Virginie Efira (1977): cast.
Er zijn 19 films gevonden.

Les enfants des autres

2022 | Komedie, Drama, Romantiek

Frankrijk 2022. Komedie van Rebecca Zlotowski. Met o.a. Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni, Callie Ferreira-Goncalves en Yamée Couture.

Rachel tikt de veertig aan als ze smoorverliefd wordt op Ali, die ze tijdens een gitaarles leert kennen, en zijn vierjarige dochter Leila. In deze nieuwe situatie ervaart Rachel niet alleen moedergevoelens voor Leila, maar begint ze ook haar eigen kinderwens te herontdekken.

Revoir Paris

2022 | Drama

Frankrijk 2022. Drama van Alice Winocour. Met o.a. Virginie Efira, Benoît Magimel, Grégoire Colin, Maya Sansa en Amadou Mbow.

Mia raakt op een zaterdagavond betrokken bij een terroristische aanlag op een Parijse bistro. Drie maanden later, nog steeds niet in staat om haar leven weer op te pakken en zich slechts fragmenten van die nacht te herinneren, besluit Mia haar herinneringen te onderzoeken om een weg terug naar het geluk te vinden.

En attendant Bojangles

2021 | Drama

Frankrijk​/​​België 2021. Drama van Régis Roinsard. Met o.a. Romain Duris, Virginie Efira, Grégory Gadebois en Solan Machado Graner.

Camille (Virginie Efira) en Georges (Romain Duris) dansen samen met hun zoontje Gary door hun fantasievolle leven op hun favoriete nummer Mr Bojangles. Camille heeft ook een duistere kant en als ze op een dag te ver gaat, lukt het niet langer om de realiteit buiten de deur te houden.

Benedetta

2021 | Drama

Frankrijk 2021. Drama van Paul Verhoeven. Met o.a. Virginie Efira, Charlotte Rampling, Lambert Wilson, Daphne Patakia en Olivier Rabourdin.

Paul Verhoeven, Jezus en lesbische nonnen. Wat kan er dan nog misgaan? Weinig, en Benedetta is dan ook zeker een fijne film. Over macht, religieuze visioenen en de pest die door 17de-eeuws Europa raast (let wel: de film werd opgenomen vóór de coronacrisis). Maar Benedetta werd niet het schandaal waar wellicht Verhoeven én het festival van Cannes, waar de film afgelopen juli in première ging, op gehoopt hadden. Afgezien van een tot dildo bewerkt Mariabeeldje, blijkt dit namelijk een tamelijk nette film. Eerder spannend dan schokkend. Met vileine dialogen en de grote doorbraak van de Waalse actrice Efira, die fantastisch is als de al dan niet bezeten Benedetta.

Adieu les cons

2020 | Komedie, Drama

Frankrijk 2020. Komedie van Albert Dupontel. Met o.a. Virginie Efira, Albert Dupontel, Nicolas Marié, Jackie Berroyer en Philippe Uchan.

Wanneer veertiger Suze Trappet (Virginie Efira) te horen krijgt dat ze ernstig ziek is, gaat ze op zoek naar het kind dat ze als tiener ter adoptie afstond. Door een absurde samenloop van omstandigheden krijgt ze hulp van een IT-specialist die levensmoe is (Albert Dupontel, tevens de regisseur) en een blinde archivaris (Nicolas Marié). De zoektocht van het drietal wordt met heel wat aardige visuele verrassingen opgediend. Echter is de toon wat onevenwichtig: op momenten kluchtig en vol galgenhumor, dan weer poogt de film te ontroeren. De satire op een gedigitaliseerde samenleving vrij van menselijk contact komt dan ook maar matig uit de verf. Gelukkig zijn de acteerprestatie goed en er valt veel te lachen. Goed voor maar liefst zes Césars.

Police

2020 | Misdaad, Drama

Frankrijk​/​​België​/​​China 2020. Misdaad van Anne Fontaine. Met o.a. Virginie Efira, Omar Sy, Grégory Gadebois, Peyman Maadi en Elisa Lasowski.

Een dag uit het leven van drie Parijse politieagenten, die na hun dienst samen nog een uit te zetten asielzoeker naar het vliegveld brengen. Alledrie de dienders blijken met privéproblemen te kampen, waardoor ze het naar huis gaan liever uitstellen. De opgekropte emoties geven de film een flinke, ingehouden spanning, maar het heeft iets decadents dat de makers zich niet voor het perspectief van de te deporteren Tadzjiek interesseren. Ondanks de sterke bezetting een wat ongelijkmatige slice of life, die zich schuldig maakt aan eurocentrisme.

Sibyl

2019 | Drama, Komedie

Frankrijk​/​​België 2019. Drama van Justine Triet. Met o.a. Virginie Efira, Adèle Exarchopoulos, Gaspard Ulliel, Sandra Hüller en Laure Calamy.

Alcoholische psychotherapeut Sibyl (Efira) schrikt er niet voor terug om de ervaringen van een patiënt - de labiele, seksbeluste actrice Margot (Exarchopoulos) - te gebruiken als basis voor een nieuw boek. Komisch bedoeld drama van regisseur Triet heeft meer weg van een farce, en zit zo propvol intriges dat je de draad al snel kwijt bent. Met als consequentie dat de vele verwikkelingen maar niet dramatisch willen worden, en ook zelden komisch zijn (op de bijrol van Hüller als vileine regisseur Mika na).

Le grand bain

2018 | Komedie, Drama, Sportfilm

België​/​​Frankrijk 2018. Komedie van Gilles Lellouche. Met o.a. Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde, Jean-Hugues Anglade en Virginie Efira.

De depressieve Bertrand (Amalric) vindt langzaam maar zeker plezier in het leven terug wanneer hij zich aansluit bij groepje mannelijke synchroonzwemmers. Ook de andere zwemmers hebben zo hun eigen problemen, maar schaamte over hun favoriete bezigheid is er niet een van. Prettige mix van sociale komedie en sportfilm (de heren gaan meedoen aan het WK) vol mannen van middelbare leeftijd in speedo’s. Plat en clichématig soms, maar ook energiek en in zijn beste momenten onweerstaanbaar. Grote hit in Frankrijk.

Continuer

2018 | Drama

Frankrijk​/​​België 2018. Drama van Joachim Lafosse. Met o.a. Virginie Efira, Kacey Mottet Klein en Diego Martín.

Een van elkaar vervreemde moeder en volwassen zoon gaan op paardentrektocht in Kirgizië om nader tot elkaar te komen. Voor de oplettende kijker suggereert regisseur Lafosse een taboe dat hij niet toont. Interessant, maar dubbelhartig. Net als deze neowestern, die maar niet op haar personages en het landschap durft te vertrouwen: er gebeuren teveel bedachte dingen onderweg. En dan zijn de overgevlogen stuntpaarden ook nog misplaatst: met hun Spaanse rijschooltraining en trucs (liggen op de grond!) halen ze je voortdurend uit de film.

Un amour impossible

2018 | Biografie, Drama, Romantiek

Frankrijk​/​​België 2018. Biografie van Catherine Corsini. Met o.a. Virginie Efira, Niels Schneider, Jehnny Beth, Estelle Lescure en Coralie Russier.

Rachel werkt als typiste wanneer ze Philippe ontmoet, een intellectueel van goede komaf. Ze worden verliefd en krijgen een dochter, maar Philippe weigert beneden zijn stand te trouwen. Jarenlang strijdt Rachel om haar dochter erkend te krijgen.

Elle

2016 | Thriller, Drama

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​België 2016. Thriller van Paul Verhoeven. Met o.a. Isabelle Huppert, Virginie Efira, Christian Berkel, Laurent Lafitte en Anne Consigny.

De Parijse Michèle, directeur van een succesvol videogame-bedrijf, wordt in haar eigen huis verkracht. In plaats van de verkrachting te melden gaat ze door met haar leven alsof er niets gebeurd is. Totdat ze de vermoedelijke dader tegenkomt. Verhoevens eerste film na Zwartboek (2006) is een psychologische thriller die even humoristisch als provocatief is, en een grote hit was onder pers en publiek op Cannes 2016, waar Elle geselecteerd was voor het hoofdprogramma. De film won geen prijzen, maar Verhoeven en de onbevreesde hoofdrolspeelster Huppert hadden er zeker een verdiend.

Un homme à la hauteur

2016 | Komedie, Romantiek

Frankrijk 2016. Komedie van Laurent Tirard. Met o.a. Jean Dujardin, Virginie Efira, Cédric Kahn, César Domboy en Jean-Michel Lahmi.

Advocate Diane is net weer vrijgezel na een ongelukkig huwelijk als ze via een verloren mobieltje in contact komt met Alexandre. In alles blijkt hij de man van haar dromen te zijn, ware het niet dat hij veel kleiner dan zij is.

Victoria

2016 | Komedie

Frankrijk 2016. Komedie van Justine Triet. Met o.a. Virginie Efira, Vincent Lacoste, Melvil Poupaud en Laure Calamy.

Advocate Diane is net weer vrijgezel na een ongelukkig huwelijk als ze via een verloren mobieltje in contact komt met Alexandre. In alles blijkt hij de man van haar dromen te zijn, ware het niet dat hij veel kleiner dan zij is.

Le goût des merveilles

2015 | Komedie, Drama, Romantiek

Frankrijk 2015. Komedie van Éric Besnard. Met o.a. Virginie Efira, Benjamin Lavernhe en Lucie Fagedet.

Weduwe Louise Legrand is een fruitteelster die in een waar paradijs met prachtige lavandelvelden en perenbomen woont. Maar ze kan niet echt genieten van het pittoreske landschap in de Provence. De jonge weduwe moet alleen haar twee kinderen opvoeden en in haar boomgaard werken. Wanneer de bank de geldkraan wil dichtdraaien staat Louise voor de afgrond. Net op dat moment komt ze de geheimzinnige Pierre tegen.

Et ta soeur

2015 | Komedie

Frankrijk 2015. Komedie van Marion Vernoux. Met o.a. Virginie Efira, Géraldine Nakache, Grégoire Ludig en Mélanie Malhère.

Pierrick (Ludig) is in rouw en accepteert met graagte de uitnodiging van zijn beste vriendin Tessa (Nakache) om tot rust te komen in een vakantiehuis van haar familie, aan de Bretonse kust. Daar treft hij onverwacht haar halfzus Marie (Efira) aan. Dat is het begin van een reeks maffe verwikkelingen en openbaringen. Regisseuse Vernoux houdt het luchtig in deze remake van de Amerikaanse Your Sister's Sister (2011), die met z'n sympathieke acteurs best vermakelijk, maar tegelijkertijd nogal oppervlakkig is.

Caprice

2015 | Romantische komedie

Frankrijk 2015. Romantische komedie van Emmanuel Mouret. Met o.a. Emmanuel Mouret, Virginie Efira, Anaïs Demoustier, Thomas Blanchard en Laurent Stocker.

Schoolmeester Clément (Mouret) verovert tot zijn eigen verbazing het hart van een beeldschone actrice (Efira, Un amour impossible). Leuk allemaal, totdat Caprice zijn leven binnenwandelt, een ambitieuze jonge actrice die steeds iets meer van hem wil. Regisseur-acteur Mouret (Mademoiselle de Joncquières) speelt zelf een wat onopvallende, niet bijster welbespraakte antiheld die zich omringd ziet door assertieve mooie vrouwen. Hij moet het hebben van fysieke humor. Aardige Franse komedie heeft weinig verrassingen te bieden, wel een leuke verzameling acteurs.

Mon pire cauchemar

2011 | Komedie, Romantiek

Frankrijk​/​​België 2011. Komedie van Anne Fontaine. Met o.a. Isabelle Huppert, Benoît Poelvoorde, André Dussollier en Virginie Efira.

Romantische komedie over Agathe (Huppert), een chique moderne kunstpaus uit hartje Parijs, en Patrick (Poelvoorde), een lompe drankeboer uit de Waalse arbeidersklasse met een voorliefde voor Bruegeliaanse vrouwen en gehaktballen met bier. Hun enige overeenkomst: onbetrokken ouderschap. Acteertitanen Huppert en Poelvoorde staan hun mannetje, maar buiten de platgetreden paden van het genre waagt Mon pire cauchemar zich niet. Hoewel de film een pleidooi wil zijn voor fantasie, wordt maar niet invoelbaar wat de ijskoningin en bon vivant in elkaar zien.

Dead Man Talking

2012 | Drama

België​/​​Luxemburg​/​​Frankrijk 2012. Drama van Patrick Ridremont. Met o.a. Patrick Ridremont, François Berléand, Virginie Efira, Jean-Luc Couchard en Christian Marin.

Met dit, eufemistisch uitgedrukt, ongewone lijdensverhaal ambieert regisseur-coscenarist-hoofdrolspeler Ridremont waaghalzig een mengeling van zwarte komedie, drama en sociopolitieke satire. Waarin crimineel William Lamers, laatste bewoner van een verlaten gevangenis in een fantasieland, zijn executie uitstelt middels de laatste hem toegestane wens: het recht om zich nog één keer uit te spreken. De wet vermeldt nergens een tijdslimiet, dus praat de Jezusfiguur Lamers gewoon dagenlang door, met justitiehoofdpijn en mediacircus als gevolg. Of Ridremonts originele maar uitgerekte grap op alle niveaus werkt, is aan de kijker. Meerdere publieksprijzen op festivals.

La chance de ma vie

2011 | Romantische komedie

Frankrijk​/​​België 2011. Romantische komedie van Nicolas Cuche. Met o.a. Virginie Efira, François-Xavier Demaison, Armelle Deutsch, Thomas N'Gijol en Raphaël Personnaz.

Met dit, eufemistisch uitgedrukt, ongewone lijdensverhaal ambieert regisseur-coscenarist-hoofdrolspeler Ridremont waaghalzig een mengeling van zwarte komedie, drama en sociopolitieke satire. Waarin crimineel William Lamers, laatste bewoner van een verlaten gevangenis in een fantasieland, zijn executie uitstelt middels de laatste hem toegestane wens: het recht om zich nog één keer uit te spreken. De wet vermeldt nergens een tijdslimiet, dus praat de Jezusfiguur Lamers gewoon dagenlang door, met justitiehoofdpijn en mediacircus als gevolg. Of Ridremonts originele maar uitgerekte grap op alle niveaus werkt, is aan de kijker. Meerdere publieksprijzen op festivals.