Ernie Ortega

Acteur

Ernie Ortega is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Missing in Action

1984 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1984. Oorlogsfilm van Joseph Zito. Met o.a. Chuck Norris, M. Emmet Walsh, David Tress, Lenore Kasdorf en James Hong.

Een Amerikaanse kolonel, James Braddock (Norris), is ervan overtuigd dat er nog landgenoten gevangen zitten in Vietnam, maar kan dat niet bewijzen. Daarom neemt hij zelf maar de touwtjes in handen. Samen met een andere Vietnam-veteraan dringt hij diep door in de jungle, waar hij inderdaad Amerikaanse gevangenen kan bevrijden. Op de terugtocht stuiten ze echter op een konvooi vijandige soldaten. Routineuze actiefilm, waarin op bijna sadistische manier een onmogelijke reddingsoperatie in beeld wordt gebracht. De boodschap is duidelijk. De Amerikaanse Vietnam-nederlaag had voorkomen kunnen worden met types als Braddock of Rambo. In hun eentje, halveren ze de bende infantiele idioten waaruit het communistische leger blijkbaar bestond. Het idiote scenario werd geschreven door James Bruner en op film gezet door Joao Fernandes. De voorgeschiedenis wordt verteld in MISSING IN ACTION II en voor wie er dan nog niet genoeg van heeft is er nog BRADDOCK: MISSING IN ACTION III.

Revenche of Lady Fighter

1980 | Actiefilm

Filipijnen 1980. Actiefilm van Junar. Met o.a. Virginia, Rolando Gonzalez, Teroy de Guzman, Ernie Ortega en Rudy Rolloda.

Een karatevechtster met zwarte band is er getuige van hoe dorpelingen een rechtschapen Kung Fu-meester afslachten en zweert wraak. Deze buitengewoon slordige film toont waardeloze, gesimuleerde gevechtshandelingen, tomeloos overgeacteerde komediefragmenten en hopeloos incompetent camerawerk. Van de Engelse nasynchronisatie is vrijwel geen woord te verstaan.

Bruce and the Shaolin Bronzemen

1979 | Actiefilm

Filipijnen 1979. Actiefilm van Chiang Hung. Met o.a. Bruce Le, Chang Li, Tsing Tong-Tsai, Lita Vasquez en Ruby Anna.

Een jonge Kung Fu-held raakt betrokken bij de jacht op een goudschat. De plot is bijna niet te volgen en de lokaties zijn lusteloos, maar Le weet met sterk Kung Fu-werk zijn grote voorbeeld, Bruce Lee, griezelig perfect te imiteren. De regisseur staat op de titelrol als Joseph Kong.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ernie Ortega op televisie komt.

Reageer