Barbara Bobulová is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Coco Chanel

2008 | Biografie, Historische film, Romantiek

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Italië 2008. Biografie van Christian Duguay. Met o.a. Shirley MacLaine, Barbara Bobulová, Malcolm McDowell, Brigitte Boucher en Alice Cambournac.

Coco avant Chanel volgt het feministisch-romaneske pad van de Franse mode- en parfumrevolutionaire, Coco Chanel & Igor Stravinsky licht er een getroebleerd-amoureuze episode uit. Deze dure 2 uur en 19 miniserieminuten in flashback daarentegen zijn vooral een schoongeboende soapweergave van Coco's woelige leven. De troebele WO II-jaren en minder glamoureuze karaktertrekken blijven discreet buiten beeld. MacLaine, fataal on-Frans, moet de wereldwijze Chanel op leeftijd verpersoonlijken, maar in deze Europudding is haar Irma la Douce-brille ver te zoeken. De Slowaaks-Italiaanse Bobulova steelt de show als de jongere Coco.

Vlakari

1988 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1988. Familiefilm van Juraj Lihosit. Met o.a. Jaroslav Smid, Barbara Bobulová, Jozef Króner en Roman Feriencik.

Een bekroonde film over de kalverliefde van een dertien- jarige jongen, die verliefd wordt op een even oud meisje dat al een stuk rijper is dan hij zelf. Ondanks allerlei handicaps weet hij haar te benaderen en een soort vriendschap aan te knopen. Zijn schok is groot als ze hem na een tijdje vertelt, dat ze vaste vriendschap met een jongen heeft, die in dienst is. Het thema erotiek en liefde aardig en waardig uiteengezet. Scenario van Dusan Dusek. Camerawerk van Dodo Simoncic.