Milan Knazko

Acteur

Milan Knazko is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Last Butterfly

1991 | Oorlogsfilm

Servië en Montenegro/Frankrijk 1991. Oorlogsfilm van Karel Kachyna. Met o.a. Tom Courtenay, Brigitte Fossey, Freddie Jones, Ingrid Held en Linda Jablonska.

Antoine Moreau (Courtenay) is pantomimespeler die in WO II aan de drank verslaafd is. Hij hokt met revuedanseresje Michelle (Held), die hij ervan verdenkt dat zij met een ander gaat. In werkelijkheid zit ze in het Franse verzet. De Gestapo is haar op de hielen en bij een inval wordt zij doodgeschoten en Antoine gearresteerd. De moffen weten het goed gemaakt: joodse kindertjes zijn ge[KA3]interneerd in Theresienstadt in geannexeerd Tjechoslowakije. Ze zouden het daar goed hebben en een delegatie van het Internationale Rode Kruis komt inspecteren. De Duitsers willen dat Antoine er gaat optreden en zijn kunsten vertoont zodat dat het Rode Kruis denkt dat alles in orde is. Antoine wordt uiteraard geen keuze gelaten en komt in Theresienstadt terecht, waar hij kennis maakt V[KA1]era (Fossey). Alras komt hij erachter dat de nazi's alleen maar op een schijnvertoning uit zijn en dat zij zodra de commissie z'n hielen gelicht heeft, de kinderen willen vergassen. Met zijn pantomimespel wil Antoine de inspecterende leden waarschuwen. Een aangrijpende petite histoire over een groot drama naar het boek van Michael Jacot door niemand minder dan Ota Hofman en regisseur Kachyna tot scenario werd bewerkt. Toch is de film veel te veel volgens het boek gemaakt, zodat het uitstekende spel van Courtenay de film niet boven het gemiddelde kan verheffen. Tijdens de Fluwelen Revolutie in Praag geschoten met camerawerk van Jirí Krejcík.

...nebo být zabit

1986 | Oorlogsfilm, Drama

Servië en Montenegro 1986. Oorlogsfilm van Martin Holly. Met o.a. Milan Knazko, Martin Zounar, Hana Pastejrikova, Jiri Zahajsky en Antoni Pomrczyk.

Twee gevangenen vluchten in de nadagen van WO II uit een concentratiekamp van de nazi's. Flashbacks laten zien hoe Ernest in 1937 in Spanje tegen de fascisten vocht en hoe Kim actief was in het Tsjechische verzet. Ze discussiëren over het ethische probleem dat men in de oorlog moet doden De omstandigheden in aanmerking genomen komt hun debat nobel maar onwaarschijnlijk over.

Nevesta s nejkrasnejsima ocima

1976 | Familiefilm, Fantasy

Bulgarije/Servië en Montenegro 1976. Familiefilm van Jan Schmidt. Met o.a. Milan Knazko, Bohumil Vávra, Nada Hejná en Elena Dimitrovová.

Sprookjesachtig verhaal gebaseerd op motieven van M. Voriskova, vertelt de lotgevallen van een jongeman Bischta (Knazko) die op zoek gaat naar het meisje van zijn dromen Orina (Dimitrovová). Na lang rondzwerven vindt hij haar maar er wachten hem nog heel wat beproevingen. Het meisje verandert bijv. in een kip. Beminnelijke eenvoud, weidse, knap gefotografeerde landschappen door Jiri Macák, pittoreske, landelijke toestanden, voortreffelijke vertolkingen en een overweldigende figuratie. Scenario van Jiri Cirkl en Ladislav Dvorsky.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Milan Knazko op televisie komt.

Reageer