Christian Gérard: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Mort ou vif

1948 | Misdaad, Mysterie, Komedie

Frankrijk 1948. Misdaad van Jean Tédesco. Met o.a. Nicole Riche, Elisa Ruiz, Marcelle Monthil, Max Régnier en Léonce Corne.

Een in de vergetelheid geraakte regisseur verfilmde het stuk van Max R[KA1]egnier. Een uniek decor en enkele opnamen in de buitenlucht van en in het park van een kasteel, dat een vakantiepension voor gezinnen is geworden. De held laat zich voor politiecommissaris doorgaan. Dan wordt er ook daadwerkelijk een moord gepleegd, en nog wel gedurende een `murder-party` (dus dit vermaak is niet alleen van deze tijd!). Een zonderling onderzoek volgt. Een bizonder leuke komedie op basis van zwarte humor, zodat niemand meer op de onbeduidende regie let. Kortom, nog steeds de moeite waard.

Boléro

1942 | Komedie

Frankrijk 1942. Komedie van Jean Boyer. Met o.a. Arletty, André Luguet, Jacques Dumesnil, Denise Grey en Meg Lemonnier.

Een modeontwerpster draait onophoudelijk Ravels 'Boléro' op haar grammofoon en brengt daarmee haar buurman, een architect, tot razernij. Ze bedenkt met haar vrienden een tegenmanoeuvre voor zijn gebonk, waardoor zijn geliefde hem van ontrouw verdenkt. Hij slaat terug met een soortgelijk komplot. Deze verfilmde boulevardkomedie bewijst dat Ravels compositie jaren vóór TEN en LES UNS ET LES AUTRES de motor van handeling was. De gelikte verfilming, die tegen het einde wat sloom wordt, is nu vooral amusant om wat destijds doorging voor excentriek en modieus.

Le nouveau testament

1936 |

Frankrijk 1936. Sacha Guitry en Alexandre Ryder. Met o.a. Sacha Guitry, Jacqueline Delubac, Betty Daussmond, Pauline Carton en Christian Gérard.

Een dokter die door zijn echtgenote bedrogen wordt, is vermist en wordt doodgewaand. Uit de opening van het testament blijkt dat hij weet van de liaison van zijn vrouw en zijn bezittingen aan jonge zijn assistente nalaat. Dan komt hij gezond en wel weer thuis. Aan deze boulevardkomedie werd in de filmversie niets toegevoegd, maar de cynische humor blijft werkzaam en Guitry is de meest aangewezen vertolker van eigen teksten.

Anne Marie

1936 | Avonturenfilm

Frankrijk 1936. Avonturenfilm van Raymond Bernard. Met o.a. Annabella, Jean Murat, Pierre Richard-Willm, Paul Azaïs en Pierre Labry.

Annabella speelt Anne-Marie, een jonge vrouw, die vliegenierster is geworden. Ze wil een solo-vlucht van 5.000 km maken, waardoor zij een record kan breken. Er zijn vijf piloten, die allen op haar verliefd zijn, maar zij houdt van een ander: een jonge vliegtuigbouwer, die haar leven tijdens een bijna fatale nachtelijke oefenvlucht weet te redden. Een film over kameraadschap, waar ook plaats is ingeruimd voor een vrouw. Het dichterlijke scenario is van niemand minder dan literator Antoine de Saint-Exupéry, zelf een gepassioneerd vlieger. Marc Fossard en Jules Krüger bemanden de camera.

La Vie Parisienne

1935 | Muziek

Frankrijk 1935. Muziek van Robert Siodmak. Met o.a. Conchita Montenegro, Max Dearly, Georges Rigaud, Marcelle Praince en Christian Gérard.

Een puriteinse Braziliaanse zakenman verzet zich tegen het huwelijk van zijn dochter met een vlotte Parijzenaar. Zijn vader en een operette-diva die rond de eeuwwisseling een romance hebben gehad doen hun best hem te bekeren tot het frivole Parijse leven. De operette van Offenbach levert muziek en referentie voor een nieuw filmverhaal dat alleen een exportbeeld van Parijs tussen 1930 en 1935 geeft. Een zekere nostalgische charme, maar nauwelijks andere kwaliteiten. (Een getrouwe verfilming van de operette werd gemaakt in 1977.)