Vladimir Ivachov

Acteur

Vladimir Ivachov is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Roukopis

1992 | Drama

Frankrijk/SU 1992. Drama van Alexandre Mouratov. Met o.a. Vladimir Ivachov, Irina Brazgovka, Alexandre Kaliaguine, Zinovi Guerdt en Boris Kliouev.

De Sovjetunie 1949: een volgende fase van Stalin's schrikbewind. Jonge vertaalster Brazgovka maakt kennis in een rusthuis met schrijver Ivachov die vreselijk geleden heeft in een gevangenenkamp. In het huis bevindt zich ook een joodse dichter, wiens werk zij vertaalt. Stalin en zijn trawanten ontketenen een hetze en tijdens een progrom wordt de dichter gearresteerd. Ivachov laat de jonge vrouw het manuscript van zijn nieuwe boek lezen, maar zij neemt het hem kwalijk dat hij niet verkiest te zwijgen. Het scenario en de dialogen voor deze prachtige en informatieve film zijn van Jacques Baynac naar het boek van Lydia Tchoukovskaja, dat in het Frans als La plongée verscheen. Camerawerk van Vladimir Ilyin.

Histoires russes : Le manuscrit

1992 | Drama

Frankrijk/Rusland 1992. Drama van Alexandre Mouratov. Met o.a. Irina Brazgovka, Vladimir Ivachov, Zinovi Guerdt, Alexandre Kaliaguine en Boris Kliouev.

Rusland in 1949. Het Stalinisme viert hoogtij. Nina (Brazgovka) is een vertaalster die samenwerkt met een jonge joodse dichter. Deze wordt echter gearresteerd en naar de kampen gezonden. Later maakt Nina kennis met de schrijver Bibline (Ivachov). Ze leest zijn boek over de kampervaringen na en is geschokt door zijn openhartigheid. Een pijnlijk deprimerende kijk in het Rusland onder Stalin. Niet erg geschikt voor een 'avondje ontspanning', maar wel erg realistisch van opbouw. Sterke acteurprestaties. Jacques Baynac baseerde zijn scenario op de roman Spousk pod vodou van Lydia Tchoukovskaia. Fotografie van Vladimir Ilin.

Al Nass wal Nil

1968 | Drama

Egypte/SU 1968. Drama van Youssef Chahine. Met o.a. Salah Zulfikkar, Igor Vladimirov, Imad Hamdi, Vladimir Ivachov en Seif Eddine.

Typisch Chahine-fresco rond het ontstaan van de omstreden Assoean-dam die grote delen van het Egypte der farao`s onder water zette in naam van de vooruitgang en de welvaart, welke laatste twee elementen veertig jaar later nog steeds niet zijn afgedaald in het land der piramiden. De dam werd gebouwd met o.a. hulp van de Sovjetunie en het is dus niet verwonderlijk dat de twee helden in de film, een jonge Egyptenaar - een Nubi[KA3]er - en een Russische ingenieur uit de Sovjetunie zijn. Naar Chahine- maatstaven niet eens te lang, nog steeds actueel, al is deze vaderlandslievende film met vooruitziende blik niet vrij van (achterhaalde) communistische propaganda. Het scenario is van Nicolaï Figourovski, Abdel Rahman El Charkawi en de regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vladimir Ivachov op televisie komt.

Reageer