Jorge Russek is acteur.
Er zijn 24 films gevonden.

El patrullero

1994 | Drama, Misdaad, Thriller

Mexico/Verenigde Staten 1994. Drama van Alex Cox. Met o.a. Roberto Sosa, Bruno Bichir, Vanessa Bauche, Zaide Silvia Gutiérrez en Pedro Armendáriz jr.

Deze film is het redelijk droefgeestige verhaal van Pedro Rojas (Sosa) een welwillende Mexiaanse jongeman die slaagt op de nationale politieschool. Hij wordt als wetshandhaver gedetacheerd Matimi in Durango, een uitgestrekt, dun bevolkt woestijngebied. Er wordt hevig gedealed en gesmokkeld met drugs. Hij ontmoet een leuke plaatselijk schoonheid, trouwt en ontdekt dat hij als smeris veel te weinig verdient.

Pure Luck

1991 | Komedie

Verenigde Staten 1991. Komedie van Nadia Tass. Met o.a. Martin Short, Danny Glover, Sheila Kelley, Sam Wanamaker en Scott Wilson.

Amerikaanse remake van Francis Vébers La Chèvre over een kluns die met een rechercheur de verdwenen dochter van een industrieel helpt opsporen. Met Short in de rol van Pierre Richard en Glover als een soort Amerikaanse Depardieu. Voor een groot gedeelte in Mexico gesitueerd maar de Franse versie is beslist grappiger.

Aquí está Emilio Varela

1986 | Actiefilm

Mexico 1986. Actiefilm van Rafael Portillo. Met o.a. Mario Aldama, Silvia Manríquez en Jorge Russek.

Als Emilio Varela uit een vervalsersbende wil stappen, probeert de bendeleidster hem uit de weg te ruimen. Een meisje vindt hem en zorgt voor hem. Wanneer hij genezen is, wil hij wraak nemen. Een redelijk scenario en goede acteerprestaties ondanks de zwakke regie.

El Cazador de demonios

1983 | Horror

Mexico 1983. Horror van Gilberto de Anda. Met o.a. Rafael Sánchez Navarro, Tito Junco, Roxana Chávez, Andrés García en Roberto Montiel.

In een dorp in Chihuahua onderzoekt de plaatselijke politiechef de moord op een duivelskunstenaar, over wie men fluistert dat hij uit zijn graf zal opstaan om zich te wreken. Met deze middelmatige horrorfilm probeerde de Mexicanen zonder succes, hun vroegere succes in dit genre te herhalen.

Beyond the Limit

1983 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1983. Drama van John Mackenzie. Met o.a. Michael Caine, Richard Gere, Bob Hoskins, Elpidia Carrillo en Stephanie Cotsirilos.

Een troebele bewerking van Graham Greene`s roman [KL]The Honorary Consul[KLE], waarin Gere misplaatst is als de Britse arts die te maken krijgt met revolutionairen in het Noorden van Argentini[KA3]e, en de liefde bedrijft met de vrouw - een voormalige prostitu[KA1]ee - van een drankzuchtige diplomaat (goed gespeeld door Caine). De film is traag, onduidelijk en totaal oninteressant. Het scenario is van Christopher Hampton. Het camerawerk is van Phil Meheux. Amerikaanse titel: THE HONORARY CONSUL.

Bloody Marlene

1982 | Western

Mexico 1982. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Hugo Stiglitz, Héctor Bonilla, María Navarro en Jorge Russek.

Een zeer strenge rechter moet met behulp van 'Marlene', een mysterieus wapen dat raak kan schieten in het donker, een schurk het hoofd bieden.

Mírame con ojos pornográficos

1980 | Komedie, Erotiek

Mexico/Spanje 1980. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Andrés García, Amparo Muñoz, Helga Liné en Jorge Russek.

Een handelsreiziger kan niet nalaten vrouwen te verleiden, totdat hij echt verliefd wordt. Dit is een slechte kombinatie van een erotische komedie (Spaanse aandeel) en een bandeloos feuilleton (Mexicaanse aandeel).

The Return of a Man Called Horse

1976 | Western

Verenigde Staten 1976. Western van Irvin Kershner. Met o.a. Richard Harris, Gale Sondergaard, Geoffrey Lewis, Bill Lucking en Jorge Luke.

Harris kan niet meer wennen aan het rijke leventje in zijn kasteel in Engeland, nadat hij lange tijd onder de Sioux-stammen leefde en van wie hij de bijnaam 'Paard' kreeg. Heimwee drijft hem terug naar de Indianen, maar die zijn inmiddels door de blanken uit hun leefgebied verjaagd. Ze kregen zoveel te verduren dat ze de moed niet meer konden opbrengen om zich te verzetten. Harris probeert hen wakker te schudden om hun voorouderlijke gebieden terug te eisen. Conflictrijk vervolg op het sterke A MAN CALLED HORSE. Inhoudelijker door zijn filosofische beschouwingen, maar daardoor minder avontuurlijk. Het boeiende scenario is van de hand van Jack De Witt, naar een verhaal van Dorothy M. Johnson. Harris schittert weer in zijn rol van blanke Indiaan. Vakkundig in beeld gebracht door Owen Roizman. Indrukwekkende symfonische score van Laurence Rosenthal. Gefilmd in Panavision. Gevolgd door TRIUMPHS OF A MAN CALLED HORSE.

De todos modos Juan te llamas

1975 | Historische film

Mexico 1975. Historische film van Marcela Fernández Violante. Met o.a. Jorge Russek, Rocío Brambila, Juan Ferrara en Patricia Aspillaga.

Film over de religieuze opstand die tussen 1926 en 1929 plaats had in Mexico en bekend is als de 'Godsdienstoorlog'. De oorzaken van deze strijd, de gebeurtenissen en de houding van de belangrijkste personages. Achtenswaardige film die echter niet al te geslaagd is.

La bataille de San Sebastian

1967 | Avonturenfilm, Actiefilm, Western, Komedie

Italië/Mexico/Frankrijk 1967. Avonturenfilm van Henri Verneuil, Andrew L. Stone en Henri Vernueil. Met o.a. Anthony Quinn, Anjanette Comer, Charles Bronson, Sam Jaffe en Fernand Gravey.

Leon Alastray, een Mexicaaans patriot wordt in 1750 door een pastoor gered van de soldaten als hij zich in zijn kerk verschuilt. Na diens dood voert hij in monnikspij de parochianen aan in hun strijd tegen plunderaars en Indianen. Quinn overacteert zijn heldhaftigheid en de film mist de vaart van de Hollywood-producties om onwaarschijnlijkheden in het scenario van Ennio Di Concini, Serge Ganze, James R. Webb en Miguel Moryata weg te werken. Naar de roman A Wall for San Sebastian van William Barby Faherty. Achter de camera stond Armand Thirard.

Sólo para tí

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Icaro Cisneros. Met o.a. Angélica María, Mauricio Garcés, Fernando Luján en Jorge Russek.

Om van haar verlegenheid af te komen raadpleegt een meisje een psychoanalist. Ze vertelt hem over haar diverse amoureuze escapades. Een goed geregisseerde, degelijke film die geproduceerd werd door de hoofdrolspeelster.

La ley del gavilán

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Elsa Cárdenas, Alvaro Zermeño, Andrés Soler en Jorge Russek.

Een mysterieuze gemaskerde man berooft de rijken en helpt de armen met het gestolen geld. Dan verschijnt een andere gemaskerde man, die zich voordoet als de eerste. Een van de vele avonturenfilms met gemaskerde mannen die in Mexico werden gemaakt. Niets bijzonders.

Alma Grande en el desierto

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van Rogelio A. Gozález. Met o.a. Manuel López Ochoa, José Elías Moreno, Jorge Russek en Renata Seydel.

Het vervolg op ALMA GRANDE uit 1965 van Chano Urueta. Gebaseerd op de strip van Angel J. Mora over de belevenissen van een Yaqui- indiaan.

Los malditos

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Manuel López Ochoa, Silvia Fournier, David Silva en Jorge Russek.

Het vervolg op GATILLO VERDE bestaat uit de episoden Los malditos, El jinete misterioso en Muerte de Gatillo Veloz. De held neemt het weer op tegen een stel bandieten. Net als elke 'zichzelf respecterende' Mexicaanse western zeer macho.

La mano de Dios

1965 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1965. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Alvaro Zarmeño, Irma Dorantes, Andrés Soler en Jorge Russek.

Een jong meisje wordt wees en moet de leiding over de ranch van haar ouders overnemen. Haar grootvader, die haar als een jongen opvoedt, helpt haar daarbij. Een van de vele melodrama's over vrouwen die zich als mannen gedragen maar uiteindelijk toch uiterst vrouwelijk blijken te zijn.

El hijo del Diablo

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Delia Fuentes, Jorge Russek en Irma Serrano.

Een mysterieuze gemaskerde man verhindert de plannen van een dorpstiran die de oogst van de boeren wil opkopen tegen een zeer lage prijs. De regisseur probeerde tevergeefs van Serrano een sekssymbool te maken.

Caballo Prieto Azabache

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Jorge Russek.

Een paardenhandelaar wordt door Pancho Villa aangenomen om een mooie, jonge vrouw verliefd te maken, die een spionne van de tegenpartij is. Bestaat uit de episoden La tumba abandonada, El espía de Villa en La muerte de Pancho Villa

Alma Grande

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Manuel López Ochoa, Sonia Infante, David Reynoso en Jorge Russek.

Drie mannen overvallen een dorp van Yaqui-indianen. Die vragen hulp aan een Grote Geest, net als zij een Indiaan. Een bewerking van het stripverhaal van Angel J. Mora, waarin de hoofdpersoon een halfbloed is die de deugden van het blanke en het indiaanse ras in zich verenigt. De psychologische diepgang van de personages in deze film is echter te verwaarlozen. Ook bekend als EL YAQUI JUSTICIERO.

La maldición del oro

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Alvaro Zermeño, Ofelia Montesco, Andrés Soler en Jorge Russek.

In opdracht van federale agenten gaat Felipe Reyes, 'El Justiciero', met zijn hulpje naar een dorp om een aantal gouddiefstallen te onderzoeken. De slachtoffers zijn mijnwerkers die in het dorp wonen. Felipe Reyes was ook de held in EL ASALTO.

La frontera sin ley

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Dacia González, 'El Chicote' en Jorge Russek.

Martín Romero, 'El Rápido', vermomt zich als bandiet om een bende onder leiding van een gemaskerde man te vinden, die goud steelt van mijnwerkers. Het tweede avontuur van 'El Rápido', even erg als de voorganger MARTIN ROMERO EL RAPIDO.

Jinetes de la llanura

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Jorge Rivero, Regina Torné, Wolf Ruvinskis en Jorge Russek.

Een man die ten onrechte veroordeeld is (hij doodde iemand uit zelfverdediging), wordt huurmoordenaar. Goede sfeertekening, goede regie van de acteurs. De regisseur werd niet voor niets bekend door onder andere deze film. De film,bestaande uit drie episoden, kreeg een vervolg in PISTOLEROS DE LA FRONTERA.

El ultimo cartucho

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Manuel López Ochoa, Lorena Velázquez, Lucha Villa en Jorge Russek.

Een dorpstiran doodt of martelt iedereen die hem niet gehoorzaamt. Dan verschijnt een mysterieuze man die de orde zal herstellen. Een enigszins sadistische film, gebaseerd op een boek van Luis G. Inclán. Goed geacteerd.

El Pueblo fantasma

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Rodolfo de Anda, Carlos López Moctezuma, Elsa Cárdenas en Jorge Russek.

Deel Twee van de avonturen van de revolverheld 'El Texano', die zich deze keer moet meten met een vampier. De held in kwestie is zo slim om een zilveren kogel mee te nemen! Zeer slecht, net als zijn voorganger.

La garra del Leopardo

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Manuel López Ochoa, Daniel 'Chino' Herrera en Jorge Russek.

Een nieuwe versie van `Zorro` (deze keer is het maskertje met een luipaardmotief beschilderd), waarin de gemaskerde held komt te staan tegenover een paar bandieten die een dorp verwoest hebben. Fantasieloos en eentonig tot op het bot.