José Luis Merino is regisseur.
Er zijn 22 films gevonden.

Superagentes en Mallorca

1990 | Actiefilm

Spanje 1990. Actiefilm van José Luis Merino. Met o.a. Marta Valverde, Antonio Cornejo, Loreto Valverde, Bruno Bruch en Aldo Sambrell.

Twee speciale agenten gaan naar het eiland Mallorca om de verdwijning van een kameraad te onderzoeken. Actiefilm met een vleugje humor die zonder financiële middelen gemaakt werd. De rolprent mist bovendien verbeeldingskracht op inhoudelijk en visueel gebied.

La Avispita ruinasa

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van José Luis Merino. Met o.a. Jesús Puente, Licia Calderón en José Sazatornil.

De film schetst de tegenspoed van een 'holding' in een crisissituatie. Voor dit opportunistische broddelwerk werd gebruik gemaakt van een opzienbarend Spaans schandaal.

Gritos de ansiedad

1983 | Mysterie

Spanje 1983. Mysterie van José Luis Merino. Met o.a. Lola Forner, Jesús Puente, Charo Soriano en Tony Fuentes.

De tante van een jonge erfgename doet haar best om haar nicht gek te maken. Een waardeloze Spaanse navolging van de goede Engelse thrillers van eertijds.

Sábado, chica y motel, qué lío acquél

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van José Luis Merino. Met o.a. Agata Lys, Armando Calvo, David Carpenter, Blanca Estrada en Aurora de Alba.

Het komen en gaan van stelletjes met erotische bedoelingen in een motel tijdens een weekeinde. Een blijspel zonder verrassingen noch kwaliteiten.

Juegos de sociedad

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van José Luis Merino. Met o.a. Manuel Summers, Eva Czemerys, Didi Sherman, Alberto Dalbes en David Carpenter.

Een naïeve proviciaal valt spoedig na aankomst in Madrid in handen van een groep decadente miljonairs... Een afschuwelijke film die al net zo slecht is als het theaterstuk waardoor men zich heeft laten inspireren.

Tarzán en las minas del rey Salomón

1973 | Avonturenfilm

Spanje 1973. Avonturenfilm van José Luis Merino. Met o.a. David Carpenter en Paul Naschy.

Tarzan vecht tegen een verdorven avonturier. Eén van de meest onvertoonbare en groteske films uit de geschiedenis van de Spaanse cinema.

La orgía de los muertos

1972 | Horror

Verenigde Staten 1972. Horror van José Luis Merino. Met o.a. Gérard Tichy, Stelvio Rosi, Vickie Nesbitt, Jacinto Molina en Maria Pia Conte.

Tarzan vecht tegen een verdorven avonturier. Eén van de meest onvertoonbare en groteske films uit de geschiedenis van de Spaanse cinema.

La Muerte busca un hombre

1972 | Western

Italië/Spanje 1972. Western van José Luis Merino. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Charles Quiny, Stan Cooper, Maria Mahor en Malisa Longo.

Premiejager Sartana gebruikt zijn echtgenote en haar veronderstelde erfenis als lokaas voor bandieten, maar de opzet mislukt en ze wordt gedood. Hij associeert zich met een tweede premiejager, die zijn onbekende zwager blijkt te zijn en hem verantwoordelijk stelt voor haar dood. Deze gewelddadige, maar moraliserende paella-western is nergens overtuigend, maar laat zich zonder verveling bekijken.

La Rebelión de los bucaneros

1971 | Avonturenfilm

Spanje/Italië 1971. Avonturenfilm van José Luis Merino. Met o.a. Charles Quiney, Stan Cooper, Loretta Tovar, Maria Pia Conte en Antonio Mayans.

Tussen Australië en Nieuw Guinea opereert een bloeddorstige bende zeerovers. Een afgezaagde en slappe film, een typische Spaans-Italiaanse co-produktie uit die tijd.

La Orgia de los muertos

1971 | Horror, Mysterie

Spanje 1971. Horror van José Luis Merino. Met o.a. Stan Cooper, Dyanik Zurakowska, Maria Pia Conte, Paul Naschy en Charles Quiney.

Een student heeft een kasteel geërfd van een overleden oom en treft daar een geheimzinnige geleerde die met elektrostralen doden weer tot leven brengt, die op hun beurt zich weer wreken op hun nabestaanden. Een nogal bekwaam gemaakte horrorfilm zonder veel oorspronkelijkheid, maar met een romantische barok net als de Hollywood B-films uit de jaren veertig. Een aandachttrekkende bijrol van Naschy als fetisjistisch en necrofiel manusje-van-alles, beter en verassender dan in zijn latere stervehikels.

Ivanna

1971 | Horror

Italië/Spanje 1971. Horror van José Luis Merino. Met o.a. Erna Schurer, Charles Quinney, Agostina Belli, Cristiana Galloni en Antonio J. Escribano.

Gruwelijke moorden op jonge meisjes op het kasteel Dalmar in het Spaanse gehucht Zhilja gaan vooraf aan de aanstelling van een beeldschone laborante in dienst van een sinistere baron/geleerde Janos Dalmar. De zeer zwakke hoofdrol van Schurer schaadt soms dit sfeervol horrorwerkje, dat fraaie sets en fotografie benut. Ook bekend als THE KILLERS OF THE CASTLE OF BLOOD en op video als CASTLE OF BLOOD.

Robin Hood, el arquero invencible

1970 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1970. Avonturenfilm van José Luis Merino. Met o.a. Charles Quiney, Franco Polesello en Pasquale Basile.

De avonturen van Robin Hood in een Spaanse versie. Redelijk goede verfilming van de klassieke avonturen.

La Furia dei Kyber

1970 | Avonturenfilm, Historische film

Italië/Spanje 1970. Avonturenfilm van José Luis Merino. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Alan Steel, Charles Quiney, Beatríz Savon en Antonio Mayans.

Een Engelse majoor, kersvers uit Londen in koloniaal India gearriveerd, krijgt opdracht een opstand van inheemsen neer te slaan. Zijn eigengereidheid brengt het leven van zijn manschappen in gevaar, maar het wederzijds respect tussen een Kyber-hoofdman en een Britse luitenant voorkomt een bloedbad. Het op zich boeiende gegeven gaat verloren in clichés, primitieve vormgeving en zwak spel. Het resultaat is een doorsnee exotische actiefilm.

Consigna: matar al comandante jefe

1970 | Oorlogsfilm

Italië/Spanje 1970. Oorlogsfilm van José Luis Merino. Met o.a. Craig Hill, Manolo Zarzo, María Silva, Anabella Incontrera en Aldo Sambrell.

Een Noordamerikaans commando wordt achter het Duitse front gestuurd met als opdracht maarschalk Rommel gevangen te nemen. Een van de tweederangs oorlogsfilms die Spanje en Italië tegen het einde van de jaren zestig produceerden als gevolg van het succes van de vele Amerikaanse superprodukties in dit genre.

Zorro, il dominatore

1969 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1969. Avonturenfilm van José Luis Merino. Met o.a. Charles Quiney, Maria Pia Conte, Aldo Bufilandi, José Jaspe en Marta Monterrey.

Het klassieke verhaal, deze keer gesitueerd in Mexico waar Zorro het opneemt tegen een uitbuitende gouverneur. Er zijn betere verfilmingen.

Sette eroiche carogne

1969 | Oorlogsfilm

Italië/Spanje 1969. Oorlogsfilm van José Luis Merino. Met o.a. Guy Madison, Raffaella Carrà, Stan Cooper, Piero Lulli en Manuel Zarzo.

Zes Amerikaanse mariniers vermoorden hun als SS'ers verklede collega's en worden hun plaatsvervangers in een riskante missie. In dit simpele confectiewerk is de onbenulligheid van de Duitsers even verpletterend als die van de makers.

Las 5 advertencias de Satanás

1969 | Komedie, Fantasy

Spanje/Portugal 1969. Komedie van José Luis Merino. Met o.a. Arturo Fernández, Américo Coimbra, Cristina Galbó, Luis Felipe en Eduardo Fajardo.

De tweede verfilming van de gelijknamige komedie van Jardiel Poncela, deze keer een co-produktie tussen Spanje en Portugal - met een slechter resultaat dan de eerste keer.

S.I.D. contra Kocesky

1968 | Actiefilm

Spanje/Italië 1968. Actiefilm van José Luis Merino. Met o.a. Stan Cooper, Aurora de Alba, Aldo Sambrell, Helga Liné en Yelena Samarina.

Verschillende rivaliserende groepen van geheim-agenten zijn met elkaar verwikkeld in een strijd om een revolutionaire uitvinding. Een bijzonder onbekend gebleven James Bond-achtige film, die typerend is voor een zeer bepaalde periode van B-films afkomstig uit Zuid-Europa. Ook bekend als COLPO SENSAZIONALE AL SERVIZIO DEL SIFAR.

Requiem per il Gringo

1968 | Western

Italië/Spanje 1968. Western van José Luis Merino. Met o.a. Lang Jeffries, Fernando Sancho, Fenn Benussi, Carlo Caddi en Marisa Paredes.

Een boer in Mexico ziet een bende zijn broer ombrengen en neemt bloedig wraak. Een competent gemaakte spaghetti-western met veel actie en een merkwaardig revolverduel tijdens een zonsverduistering.

Frontera al sur

1967 | Western

Spanje/Italië 1967. Western van José Luis Merino. Met o.a. George Hilton, Piero Lulli, Gustavo Rojo en Ricardo Palacios.

Een jonge stroper wordt in dienst genomen om toezicht te houden op een lading goud van het leger. Afschuwelijke western met de pretenties van een klassieker.

Europa canta

1967 | Komedie, Muziek

Italië/Spanje 1967. Komedie van José Luis Merino. Met o.a. Vivi Bach, Gustavo Rojo en Françoise Hardy.

De organisatoren van het Eurovisie Festival besluiten een werkelijk representatieve jury te kiezen...Een slechte film, die geproduceerd werd om de bloei van het Eurovisie Festival te exploiteren.

Un Puente sobre el tiempo

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van José Luis Merino. Met o.a. Manolo Gil, Susana Canales, Maite Blasco, Alfredo Mayo en Tomás Blanco.

Franquistische oudstrijders uit de Spaanse burgeroorlog houden een re reünie om de vijfentwintigste verjaardag van hun militaire overwinning te herdenken. Een denigrerende fascistische apologie met een provocerende inslag. Mayo, Blanco en Peña roepen in korte stukjes de rollen van Franquistische militairen tot leven die zij zo vaak speelden in de films van na de oolog. Ook bekend als ALFÉRECES PROVISIONALES.