautheac.

Uiteraard naar het werk van Maurice Leblanc. Hier amuseert Arsène Lupin zich door net te doen alsof hij het nieuwe hoofd van de Veiligheidsdienst is... die de opdracht heeft hem te arresteren. Hechte regie van een overloper van het witte doek. Deze politiekomedie is vanzelfsprekend een spel met misverstanden en van begin tot eind leuk. Scenario van Jacques Nahum en Philippe Delannoy.

Les parents ne sont pas simples cette année

1984 | Komedie

Frankrijk 1984. Komedie van Marcel Jullian. Met o.a. Alexandra Gonin, Florence Giorgetti, Alexandre Sterling, Yolande Folliot en Henri Garcin.

Flauwe klucht over prikkelende verwikkelingen binnen het Parijse gezin van een dokter (Garcin): de zestien-jarige dochter des huizes (Gonin) wordt tijdens de vakantieperiode verliefd op een jongen (Freiss) die bij de buren logeert, vader krijgt een nymfomane pati[KA3]ente in de spreekkamer, die door moeder (Folliot) de deur wordt uitgebonjoured. De afgewezen vrouw blijkt de echtgenote van de kersverse minister van gezondheid, een charmeur van de bovenste plank, die tijdens een diner moeder het hoofd op hol wil brengen. Thierry Le Luron speelt zichzelf en laat zijn imitatiekunstjes zien. Burgerlijke fatsoensmoraal en middelmaat zijn troef. Scenario van Marcel Dassault en regisseur Julian. Camerawerk van Henri Decae.

Venise en hiver

1982 | Drama, Romantiek

Frankrijk 1982. Drama van Jacques Doniol-Valcroze. Met o.a. Yolande Folliot, Claude Giraud, Adalberto-Marra Merli, Véronique Silver en Pier-Francesco Aiello.

H[KA1]el[KA2]ene onvlucht haar bezitterige minnaar, wiens vrouw heeft geprobeerd zichzelf van het leven te beroven, en vlucht op een winterochtend naar Veneti[KA3]e, waar ze intrekt bij haar tante, die met een Italiaanse bankier getrouwd is. Daar maakt ze een mooie liefdesgeschiedenis mee, die zich echter tegen een wat somberdere achtergrond afspeelt: terrorisme op z`n Italiaans. De regisseur, die in 1989 van het toneel verdween, verrijkte het tv-gebeuren met zijn raffinement en zijn psychologische subtiliteit. In deze film blijkt dat uit het feit dat hij Veneti[KA3]e in een magisch kader plaatst dat ons aan Visconti doet denken. De rol van H[KA1]el[KA2]ene is ongetwijfeld Folliots beste rol. Een andere constante die we in de tv- produkties van deze filmmaker aantreffen is het feit dat hij romanschrijvers die uit de mode zijn geraakt (in dit geval Emmanuel Roblès) in een nieuw daglicht plaatst.

Les demoiselles d'Angoulême

1980 | Historische film, Drama

Frankrijk 1980. Historische film van Jacques Doniol-Valcroze. Met o.a. Yolande Folliot, Claude Giraud, Michel Vitold, Madelon Violla en Jacques Duby.

De beschrijving van de geleidelijk aan opbloeiende hartstocht van een adellijke cavaleriekolonel voor de dochter van een voormalig lid van de nationale conventie, bij wie hij in 1809 is gelegerd. Hoewel het speciaal voor deze film gemaakte plot magertjes lijkt, is Jacques Doniol-Valcroze (1920-1989) een van de zeldzame filmregisseurs van zijn tijd, die niet op de televisie neerkeek. Vandaar de uiterste zorg die is besteed aan de karaktertekening, de sfeer en de aandachtige wijze waarop de lichtgevoeligheid van die periode is weergegeven, die romantiek ging heten. Voeg hier aan toe een knap, bijna exact aanvoelen van hoe lang iets mag duren. Ook bekend als LES FIANCÉES DE L'EMPIRE en LES HAUTEURS DE WAGRAM.

Reviens dormir ê l'Elysée

-1 |

. Georges Folgoas. Met o.a. Marc Cassot, Jean-Claude Massoulier en Yolande Folliot.

De beschrijving van de geleidelijk aan opbloeiende hartstocht van een adellijke cavaleriekolonel voor de dochter van een voormalig lid van de nationale conventie, bij wie hij in 1809 is gelegerd. Hoewel het speciaal voor deze film gemaakte plot magertjes lijkt, is Jacques Doniol-Valcroze (1920-1989) een van de zeldzame filmregisseurs van zijn tijd, die niet op de televisie neerkeek. Vandaar de uiterste zorg die is besteed aan de karaktertekening, de sfeer en de aandachtige wijze waarop de lichtgevoeligheid van die periode is weergegeven, die romantiek ging heten. Voeg hier aan toe een knap, bijna exact aanvoelen van hoe lang iets mag duren. Ook bekend als LES FIANCÉES DE L'EMPIRE en LES HAUTEURS DE WAGRAM.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yolande Folliot op televisie komt.

Reageer